Home
Blog
Januari 2015

Reisinspiratie

31 blogs geschreven in januari 2015
· Redactie
VIDEO: Geweldige beelden van een pelikaan die leert vliegen!
In deze video unieke beelden van een pelikaan die voor het eerst leert vliegen vanuit een wel heel bijzonder perspectief!
· Redactie
Reschensee: Verzonken stad in Italië
In de Italiaanse Reschensee, in de buurt van de grens van Oostenrijk en Zwitserland, steekt een eenzame klokkentoren uit een perfect blauw-groen water. Het is het enige zichtbare overblijfsel van Graun, een stad die meer dan 60 jaar gelegen onder het water verdween.
· Redactie
Verenigde Staten is de ultieme rondreis bestemming
AMSTERDAM - Nederlandse reizigers zien de Verenigde Staten als het ideale land om in rond te reizen. De overige droombestemmingen liggen óók buiten Europa.
· Redactie
Haifa, Israël's derde stad
Haifa is een zonovergoten metropool aan de Middellandse Zee en na Jeruzalem en Tel Aviv de derde stad van Israël. Desondanks wordt deze stad vaak overgeslagen als toeristische bestemming en wij laten zien waarom dit zonde is.
· Redactie
De Erawan watervallen in Thailand
In de buurt van Kanchanaburi, in het westen van Thailand, ligt het Erawan National Park, beroemd om zijn indrukwekkende Erawan watervallen.
· Redactie
Sprookjesachtig Schotland
Schotland staat enigszins bekend als koud en regenachtig. Niet de ideale vakantiebestemming zou je denken, maar niets is minder waar. Schotland is een prachtig land met voor ieder wat wils.
· Redactie
Graf van onbekende koningin ontdekt in Egypte
Een Tsjechisch archeologisch team heeft in Egypte een intrigerende vondst gedaan: het graf van een voorheen onbekende koningin.
· Redactie
Djoser reizen informatiedagen
Op 23, 24 en 25 januari organiseert Djoser weer haar jaarlijkse reizigersinformatie dagen. Dit keer kun je terecht in het Rijksmuseum Volkenkunde in Leiden.
· Redactie
De 10 hoogste nieuwe gebouwen in 2015
Het aantal gebouwen van ten minste 200 meter hoogte zal de komende tien jaar een verdubbeling krijgen en naar verwachting zal het aantal gebouwen van minstens 600 meter hoogte oplopen van twee naar tien in 2020. Alleen dit jaar al zullen er 10 nieuwe wolkenkrabbers voltooid worden die minstens 338 meter hoog zijn. Bekijk hier de 10 hoogste nieuwe gebouwen in 2015.
· Redactie
VIDEO: Spectaculaire vuurwerk show in Hong Kong gefilmd met een drone
Inmiddels zijn we al weer aan paar dagen in het nieuwe jaar, maar met deze spectaculaire video kunnen we nog even nagenieten van de jaarwisseling in Hong Kong.
· Redactie
De hoogste onbeklommen berg ter wereld: Gangkhar Puensum
Met 7.570 meter is Gangkhar Puensum de hoogste berg in Bhutan, en de 40e hoogste piek ter wereld. Verrassend genoeg is Gangkhar Puensum nog nooit beklommen in tegenstelling tot de meeste andere bergen in de Himalaya.
· Redactie
10 Europese steden met goedkope 5-sterren hotels
Backpacken en in hostels slapen is hartstikke leuk als twintiger, maar er komt een moment dat je behoefte hebt aan wat meer luxe en privacy. Daar zit natuurlijk wel een prijskaartje aan, maar gelukkig zijn er nog steden waar het betaalbaar blijft. KAYAK stelde een top 10 samen van Europese steden die de goedkoopste 5 sterren hotels aanbieden.

Archief