5 eilanden waar je ze niet verwacht

5 eilanden waar je ze niet verwacht

30 september 2014
Parijs, Venetië en Rome zijn allemaal beroemde toeristische trekpleisters en hebben iets bijzonders gemeen: ze hebben allemaal verborgen eilanden in de sta... Lees verder

Divers Brazilië: voor elk wat wils

Brazilië. Het is niet alleen net zo groot als het hele Europese continent, maar zeker ook zo divers. Dat biedt oneindige mogelijkheden voor zowel avontuurlijke reizigers als zij die op zoek zijn naar een ontspannen vakantie.

Lees verder
30 sep. 2014

Heftig: Beelden van uitbarsting Japanse vulkaan Ontake

Afgelopen zaterdag werden honderden mensen verrast door de uitbarsting van de 3067 meter hoge Ontake vulkaan in Japan, die as en stenen uitspuwde. Bekijk hier beelden.

Lees verder
29 sep. 2014

Nieuwe Djoser rondreizen

Reisorganisatie Djoser heeft weer een aantal nieuwe rondreizen aan haar reisaanbod toegevoegd: de Indonesische Kleine Sunda-eilanden en ook een mooie rondreis naar Tunesië.

Lees verder
29 sep. 2014

VIDEO: Amerika vanuit de lucht

Met de komst van drones is het vrij eenvoudig en betaalbaar geworden om beelden vanuit de lucht te schieten. In Amerika is het echter sinds kort verboden om drones te gebruiken in nationale parken, tenzij specifiek toestemming wordt verleend.

Lees verder
28 sep. 2014

De Pacaya vulkaan in Guatemala

De stad Antigua in Guatemala heeft reizigers al een hoop te bieden, maar een uitstapje naar de actieve Pacaya vulkaan mag je zeker niet missen als je hier in de buurt bent.

Lees verder
27 sep. 2014

De Los Angeles River

Een stroompje water in een betonnen rivier, Art Deco bruggen...komt deze plek je bekend voor? Dat zou goed kunnen, want de Los Angeles River was het decor van vele films en video-clips.

Lees verder
25 sep. 2014

Bijzonder kamperen in Frankrijk

Frankrijk is een typisch kampeerland: er zijn talloze prachtige plekken waar je met je tentje neer kan strijken. Er is voor ieder wel wat wils: er zijn natuurcampings, luxe campings, maar ook campings dichtbij interessante steden vol met cultuur.

Lees verder
25 sep. 2014

China volgens reisblogger Manouk

In deze nieuwe rubriek voelen we reisbloggers aan de tand over een bepaalde bestemming. In deze eerste aflevering vragen we Manouk naar haar ervaringen in China!

Lees verder
24 sep. 2014

17 prachtige paden waar je wilt wandelen

Er gaat niets boven een wandeling langs een prachtig pad om even je hoofd leeg te maken, of om op ideeën te komen. Onze literatuur, poëzie, kunst en muziek zitten vol met verwijzingen naar wegen en paden en ook fotografen kunnen hun ogen (en lensen) er niet vanaf houden. Daarom hieronder een serie van prachtige foto's van paden waar wij graag zouden willen wandelen.

Lees verder
24 sep. 2014

De 3 meest avontuurlijke rondreizen

In de wereld zijn genoeg bestemmingen te vinden waar avontuurlijke rondreizen kunnen worden gemaakt. Het kiezen van een avontuurlijke rondreis is niet gemakkelijk, daarom hebben wij een drietal reizen voor jou op een rijtje gezet. Kijk bijvoorbeeld naar de volgende rondreizen en ga een unieke reiservaring tegemoet.

Lees verder
23 sep. 2014

Miami krijgt eigen 'Eiffeltoren'

Onlangs stemden kiezers in met de plannen voor SkyRise Miami, een 305 meter hoge wolkenkrabber die 430 miljoen dollar gaat kosten en ingeluid werd als 'Miami's Eiffeltoren'.

Lees verder
23 sep. 2014

7 van 's werelds mooiste veerboot tochten

Het maken van een veerboot tocht tijdens je reis is vaak een bijzondere ervaring. Vanaf het dek kun je genieten van de frisse lucht, het prachtige uitzicht op de stad en kun je je even een local voelen.

Lees verder
22 sep. 2014

VIDEO: Canadese droom

Turquoise blauwe meren omgeven door besneeuwde bergtoppen en groene dennebomen. Ja, voor natuurliefhebbers is Canada wel een droombestemming.

Lees verder
21 sep. 2014

Don Juanmeer: het zoutste meer ter wereld

Het Don Juanmeer is een klein, ondiep meer in een van de Droge Valleien van McMurd van Antarctica, en met een zoutgehalte van boven de 40%, het zoutste meer ter wereld.

Lees verder
20 sep. 2014

Een unieke rondreis langs de hoogtepunten van Griekenland

Griekenland is uitstekend geschikt voor een culturele rondreis. Om iets te kunnen proeven van de Griekse cultuur, beschaving en historie, is een rondreis zeker aan te raden. De Griekse mythologie lijkt overal mee verweven te zijn. Er zijn diverse manieren om een rondreis door Griekenland vorm te geven. Je kunt de reis zelfstandig boeken, maar het is ook mogelijk de rondreis te maken met een andere groep vakantiegangers.

Lees verder
19 sep. 2014

Dit is waar stewardessen slapen tijdens een vlucht

Niet alleen vakantiegangers hebben behoefte om te rusten tijdens lange-afstandsvluchten. Ook het hardwerkende cabinepersoneel heeft een welverdiende pauze nodig. Maar heb je je ooit afgevraagd waar zij deze doorbrengen?

Lees verder
19 sep. 2014

Nieuw bij Kras: reizen naar Dubai

Nieuw in het reisaanbod van reisorganisatie Kras is de bestemming Dubai. Deze stad leent zich, naast een fijne zonvakantie, ook uitstekend voor een fascinerende stedentrip. Shoppen, cultuur snuiven, uit eten gaan en verschillende activiteiten doen kan allemaal prima in Dubai!

Lees verder
18 sep. 2014

Parel op Tasmanië: Bay of Fires

We komen wel eens vaker mooie stranden tegen, maar Bay of Fires is toch wel speciaal. Dit afgelegen gebied ligt aan de oostkust van Tasmanië, 240 kilometer kilometer onder Australië.

Lees verder
18 sep. 2014