Home
Blog
Algemeen
19 Reizen die je moet maken vóór je 30 bent

19 Reizen die je moet maken vóór je 30 bent

7 minuten leestijd
19 Reizen die je moet maken vóór je 30 bent

Reizen kan natuurlijk altijd, maar déze klassiekers wil je van je bucketlist af hebben vóór the big 3-0!

Oké, reizen is uiteraard altijd leuk: of je nu op je zestiende naar Kreta gaat of een Rijnreisje maakt op je 80ste. Toch moet je wat ons betreft in je twintiger jaren absoluut je horizon verbreden en de weide wereld intrekken zodra je daar de kans voor hebt. Deze negentien trips zijn goede voorbeelden van reizen die je voor je 30e zou moeten overwegen te maken. Niet omdat je daarna niet meer reist, maar omdat deze trips te vet zijn om ze niet al vóór je 30ste te doen. Waarom? Je bent jong, je bent fit, je hebt wat geld te besteden, je hebt (nog) niet al te veel verplichtingen zoals kinderen of werk.. én omdat het kan!

1. Backpacken in Zuidoost-Azië

Backpacken in Zuidoost-Azië
Backpacken in Zuidoost-Azië

Een must voor iedere backpacker en de ultieme trip voor jouw eerste backpackreis: Zuidoost-Azië! Wie is er niet groot mee geworden? ;-) Begin in Bangkok, neem de trein naar het noorden, ga via Laos naar Noord-Vietnam en reis af naar het zuiden, pak Cambodja mee en hop verder naar de Thaise eilanden. Een klassieke route, maar ook Myanmar, Maleisië, Indonesië of de Filipijnen kunnen natuurlijk goed worden meegepakt.

2. De Grand Canyon, maar dan écht

Hiken in de Grand Canyon
Hiken in de Grand Canyon

De Grand Canyon in Amerika doe je niet ‘effe’. Wacht daarom zeker niet met jouw grote USA-avontuur ‘tot je later kinderen hebt’, want de Grand Canyon (en omstreken) is echt veel te leuk om niet te doen nu je zelf nog jong bent. Hike de Havasupai Trail, maak een fietstocht op een mountainbike, ga raften, of doe een ‘gewone’ roadtrip rondom het gebied. Je 60-jarige zelf is je straks dankbaar dat je deze activiteiten al voor je 30ste hebt ondernomen.

3. Overland trip van Kaapstad naar Victoria Falls

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

De droom van Zuidelijk Afrika: met een 4WD van wereldstad Kaapstad helemaal tot de Victoria Falls rijden. En dit doe je via Namibië en Botswana natuurlijk! Enne… eenmaal bij die Vic Falls hebben we maar één tip. De ultieme try before you die: een duik in de Devil’s Pool, bóvenop de Victoria Falls. Een natuurlijk badje aan de rand van de watervallen, waar het water dat net nog langs je stroomde 100 meter naar beneden klettert. 

4. Queenstown: stad vol actie in Nieuw-Zeeland

Bungeejump in Queenstown
Bungeejump in Queenstown

Nieuw-Zeeland is sowieso prachtig, maar in Queenstown kunnen adrenaline-junkies hun geluk zéker niet op. In de adrenaline-hoofdstad kun je uitstekend bungeejumpen, skydiven, hiken, biken, en in de winter (onze zomer) zelfs skiën en snowboarden. Oh, en ook Jet Boating is een écht Queenstown-avontuur. Met een Jet Boat vaar je zo hard door de rivieren dat je door heel ondiep water kunt gaan. Oh, en what about the Canyon Swing

5. De incatrail naar Machu Picchu lopen

Machu Picchu
Machu Picchu

Eén van ’s werelds bekendste en mooiste hikes: de Incatrail naar Machu Picchu in Peru. Tijdens deze meerdaagse trekking loop je totaal circa 43 kilometer en zie je de meest uiteenlopende berglandschappen, met als beloning: Machu Picchu. Tip: wie last minute naar Peru gaat of simpelweg the road less traveled wil bewandelen, kiest voor de Salcantay trek. Deze route is minder druk en goedkoper dan de Incatrail (maar is wel een stukje langer). 

6. Eiland-hoppen en feesten in Thailand

Kun je meteen doen tijdens trip 1. Thailand is gemaakt om lekker van het ene naar het andere eiland te hoppen. Ondertussen geniet je van gezelligheid, mooi weer en de blauwe zee. Niet te missen is natuurlijk dé legendarische Fullmoon-party op Koh Phangan. Op strand Haad Rin komen backpackers vanuit de hele wereld iedere maand bij elkaar voor drie dagen lang Full Moon Party. DJ’s, vuurspuwers, bodypaint… Als het je allemaal iets te commercieel en druk wordt: ga dan naar droomeiland Koh Phi Phi of verken de kust van Phuket. Hier vind je ook zeker een partyscene. Nog meer rust vind je op het mooie Koh Lanta.

7. Explore Patagonië

Torres del Paine, Chili
Torres del Paine, Chili

De droom van menig reiziger: Patagonië in Zuid-Argentinië en Zuid-Chili. Dit natuurgebied van ruim één miljoen vierkante kilometer biedt prachtige en diverse flora en fauna. Van gigantische glestjers en enorme meren en ander uitgestrekt berglandschap. Het meest bekend is het Torres del Paine park, maar er is nog veel meer te zien. Wie geluk heeft, spot een walvis! Maar ook om alpaca’s en zeeleeuwen zit je er niet verlegen. De ultieme trip voor een lange hike of heerlijke roadtrip!

8. Met Easyriders door Vietnam

Easyrider Vietnam
Easyrider Vietnam

Ook deze pak je mee tijdens die ultieme backpacktrip in Zuidoost-Azië: spring achterop de motor bij een Easyrider in Vietnam! De Easyriders zijn Vietnameze motorrijders die tripjes aanbieden bij hen achterop de motor. Ook kun je zelf een motor huren en met zo’n man een trip maken. Of je nu een uurtje wilt rondrijden, een hele dag of een tocht van drie weken van het noorden naar het zuiden: alles is mogelijk. Rijd in ieder geval een stukje over de bekende Ho Chi Minh Trail. Deze prachtige weg is al eens behandeld bij autoprogramma Top Gear.

9. Het Burning Man festival meemaken

Burning man festival
Burning man festival

Combineer je reis met een feestje en ga naar Burning Man, het festival der festivals! Burning Man is zo groot dat het een vakantie an sich is. Een week lang duurt het: van de laatste maandag van augustus tot de eerste maandag van september (de Dag van de Arbeid in de USA). Bezoekers worden geacht zelfvoorzienend te zijn en het terrein telkens schoon achter te laten. Dus: zelf water meenemen, je eigen slaapplek regelen, en alles netjes opruimen. Traditiiegetrouw wordt het festival in the Black Rock Dessert in Nevada afgesloten met het verbranden van een Wicker Man. Tip: koop hier je kaarten

10. Ruige natuur in IJsland

IJsland
IJsland

IJsland is hot! Figuurlijk dan, dus neem je muts mee ;-) Die heb je nodig als je straks door de straten van Reykjavik loopt, een duik neemt in de Blue Lagoon, een roadtrip maakt richting de geisers en de prachtige watervallen. En heel fijn: IJsland ligt praktisch om de hoek, dus deze trip moet zeker voor je 30ste lukken, of niet?

11. Je eigen hangover-avontuur in Las Vegas

Las Vegas
Las Vegas

Goed te combineren met Burning Man en de Grand Canyon: Las Vegas! Hier móet je toch een keer heen? Bovendien zijn vliegtickets naar Vegas lang niet zo duur meer en komen er steeds meer (directe) vliegroutes bij. Gáán dus! Boek een bizar luxe hotel, ga gokken, feesten, rijd over The Strip en… omarm de hangover die daar de volgende dag bijhoort! Roomservice bestellen en jezelf lekker laten pamperen ;-) Die hotels zijn niet voor niets zo luxe!

12. Bali

Bali
Bali

Bali is always a good idea! Dit Indonesische eiland heeft alles: warm weer, vriendelijke bevolking, groene rijstvelden, witte stranden en een blauwe zee, heerlijk eten, en het is nog betaalbaar ook. Van backpackersparadijs tot honeymoon-walhalla: er is voor ieder wat wils! Hetzelfde geldt voor de activiteiten: surfen en feesten in Kuta, een kookcursus of duiktripje bij Amed, flaneren over het strand van Canggu, of helemaal tot rust komen op de Gili-eilanden.

13. Met de trein door Europa

Berlijn
Berlijn

De ideale roadtrip door Europa gaat… per trein! Je bent overal zó. Wat dacht je van Berlijn, Praag, Wenen, Boedapest, Krakau? Of via Frankrijk naar Spanje en Portugal? Cityhoppen in Italië? Chil aan de trein is natuurlijk dat je niet hoeft op te letten achter het stuur en gewoon een boekje kunt lezen tijdens het reizen.

14. Het hippe Buenos Aires ontdekken

Buenos Aires
Buenos Aires

Buenos Aires..de coolste stad van Zuid-Amerika? In ieder geval één van! Drink er de lekkerste rode wijn, eet er het lekkerste vlees, dans er de tango en geniet van de prachtige gebouwen. De Argentijnse hoofdstad barst bovendien van de musea, parkjes, theaters én heeft een strand. Barcelona voor gevorderden?

15. Actie en avontuur in Costa Rica

Surfen in Costa Rica
Surfen in Costa Rica

Oef, Costa Rica… hoog op onze bucketlist! Dit land in Midden-Amerika lijkt alles te hebben, en zeker voor actievelingen: je kunt er goed surfen (of dat leren), duiken, van boom naar boom slingeren per zipline, jungletrekkingen maken, vulkanen bekijken, en ja, ook op het strand neerploffen om bij te komen. De natuur en de dieren in Costa Rica vormen een bijzonder decor van dit avontuur in het paradijs.

16. Een 4WD over Altiplano in Bolivia

Salar de Uyuni, Bolivia
Salar de Uyuni, Bolivia

Hoog op menig bucketlist: de zoutvlaktes van Bolivia, ook wel bekend als Salar de Uyuni. Zó ongelofelijk mooi dat het wel nep lijkt. En dat is het ook als je de meeste (cliché)vakantiefoto’s vam Bolivia-gangers bekijkt. Optisch bedrog all over the place! Vlakbij ligt Altiplano, of wel het Bolivian Plateau. Al strekt het plateau zich ook uit over Peru, Chili en Argentinië. Het Andesgebergte hier is ongerept en ideaal voor een roadtrip met een 4WD, op weg naar de zoutvlaktes!

17. Rio de Janeiro (met carnaval!)

Carnaval in Rio de Janeiro
Carnaval in Rio de Janeiro

Riooooooooo de Janeeeeeeiro, dat is een stad om op vakantie te gaan! Zéker tijdens carnaval natuurlijk! Maar anders vermaak je je ook wel op strand Copacabana of Ipanama, de kabelbaan naar de Suikerbroodberg, het Jezus-beeld Cristo Redentor, voetbalstadion Maracana of berg Corcovado. Tip: het carnaval vindt elk jaar plaats rond februari-maart. Check dus goed de data als je toch naar Rio wilt, en vergeet je mooiste feestoutfit niet!

18 . Rondreizen door India

Holi festival in India
Holi festival in India

People hate it or love it… maar India is sowieso bijzonder én heel gevarieerd. Zijn drukke steden niets voor jou? Ga dan naar het hippie zuiden van India voor een portie chillen aan het strand of doe een meditatiecursus. Namaste!

19. Een paar maanden in Australië!

Sydney
Sydney

Save the best for last: Australië. Dit land, continent en eiland in één is gemaakt voor jonge reizigers. Huur (of nog beter: koop) een busje en ga het avontuur aan. Cross door the Outback, ga duiken in Cairns en natuurlijk sla je Sydney niet over! Everbody’s gotta love Sydney! Deze stad is magisch. Ook – juist – de cliché-must-see’s als het Opera House en de Sydney Harbour Bridge. Ongekend mooi die natuurlijke haven daar. Een wandelingetje langs het water en over de Harbour Bridge mak niet ontbreken, maar ook de ferry naar Manly, een bezoekje aan Chinatown en een bezoekje aan Bondi Beach moeten zeker op je lijstje. En maak daar dan vooral de coastal walk naar Coogee Beach! Uitgaan doe je in Darling Harbour met vele hippe clubs en leuke eettentjes. TIP: vier oud en nieuw in Sydney. Een onvergetelijke ervaring!

Top reizen naar Thailand

19-Daagse rondreis Noord- en Zuid-Thailand

19-Daagse rondreis Noord- en Zuid-Thailand

19 dagen
Individuele rondreis

Reisorganisaties met reizen naar Thailand

Meer blogs over Thailand

Beoordelingen van Thailand

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.8
Cultuur
8.8
Stranden
8.7
Steden
8.1
Eten & drinken
8.8
Activiteiten
8.8