De oude stadsmuur van Xi'an

De oude stadsmuur van Xi'an

29 juni 2014
De Chinese stad Xi'an is de hoofdstad van de provincie Shaanxi en was ooit de hoofdstad van China. De stad vormt het oostelijke eindpunt van de Zijderoute en is... Lees verder

VIDEO: Oregon's kust

De Amerikaanse staat Oregon beschikt over prachtige natuur met groene bossen en hoge watervallen, maar heeft ook een 640 km lange ruige kustlijn aan de Grote Oceaan.

Lees verder
29 jun. 2014

30 waaghalzen op grote hoogte

Als je last hebt van hoogtevrees, dan zal je maag bij het zien van deze post misschien ook even omgekeerd worden. We hebben 30 foto's van waaghalzen op grote hoogte op een rij gezet, die je doen afvragen wat ze bezielt.

Lees verder
27 jun. 2014

Lady Elliot Island: Klein paradijs in het Great Barrier Reef

Hoewel het Great Barrier Reef helemaal met elkaar is gelinkt, wordt het in werkelijkheid samengesteld uit meer dan 3.000 individuele riffen, die samen groter zijn de de Chinese Muur. Lady Elliot Island is een kleine atol in dit immense natuurgebied, dat vanuit de ruimte zichtbaar is.

Lees verder
26 jun. 2014

De cenotes van Yucatán (Mexico)

In het noorden van het Mexicaanse schiereiland Yucatán vind je iets bijzonders: hier zijn geen bovengrondse rivieren, maar stroomt water door de grond via ondergrondse rivieren naar de zee. Hier zijn waterpoelen ontstaan en die noemt men cenotes.

Lees verder
24 jun. 2014

7 onvoltooide bezienswaardigheden

Het voltooien van monumenten en bezienswaardigheden kost vaak een tijd en werk. Soms is er helaas gewoon niet genoeg geld of mankracht om een project af te ronden. Dat betekent echter niet dat onvoltooide bezienswaardigheden niet mooi kunnen zijn. Hieronder hebben we er zeven voor je op een rij gezet die zeker een bezoekje waard zijn!

Lees verder
23 jun. 2014

VIDEO: West-Amerika Timelapse

De Amerikaanse fotograaf John Shellington nam in september 2013 ontslag om een roadtrip van twee maanden door West-Amerika te maken samen met een vriend. Van hun reis maakte hij een oogstrelende timelapse video.

Lees verder
22 jun. 2014

Plan je eigen Game Of Thrones vakantie

Vorige week kwam het vierde seizoen van Games of Thrones ten einde en voor wie moeite heeft om bijna een jaar te wachten op nieuwe afleveringen, heeft Hopper een 'Game of Thrones Vacation Planner' in het leven geroepen.

Lees verder
21 jun. 2014

Wonderlijke wereld in Australië: Het Nambung National Park

In West-Australië ligt een eigenaardig landschap van verbazingwekkende natuurlijke kalksteen structuren: Het Nambung National Park. Een grillig woestijnlandschap waar de verweerde rotspieken van de Pinnacles uit gele zandduinen oprijzen.

Lees verder
20 jun. 2014

De grote 'Welk land past het beste bij jou?' test

Met deze test (of quiz als je wil) kun je bepalen welk land het beste bij je persoonlijkheid en levensstijl past. Zeg maar je ultieme vakantieland. Misschien ben je daar al geweest en wist je het al, maar misschien komt er ook wel een verrassend land uit!

Lees verder
20 jun. 2014

Eiland dat niet op de kaart staat: Motu Teta

Verblijven op een eigen prive-eiland, wie droomt er niet van? Het eiland Motu Teta in de Stille Oceaan is zo afgelegen, dat het niet eens op de kaart staat!

Lees verder
18 jun. 2014

Las Médulas: Uniek landschap in Spanje

In de Spaanse El Bierzo regio ligt een uniek landschap van grillige bergen, grotten en ravijnen: Las Médulas. Ooit was dit de thuisbasis van de belangrijkste goudmijn in het Romeinse Rijk, maar tegenwoordig een populaire bestemming voor avontuurlijke reizigers.

Lees verder
17 jun. 2014

De 20 mooiste plekken in Brazilië

De komende paar weken staat het WK natuurlijk centraal in Brazilië en misschien reis jij ook wel af om hier een wedstrijd mee te maken. Maar dit grote land in Zuid-Amerika heeft zeker ook een hoop moois te bieden, dus als je even niet in een station, bar of voor een groot scherm zit, is het de moeite waard om enkele van deze mooiste plekken in Brazilië te bezoeken.

Lees verder
16 jun. 2014

VIDEO: Los Angeles van boven

Los Angeles in de Amerikaanse staat Californië is één van de meest dichtbevolkte steden van de wereld en na New York de tweede dichtbevolkte stad van Amerika. In deze video van boven is ook goed te zien hoe gigantisch uitgestrekt LA is.

Lees verder
15 jun. 2014

De Hemelpoort van Tianmen Shan in China

In de Chinese provincie Hunan ligt Tianmen Shan - of Heaven's Gate Mountain - die vernoemd is naar een gigantische natuurlijke boog die is uitgehold in een karststenen berg.

Lees verder
14 jun. 2014

FOTOSERIE: Het beste van Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland staat bij ons hoog bovenaan als het gaat om outdoor bestemmingen en natuur. Het land down under biedt bijna alles: van vulkanen, geisers en schitterende baaien op het Noordereiland tot fjorden, gletsjers, watervallen en azuurblauw meren op het Zuidereiland.

Lees verder
13 jun. 2014

Abu Dhabi onthult plannen voor 'ondergrondse park'

Onlangs onthulde Abu Dhabi haar plannen voor het Al Fayah Park: een 'ondergronds' park dat zal worden overschaduwd door een reeks van luifels die doen lijken alsof de aarde hier is opengebarsten.

Lees verder
13 jun. 2014

Natuurwonder in Canada: Moraine Lake

Prachtig gelegen in de Canadese Rocky Mountains bevindt zich een waar natuurwonder: het Moraine Lake. Dit meer draagt ook wel de bijnaam 'sieraad van de Rockies' vanwege haar uitmuntende schoonheid en heldere water.

Lees verder
12 jun. 2014

5 tips voor de Berlijnse zomers

Berlijn in de stad met vele gezichten. De rijke geschiedenis en het moderne heden vloeien samen in het midden van de stad. Doordat de stad zo veelzijdig is, is er voor ieder wat wils. Dus als je nog geen zomerplannen hebt; waarom niet naar Berlijn?

Lees verder
11 jun. 2014