Home
Blog
Algemeen

Reisinspiratie

632 blogs in de rubriek Algemeen
· Redactie
Droomlocaties uit Bond films
Onlangs is de nieuwste James Bond film, Skyfall, in première gegaan en wederom zijn de locaties waar 007 zich begeeft vaak oogverblindend mooi. Volg het voorbeeld van James Bond en bezoek een (of meer) van de droomlocaties uit de 23 films. Hieronder volgt alvast een kleine selectie.
· Redactie
Vrijheidsbeeld weer toegankelijk
‘Free her mind’ moeten ze in New York gedacht hebben toen ze besloten om de kroon van het Vrijheidsbeeld weer open te stellen voor het publiek. Na een jaar lang gesloten te zijn geweest in verband met renovaties, starten eind oktober de tours naar dit monument van wereldformaat weer.
· Redactie
Vrijheidsbeeld weer open
‘Free her mind’ moeten ze in New York gedacht hebben toen ze besloten om de kroon van het Vrijheidsbeeld weer open te stellen voor het publiek. Na een jaar lang gesloten te zijn geweest in verband met renovaties, starten eind oktober de tours naar dit monument van wereldformaat weer. Het
· Redactie
Word Pambassador!
‘Pambassador’ is de benaming voor een panda-ambassadeur. Het onderzoekcentrum voor reuzenpanda’s, dat gevestigd is in de Chinese stad Chengdu, is momenteel op zoek naar drie nieuwe pambassadors.
· Redactie
Leer een taal tijdens je reis
De rondreizen van reisaanbieder Shoestring zijn volledig georganiseerd en tevens heel avontuurlijk. Door de scherpe tarieven kun je altijd voor een fijne prijs op reis en de lokale, Engelstalige reisbegeleiding zorgt ervoor dat je niets hoeft te missen.
· Redactie
Overbodige bagage
Ga jij binnenkort een verre rondreis maken en ben je een man? Dan is de kans dat je te veel kleding meeneemt kleiner dan wanneer je een vrouw zou zijn die een reis binnen Europa gaat maken. World Ticket Center voerde onderzoek uit naar wat er zoal onnodig wordt meegenomen op reis.
· Redactie
Fair op reis
Ecologische reizen en zogenaamde ‘Fair Travels’ zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het reisaanbod. Waarom zou je eigenlijk ook niet ecovriendelijk op vakantie gaan? De mogelijkheden zijn enorm dus zoek eens een groene reis uit en geniet met een goed geweten van een welverdiende vakantie.
· Redactie
Vliegangst? Naar Lelystad!
Zou je dolgraag een rondreis door een ver land willen maken, maar krijg je al klamme handen bij alleen de gedachte aan eerst urenlang in een vliegtuig moeten zitten? Heb jij, kortom, last van vliegangst? Reis dan volgend weekend - gewoon per trein of auto - af naar Lelystad. Daar wordt namelijk een themaweekend over het onderwerp vliegangst georganiseerd.
· Redactie
Canada, het beste land
Voor de tweede achtereenvolgende keer is Canada uitgeroepen tot het land met de beste reputatie ter wereld. Het onderzoek is verricht door het ‘Reputation Institute’, dat elk jaar opnieuw uitzoekt welk land ter wereld de meeste credits krijgt op onderwerpen als landschappelijk schoon en de kwaliteit van diensten.
· Redactie
Exotische avonturen geliefd
Gedurende de wintermaanden afreizen naar een exotische bestemming lijkt helemaal ‘hot’ te worden. Bij onze zuiderburen wordt er in elk geval al druk geboekt voor verre bestemmingen als de Dominicaanse Republiek, Kenia en Jamaica.
· Redactie
Topsteden voor lekkerbekken
Vakantie en lekker eten, het is een gouden combinatie. Sommige landen zijn meer geschikt voor een culinaire rondreis dan andere. Wil je weten in welke steden je niet alleen van een heerlijke vakantie maar ook van zalig eten kunt genieten? Lees dan vooral verder.
· Redactie
Vrijwilligerswerk wereldwijd
Een rondreis laat zich prima combineren met vrijwilligerswerk, zeker als je langdurig van huis zult zijn. Of draai het om: kies een bestemming waar je vrijwilligerswerk zou willen doen en sluit de werkperiode af met een paar weken rondreizen. Hieronder volgen enkele tips voor een interessante ervaring.
· Redactie
De schoonste hotelkamers
Een schone hotelkamer is tijdens je vakantie wel zo prettig, zeker als je ver van huis bent in een land met een totaal andere cultuur. Je hotelkamer is de plek om even tot rust te komen, de indrukken van de dag te verwerken en nieuwe plannen te smeden over wat je de volgende dag wilt gaan bezichtigen.
· Redactie
Volg de jodelroute
Voor een interessante wandelroute, waarbij je niet alleen je beenspieren maar ook je stembanden traint, moet je afreizen naar het Oostenrijkse Pinzgau. De aparte jodelroute voorziet in de mogelijkheid om ‘wat uit de plooi te komen’.
· Redactie
OV favoriet tijdens zonvakantie
Uit telefonisch onderzoek van het World Ticket Center is gebleken dat Nederlanders tijdens hun zonvakantie in Europa het meest gebruikmaken van het openbaar vervoer, vergeleken met andere soorten van vervoer.
· Redactie
Rondreis langs kerken
Soms is niet zozeer een land het doel van je reis, maar een bezienswaardigheid. Dat kan een museum zijn, een bepaald gedenkteken of een historisch bouwwerk zoals een kerk. Wat dat laatste betreft, volgt hieronder een kleine opsomming van enkele kerken die met recht tot de meest bijzondere ter wereld kunnen worden gerekend.
· Redactie
Rondreis in country style
Ben jij ook zo dol op paardrijden, overnachten in een blokhut en spareribs en zalmmoten op de barbecue? Houd jij, kortom, van het ruige buitenleven van een cowboy en lijkt het je geweldig om een rondreis te maken op de rug van een paard? Stapvoets door afgelegen gebieden en bergdorpen te rijden en hier en daar te stoppen voor een goede maaltijd? Dan is een van de volgende bestemmingen echt iets voor jou.
· Redactie
Navigeren kun je leren
Je kent het vast wel van vroeger: de ruzies tussen de bestuurder van de auto of de camper en degene ernaast, druk in de weer met de routekaart, verwarring alom over gemiste afslagen … Gelukkig is er tegenwoordig navigatieapparatuur waardoor we deze reisperikelen voorgoed achter ons kunnen laten, hoewel? 
· Redactie
Nieuwe werelderfgoederen in Azië
Aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO worden elk jaar nieuwe plaatsen toegevoegd die voor jou als reiziger interessant kunnen zijn om te bezoeken tijdens je volgende (verre) rondreis. Azië heeft er dit jaar in totaal zes nieuwe werelderfgoederen bij gekregen.

Archief

>