's Werelds hoogste hotel gepland in klein Zwitsers dorp

31 maart 2015
Besneeuwde bergtoppen, geitenhoeders, chocoladerepen en een gigantische glazen wolkenkrabber. Dat zou zo maar eens het nieuwe beeld van de Zwitserse Alpen kunne... Lees verder

10 spectaculaire kabelbanen wereldwijd

Als je er over nadenkt dan zijn kabelbanen best spannend; het zijn kleine cabines hangend aan een draad, die verbonden is aan de top van een gigantische berg. Maar kabelbanen bieden ook spectaculaire uitzichten op enkele van de mooiste landschappen ter wereld. Maar welke zijn het spectaculairst? We hebben er 10 voor je op een rij gezet.

Lees verder
30 mrt. 2015

Informatiedag 12 april: Ontdek de wereld van Sawadee

Op zondag 12 april organiseert Sawadee een informatiedag op haar kantoor in Amsterdam. De dag zit boordevol reisinspiratie, nuttige informatie en leuke activiteiten.

Lees verder
30 mrt. 2015

VIDEO: Timelapse van Manhattan

Manhattan in New York bruist van het leven. Het is groot, luid, druk en een van de dichtstbevolkte steden in de wereld. In deze timelapse zien we een rustige, bijna vredig kant van Manhattan.

Lees verder
29 mrt. 2015

De Great Blue Hole in Belize

Als we aan Belize denken, dan zien we gelijk beelden van de Great Blue Hole voor ons. En terecht, want deze onderwatergrot is werkelijk een plaatje en een droombestemming voor veel duikers.

Lees verder
29 mrt. 2015

Lampen uit tijdens Earth Hour

Zaterdagavond gaan over de hele wereld de lampen even uit tijdens Earth Hour. 162 landen doen mee om zo een signaal af te geven dat we meer moeten doen tegen de klimaatverandering.

Lees verder
27 mrt. 2015

Roadtrip in IJsland: One ring to rule them all

IJsland – het land van bijzondere rotsformaties en prachtige watervallen; allen verbonden via één rondweg: route 1. Route 1 heeft een totale lengte van 1332 kilometer en brengt je in een aantal dagen rond het hele eiland.

Lees verder
26 mrt. 2015

Met de trein van Londen naar New York?

De Russische Spoorwegen heeft een plan voorgesteld voor een treinverbinding tussen de oostgrens van Rusland met die van de Amerikaanse staat Alaska, waarmee het mogelijk wordt om van Londen naar New York te reizen met de trein.

Lees verder
25 mrt. 2015

Wordt Singapore's Jewel Changi de mooiste luchthaven ter wereld?

Luchthavens zijn nou meestal niet plekken waar je veel tijd wilt doorbrengen, maar met de plannen voor deze nieuwe luchthaven in Singapore zou daar binnenkort wel eens verandering in kunnen komen.

Lees verder
24 mrt. 2015

De 7 gevaarlijkste wegen ter wereld

Sommige wegen worden nauwelijks gebruikt voor een reden: ze hebben angstaanjagende hellingen, onvoorspelbare modderstromen of een compleet gebrek aan een verharde bestrating. Toch zijn er nog steeds mensen die er overheen rijden. Bekijk hier 7 van 's werelds meest gevaarlijke wegen.

Lees verder
23 mrt. 2015

VIDEO: Luchtbeelden van 's werelds grootste grot

De Hang Son Doong grot, in de buurt van de grens van Laos en Vietnam, is de grootste bekende grot in de wereld. Met een drone werden deze spectaculaire videobeelden gemaakt.

Lees verder
22 mrt. 2015

Het Kumbhalgarh Fort in Rajasthan

Ten noorden van Udaipur, in de deelstaat Rajasthan, in het westen van India, bevindt zich een indrukwekkend bouwwerk: het Kumbhalgarh Fort.

Lees verder
21 mrt. 2015

Schitterend: Het Hamilton Pool Preserve in Texas

Het Hamilton Pool Preserve is een natuurlijk zwembad in Texas dat wordt omgeven door kalksteen. Een 15-meter hoge waterval stroomt hier in een beek, die nooit helemaal opdroogt.

Lees verder
20 mrt. 2015

's Werelds meest gevaarlijke wandelpad gaat weer open

Het wordt beschreven als 's werelds meest gevaarlijke wandelpad en is al meer dan een decennium gesloten. Dankzij een groot reconstructie project zal Caminito del Rey echter binnenkort weer open zijn voor publiek.

Lees verder
19 mrt. 2015

De sinkholes van Cerro Sarisarinama (Venezuela)

In het uiterste zuid-westen van Venezuela, in de buurt van de grens met Brazilië, bevindt zich de berg Cerro Sarisarinama, waar een aantal gigantische sinkholes in zitten.

Lees verder
17 mrt. 2015

8 van de meest pittoreske dorpjes op aarde

Hoewel er in steden meestal wat meer te beleven valt, winnen kleine dorpjes het vaak qua charme. Helemaal als deze omgeven zijn door schilderachtige grachten of kleurrijke huizen of kliffen. We hebben 8 van de meest pittoreske dorpjes op aarde voor je op een rij gezet.

Lees verder
16 mrt. 2015

VIDEO: Een reis door Vietnam

Vietnam, het land van de rijzende draak met uitgestrekte rijstvelden, ongerepte berggebieden en een adembenemende kustlijn. In deze video prachtige beelden van een reis door Vietnam.

Lees verder
15 mrt. 2015

In 2 uur van New York naar Los Angeles vliegen?

Weinig ruimte, irritante medepassagiers, slecht eten...lange vluchten zijn nooit leuk, of je moet in de eerste klas vliegen. Een nieuw supersonisch vliegtuig moet daar tussen New York en Los Angeles verandering in gaan brengen.

Lees verder
14 mrt. 2015

Gullfoss, een van de mooiste watervallen op IJsland

Gullfoss betekent vertaald "Gouden waterval" en is een van de mooiste en meest populaire watervallen van IJsland.

Lees verder
13 mrt. 2015