FOTOSERIE: Schitterende Chinese bergen

FOTOSERIE: Schitterende Chinese bergen

30 april 2014
De bergen in het het Laojun Mountain Nature Reserve zijn schitterend en bij het zien van de foto's is het bijna niet voor te stellen dat de meest vervuilde stad... Lees verder

Huacachina: kleine Peruaanse oase die dreigt te verdwijnen

Op slechts 8 kilometer afstand van de stad Ica, in het zuiden van Peru, ligt de schilderachtige woestijn oase van Huacachina, die dreigt op te drogen.

Lees verder
29 apr. 2014

's Werelds mooiste meren

Van betoverende rimpelingen en spiegel-achtige reflecties tot kristal-achtige helderheid, de 20 meren in deze lijst zijn allemaal verschillend en uniek, maar zeker mooi en een bezoek waard.

Lees verder
28 apr. 2014

VIDEO: Huasteca Potosina (Mexico) vanuit de lucht

In de video van vandaag werd het Huasteca gebied in Mexico met behulp van een GoPro camera in een drone vanuit de lucht vast gelegd, wat schitterende beelden opleverde.

Lees verder
27 apr. 2014

Het Aquila Private Game Reserve in Zuid-Afrika

Op slechts 2 uur rijden van de Zuid-Afrikaanse stad Kaapstad ligt het Aquila Private Game Reserve. Dit reservaat bestaat uit 7500 hectare beschermd gebied in de zuidelijke Karoo en is de thuisbasis van de 'Big Five'.

Lees verder
26 apr. 2014

Is dit 's werelds mooiste strand?

Het is de meest gefotografeerde rots van Portugal, Ponta da Piedade op zo'n 2 kilometer van het stadje Lagos in de Portugeese Algarve.

Lees verder
25 apr. 2014

Het stervende Aralmeer

Het is één van de beruchtste door de mens veroorzaakte ecologische rampen ter wereld: het Aralmeer op de grens tussen Kazachstan en Oezbekistan

Lees verder
23 apr. 2014

Het Yasuni National Park in Ecuador

Ecuador is een relatief onbekende bestemming, maar is zeker voor natuurliefhebbers een interessante plek, met bijvoorbeeld het Yasuni National Park.

Lees verder
22 apr. 2014

Playa de Amor: Het verborgen strand van de Marieta Eilanden

In de Marieta Eilanden archipel, gelegen voor de kust van Puerto Vallarta in Mexico, ligt een verborgen strand midden in een eiland: Playa de Amo.

Lees verder
21 apr. 2014

Voordelig rondreizen met SRC-Cultuurvakanties

Goedkoop is niet altijd duurkoop! SRC-Cultuurvakanties heeft voor deze nazomer rondreizen naar de topbestemmingen Berlijn, Barcelona, Istanbul, Andalusië, Griekenland, Italiaanse steden van wereldfaam, Sicilië en China ingekocht tegen een extra scherpe prijs.

Lees verder
21 apr. 2014

VIDEO: Episch Nieuw-Zeeland

Het woord 'episch' wordt nog al eens onterecht gebruikt, maar als er één land is waarop dit van toepassing is, dan moet het toch wel Nieuw-Zeeland zijn.

Lees verder
20 apr. 2014

FOTOSERIE: Semana Santa in Spanje

In Nederland wordt lekker Pasen gevierd en hebben we net Goede Vrijdag achter de rug, maar in Spanje was het gedurende de hele afgelopen week Semana Santa.

Lees verder
20 apr. 2014

16 sprookjesachtige huizen

We zijn allemaal opgegroeid met sprookjesverhalen over magische plekken, en wie heeft niet De Hobbit of Lord of the Rings gezien? De huizen in dit artikel lijken wel rechtstreeks uit een prentenboek te komen, maar ze bestaan echt!

Lees verder
18 apr. 2014

4 unieke ervaringen in Madrid

De Spaanse hoofdstad Madrid is één van de mooiste steden van het land en of je er nu voor de eerste keer naartoe gaat, of er al vele malen bent geweest, in dit artikel geven we je vier tips voor een unieke ervaring in deze stad.

Lees verder
17 apr. 2014

FOTOSERIE: 10 indrukwekkende fotowedstrijd finalisten

Het Amerikaanse Smithsonian Magazine hield dit jaar voor de elfde keer een fotowedstrijd en ontving dit jaar maar liefst 50,000 inzendingen uit 132 verschillende landen. Check hier enkele van de indrukwekkende inzendingen:

Lees verder
16 apr. 2014

Het actieve vulkaan eiland Aogashima

Wie er ooit van heeft gedroomd om te leven op een afgelegen eiland, zou eens naar het Japanse eiland Aogashima moeten gaan. Dit eiland ligt zo'n 358 kilometer ten zuiden van Tokyo in de Filippijnse Zee.

Lees verder
15 apr. 2014

De 11 mooiste bibliotheken ter wereld

Openbare bibliotheken zijn belangrijke plekken waar iedereen kennis van geschiedenis, literatuur en cultuur op kan doen. We stelden een lijst samen van de mooiste bibliotheken ter wereld.

Lees verder
14 apr. 2014

Welke plaatsen je niet mag missen in Colombia en waarom

Ben je van plan om naar Colombia op vakantie te gaan? Wij zetten de must-visits voor je op een rijtje! Colombia is geen duur land, maar je zult zien dat je in totaal toch nog veel geld kwijt bent als je verschillende delen van het land wilt bezoeken.

Lees verder
14 apr. 2014

De 10 mooiste landschappen van Argentinië

Argentinië is zo groot en zo divers, dat je er veel verschillende landschappen tegen kunt komen. Ze zijn allemaal anders, maar toch allemaal even mooi. De tien  mooiste landschappen van Argentinië hebben we daarom voor je op een rijtje gezet.

Lees verder
13 apr. 2014