's Werelds oudste nationale park: Yellowstone

's Werelds oudste nationale park: Yellowstone

11 maart 2014
Op 1 maart 1872 werd 's werelds eerste nationale park opgericht in de Verenigde Staten, het Yellowstone National Park. Lees verder

10 indrukwekkende fjorden

Smalle baaien omringd door steile, rotsachtige kliffen, die door gletsjerwerking zijn uitgesleten: dat zijn de kenmerken van fjorden. In dit artikel hebben we 10 indrukwekkende fjorden op een rij gezet.

Lees verder
10 mrt. 2014

Capitool Reisgidsen bestaat 20 jaar - Win een reisgids Thailand!

De Capitool Reisgidsen ken je vast wel. In de boekenwinkel vallen deze reisgidsen altijd op vanwege de mooie uitstraling. De informatie wordt op een prechtige visuele manier gebracht: adembenemende foto's, gedetailleerde tekeningen en handige kaartjes.

Lees verder
10 mrt. 2014

VIDEO: Rwanda en Oeganda in vogelvlucht

Ondanks de recentelijke controversiële antihomowet in Oeganda, is het toch en ontzettend mooi land om te bezoeken. Dat laat Michael Sugrue zien in deze video, die het land in Centraal-Afrika een paar jaar geleden bezocht, samen met Rwanda.

Lees verder
9 mrt. 2014

Een stedentrip Liverpool

Als hoofdstad van Engeland is Londen natuurlijk de meest populaire bestemming voor een stedentrip in dit land, maar ook Liverpool heeft bezoekers veel te bieden.

Lees verder
8 mrt. 2014

Dit is niet wat je denkt dat het is

Bij Anchor Bay, in de noord-west hoek van de Zuid-Europese dwergstaat Malta, bevindt zich een klein verlaten dorpje met gammele houten huizen dat 'Popeye Village' genoemd wordt.

Lees verder
7 mrt. 2014

Foto van de dag - De Perito Moreno gletsjer

De Foto van de dag vandaag is er één van een adembenemend stukje natuur in Patagonië (Argentinië in dit geval): de Perito Moreno gletsjer.

Lees verder
7 mrt. 2014

De 10 meest betaalbare Caribische bestemmingen

De Caraïben, wie zou er niet een weekje op vakantie willen? Maar wat kost zo'n vakantie op één van de vele eilanden in de Caraïbische Zee? Dit onderzocht TripAdvisor onlangs in hun TripIndex van de Caraïben.

Lees verder
6 mrt. 2014

De Guatapé rots in Colombia

La Piedra Del Peñol, Spaans voor 'De rots van Guatapé', is een massieve rots gelegen in de stad en gemeente Guatape, in Antioquia, in het noorden van Colombia.

Lees verder
5 mrt. 2014

FOTOSERIE: De Canarische Eilanden

Ondanks dat de Canarische Eilanden behoren tot één van de toeristische topbestemmingen van Europa, laten de foto's in deze serie zien waarom een bezoek aan de Canarische eilanden zeker de moeite is.

Lees verder
4 mrt. 2014

10 van 's werelds coolste ijsbanen

In de maand februari konden we in het Olympisch Stadion in Amsterdam genieten van 'De Coolste Baan van Nederland'. Wij waren benieuwd naar andere coole ijsbanen op de wereld.

Lees verder
3 mrt. 2014

VIDEO: Japan in januari

Japan is een bijzonder en uniek land, en dat laat Scott Gold op een schitterende wijze zien in deze video.

Lees verder
2 mrt. 2014

Puerto Princesa: ondergrondse rivier in de Filippijnen

Op het eiland Palawa in de Filippijnen, zo'n 580 kilometer ten zuidwesten van Manilla, is een acht kilometer lange ondergrondse rivier te vinden in het Puerto Princesa Subterranean River National Park.

Lees verder
1 mrt. 2014