VIDEO: Mountainbiken in het San Juan gebergte

VIDEO: Mountainbiken in het San Juan gebergte

31 augustus 2014
In het zuiden van de Amerikaanse staat Colorado liggen de San Juan bergen, onderdeel van de Rocky Mountains. Een schitterend gebied om te mountainbiken! Lees verder

Cruiseschip van de toekomst

Royal Caribbean's nieuwste cruise schip 'Quantum of the Seas' wordt beschouwd als 'het meest futuristische schip ter wereld' en is onder andere voorzien van robot barmannen, digitale balkons en een plateau aan een draaiarm.

Lees verder
30 aug. 2014

's Werelds minst bezochte landen

Voor wie altijd op zoek is naar nieuwe onontdekte bestemmingen heeft de World Tourism Organization onlangs een interessant rapport uitgebracht met daarin de minst bezochte landen van vorig jaar.

Lees verder
29 aug. 2014

Mayastad Copán in Honduras

 In het uiterste westen van Honduras liggen de overblijfselen van een stad uit de Mayabeschaving die meer bezoekers verdient: Copán.

Lees verder
28 aug. 2014

Samuel H. Boardman State Scenic Corridor

In het zuidwesten van de Amerikaanse staat Oregon ligt het Samuel H. Boardman State Scenic Corridor, een 19 kilometer lange ruige kustlijn met geheime zandstranden en dichte bebossing.

Lees verder
26 aug. 2014

De coolste boekenwinkels ter wereld

Sinds de opkomst van internet hebben steeds meer boekenwinkels hun deuren moeten sluiten. Toch blijven er boekhandels bestaan die op hun eigen manier overeind blijven in deze tijd van het online shoppen.

Lees verder
25 aug. 2014

VIDEO: Zwemmen met grote witte haaien

Ocean Ramsey is een fenomeen. Ze is op Hawaï gevestigd en actief als natuurbeschermer, free diver, surfer, duiker en instructeur, model en wordt ook wel de 'shark whisperer' genoemd. Bekijk de video!

Lees verder
25 aug. 2014

Via Krupp: 's werelds mooiste voetpad?

Via Krupp is een historische geplaveid voetpad op het eiland Capri, in de Tyrreense Zee, aan de zuidkant van de Golf van Napels.

Lees verder
23 aug. 2014

's Werelds meest bezochte landen

Onlangs heeft de World Tourism Organization een rapport uitgebracht met daarin de top toeristische bestemmingen van onze planeet, op basis van het aantal bezoekers van vorig jaar. De resultaten zul je misschien niet direct verwachten.

Lees verder
22 aug. 2014

Las Bolas: De stenen ballen van Costa Rica

In het zuiden van Costa Rica liggen meer dan 300 stenen ballen die lokaal bekend staan als 'Las Bolas'. Over het ontstaan van deze stenen ballen gaan vele mythen, maar ze worden toegeschreven aan de Diquíscultuur en werden onlang opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Lees verder
21 aug. 2014

Nieuw-Zeeland's Champagne Pool

Binnen het Waiotapu geothermische gebied op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland ligt de Champagne Pool, een warmwaterbron en een van de kleurrijkste plekken van het land.

Lees verder
19 aug. 2014

Rondreis langs culturele geneugten des levens

Op reis probeer je natuurlijk ook de lokale (sterke) drank. Wij zetten een aantal sterke lokale dranken op een rij!

Lees verder
19 aug. 2014

Peru, land van uitersten

Op zoek naar een uitgebreide Peru reis met meer dan alleen de hoogtepunten? Reis dan af naar de uithoeken van Peru en ontdek de uitersten die dit land te bieden heeft. We beschrijven er drie; de droge woestijnachtige kustlijn, de koude noordelijke hooglanden en het warme tropische Amazone gebied.

Lees verder
19 aug. 2014

De 20 mooiste plekken in Canada

Canada is op Rusland na het grootste land van de wereld en beschikt van kust tot kust over een zeer diverse natuur met het ene landschap nog mooier dan het andere. We hebben de 20 mooiste plekken en bezienswaardigheden in Canada voor je op een rij gezet!

Lees verder
18 aug. 2014

VIDEO: Zonnewende in Alaska

In deze video bijzondere beelden vanuit de lucht over het landschap van Alaska tijdens de middernachtzon van de zonnewende.

Lees verder
17 aug. 2014

Het mooiste strand ter wereld?

Aan de noordwest-kust van het Griekse eiland Zakynthos ligt het Navagio strand. Het wordt beschouwd als het mooiste strand van heel Griekenland en is misschien wel het mooiste strand ter wereld.

Lees verder
16 aug. 2014

19 Extreme Selfies

Een selfie thuis op de bank of voor de spiegel kunnen we allemaal wel maken tegenwoordig. Deze mensen tillen het maken van een selfie pas echt naar een heel ander niveau!

Lees verder
15 aug. 2014

De Rode Aarde Terrassen van Dongchuan, China

Op zo'n 250 kilometer ten noordoosten van Kunming, de hoofdstad van de Chinese provincie Yunnan, ligt Dongchuan, een landelijk gebied met de meeste rode aarde ter wereld.

Lees verder
14 aug. 2014

De gekleurde bergen van Hornocal (Argentinië)

In het bergdal van Quebrada de Humahuaca, in de provincie Jujuy, in het noordwesten van Argentinië, vind je fascinerende geologie: de gekleurde bergen van Hornocal.

Lees verder
12 aug. 2014