Home
Blog
Maart 2015

Reisinspiratie

34 blogs geschreven in maart 2015
· Redactie
's Werelds hoogste hotel gepland in klein Zwitsers dorp
Besneeuwde bergtoppen, geitenhoeders, chocoladerepen en een gigantische glazen wolkenkrabber. Dat zou zo maar eens het nieuwe beeld van de Zwitserse Alpen kunnen worden, als de plannen voor 's werelds hoogste hotel worden goedgekeurd.
· Redactie
10 spectaculaire kabelbanen wereldwijd
Als je er over nadenkt dan zijn kabelbanen best spannend; het zijn kleine cabines hangend aan een draad, die verbonden is aan de top van een gigantische berg. Maar kabelbanen bieden ook spectaculaire uitzichten op enkele van de mooiste landschappen ter wereld. Maar welke zijn het spectaculairst? We hebben er 10 voor je op een rij gezet.
· Redactie
Informatiedag 12 april: Ontdek de wereld van Sawadee
Op zondag 12 april organiseert Sawadee een informatiedag op haar kantoor in Amsterdam. De dag zit boordevol reisinspiratie, nuttige informatie en leuke activiteiten.
· Redactie
VIDEO: Timelapse van Manhattan
Manhattan in New York bruist van het leven. Het is groot, luid, druk en een van de dichtstbevolkte steden in de wereld. In deze timelapse zien we een rustige, bijna vredig kant van Manhattan.
· Redactie
De Great Blue Hole in Belize
Als we aan Belize denken, dan zien we gelijk beelden van de Great Blue Hole voor ons. En terecht, want deze onderwatergrot is werkelijk een plaatje en een droombestemming voor veel duikers.
· Redactie
Lampen uit tijdens Earth Hour
Zaterdagavond gaan over de hele wereld de lampen even uit tijdens Earth Hour. 162 landen doen mee om zo een signaal af te geven dat we meer moeten doen tegen de klimaatverandering.
· Redactie
Roadtrip in IJsland: One ring to rule them all
IJsland – het land van bijzondere rotsformaties en prachtige watervallen; allen verbonden via één rondweg: route 1. Route 1 heeft een totale lengte van 1332 kilometer en brengt je in een aantal dagen rond het hele eiland.
· Redactie
Met de trein van Londen naar New York?
De Russische Spoorwegen heeft een plan voorgesteld voor een treinverbinding tussen de oostgrens van Rusland met die van de Amerikaanse staat Alaska, waarmee het mogelijk wordt om van Londen naar New York te reizen met de trein.
· Redactie
Wordt Singapore's Jewel Changi de mooiste luchthaven ter wereld?
Luchthavens zijn nou meestal niet plekken waar je veel tijd wilt doorbrengen, maar met de plannen voor deze nieuwe luchthaven in Singapore zou daar binnenkort wel eens verandering in kunnen komen.
· Redactie
De 7 gevaarlijkste wegen ter wereld
Sommige wegen worden nauwelijks gebruikt voor een reden: ze hebben angstaanjagende hellingen, onvoorspelbare modderstromen of een compleet gebrek aan een verharde bestrating. Toch zijn er nog steeds mensen die er overheen rijden. Bekijk hier 7 van 's werelds meest gevaarlijke wegen.
· Redactie
VIDEO: Luchtbeelden van 's werelds grootste grot
De Hang Son Doong grot, in de buurt van de grens van Laos en Vietnam, is de grootste bekende grot in de wereld. Met een drone werden deze spectaculaire videobeelden gemaakt.
· Redactie
Het Kumbhalgarh Fort in Rajasthan
Ten noorden van Udaipur, in de deelstaat Rajasthan, in het westen van India, bevindt zich een indrukwekkend bouwwerk: het Kumbhalgarh Fort.
· Redactie
Schitterend: Het Hamilton Pool Preserve in Texas
Het Hamilton Pool Preserve is een natuurlijk zwembad in Texas dat wordt omgeven door kalksteen. Een 15-meter hoge waterval stroomt hier in een beek, die nooit helemaal opdroogt.
· Redactie
's Werelds meest gevaarlijke wandelpad gaat weer open
Het wordt beschreven als 's werelds meest gevaarlijke wandelpad en is al meer dan een decennium gesloten. Dankzij een groot reconstructie project zal Caminito del Rey echter binnenkort weer open zijn voor publiek.
· Redactie
De sinkholes van Cerro Sarisarinama (Venezuela)
In het uiterste zuid-westen van Venezuela, in de buurt van de grens met Brazilië, bevindt zich de berg Cerro Sarisarinama, waar een aantal gigantische sinkholes in zitten.
· Redactie
8 van de meest pittoreske dorpjes op aarde
Hoewel er in steden meestal wat meer te beleven valt, winnen kleine dorpjes het vaak qua charme. Helemaal als deze omgeven zijn door schilderachtige grachten of kleurrijke huizen of kliffen. We hebben 8 van de meest pittoreske dorpjes op aarde voor je op een rij gezet.
· Redactie
VIDEO: Een reis door Vietnam
Vietnam, het land van de rijzende draak met uitgestrekte rijstvelden, ongerepte berggebieden en een adembenemende kustlijn. In deze video prachtige beelden van een reis door Vietnam.
· Redactie
In 2 uur van New York naar Los Angeles vliegen?
Weinig ruimte, irritante medepassagiers, slecht eten...lange vluchten zijn nooit leuk, of je moet in de eerste klas vliegen. Een nieuw supersonisch vliegtuig moet daar tussen New York en Los Angeles verandering in gaan brengen.
· Redactie
Gullfoss, een van de mooiste watervallen op IJsland
Gullfoss betekent vertaald "Gouden waterval" en is een van de mooiste en meest populaire watervallen van IJsland.

Archief