Home
Blog
Algemeen

Reisinspiratie

630 blogs in de rubriek Algemeen
· Laurens Taekema
Een rondreis door Brazilië
Met het WK in zicht, komt Brazilië als reisbestemming natuurlijk steeds meer in beeld. Bekijk hier een aantal leuke reistips voor deze populaire Zuid Amerikaanse bestemming.
· Redactie
Terra Madre Day: een ode aan lokaal eten
Op dinsdag 10 december zal over de hele wereld een ode worden gebracht aan lokaal eten tijdens 'Terra Madre Day'.
· Redactie
De geschilderde heuvels van Oregon
Met het nationale wonder van Crater Lake in het zuiden en de hipster voorzieningen van Portland in het westen, worden de Oregon John Day Fossil Beds in het oosten vaak over het hoofd gezien.
· Redactie
Deze brug willen wij graag oversteken
Binnenkort wordt er in het Chinese Changsha begonnen aan de bouw van een nieuwe brug die wij graag over zouden willen steken.
· Redactie
De gevaarlijkste wegen ter wereld
Van het Andes gebergte in Bolivia tot aan de Italiaanse Alpen, bekijk onze bloedstollende lijst van 's werelds meest angstaanjagende wegen!
· Redactie
St. Andrew's Day in Schotland
Morgen is het 30 november, de dag waarop Schotland haar Nationale feestdag viert: St. Andrew's Day. Deze dag staat in het teken van de Schotse beschermheilige Andreas en is gevuld met feestvreugde, traditionele gerechten, dans en doedelzakmuziek.
· Redactie
Gedetailleerde 3d-kaart van Great Barrier Reef
Onderzoekers uit Duitsland en Australië hebben een zeer gedetailleerde 3d-kaart gemaakt van het Great Barrier Reef. Hierop hebben zij onderdelen in kaart gebracht die nog niet eerder waren vastgelegd.
· Redactie
7 zonsondergangen om bij weg te dromen
Na een lange dag reizen of liggen op het strand is er niets lekkerder dan te genieten van een mooie zonsondergang. Droom weg bij deze schitterende zonsondergangen!
· Redactie
's Werelds meest spectaculaire treinstations
Trein-en metrostations zijn overal ter wereld vaak bijzondere plekken met verfijnde architectuur. Hier een galerij aan enkele van de meest spectaculaire en cultureel belangrijke stations in de wereld.
· Redactie
Super typhoon Haiyan teistert Filipijnen
Super typhoon Haiyan, één van de sterkste stormen ooit, heeft deze morgen grote schade veroorzaakt op de Filipijnen.
· Redactie
De stad met de beste taxi's ter wereld
In een jaarlijks onderzoek van Hotels.com brachten meer dan 2.500 stemmers uit 30 verschillende landen hun stem uit op de stad met de beste taxi's ter wereld. Lees hier in welke steden de beste taxi's rondrijden.
· Redactie
VIDEO: Europese architectuur in een Hyperlapse
Samen met een vriend trok Luke Shepard in drie maanden tijd door 36 steden in 21 landen in Europa. Tijdens deze rondreis schoot hij 'Nightvision', een 'viering van de pracht en diversiteit van de Europese architectuur'.
· Redactie
Vliegveld Manilla benoemd tot slechtste ter wereld
Voor het tweede jaar op rij is het vliegveld van Manilla in de Filippijnen benoemd tot 's werelds slechtste vliegveld.
· Redactie
Sydney Opera House viert 40ste verjaardag
Het Sydney Opera House vierde afgelopen zondag haar 40ste met een vloot aan surf beachguards, Aboriginal dansers en een gigantische cupcake.
· Redactie
10 gigantische hotels wereldwijd
7 van de 10 grootste hotels ter wereld bevinden zich in de Amerikaanse stad Las Vegas, maar wij geven je een lijst van 10 gigantische hotels wereldwijd.
· Redactie
De beste paspoorten voor reizigers
Het Nederlandse paspoort behoort tot één van de beste paspoorten ter wereld voor reizigers als het gaat om het aantal landen waar Nederlanders naartoe kunnen reizen zonder visum.
· Redactie
Richard Branson's nieuwe huis op Necker Island
Heb je er ooit van gedroomd om een compleet eiland voor jezelf en je familie en vrienden te hebben? Voor $60.000 per nacht kun je Sir Richard Branson's Necker Island huren met 30 volwassenen en 6 kinderen.
· Redactie
11 eilanden die dreigen te verdwijnen
Recente onderzoeken schattten dat de zeespiegel in het jaar 2100 met zo'n 40 tot 140 centimeter gestegen zal zijn, waardoor diverse eilanden dreigen te verdwijnen. Een overzicht.
· Redactie
's Werelds mooiste fonteinen
Openbare fonteinen werden oorspronkelijk aangelegd om te drinken en te baden, maar tegenwoordig hebben deze sierlijke bewegende sculpturen vooral een decoratieve functie en trekken ze publiek van over de hele wereld. Bekijk enkele van de mooiste fonteinen ter wereld!

Archief

>