Home
Blog
Algemeen

Reisinspiratie

632 blogs in de rubriek Algemeen
· Redactie
Snorkelparadijs: Bahama’s
Alleen al de naam van de paradijselijke eilandengroep de Bahama’s zal bij menigeen associaties oproepen met wuivende palmbomen, zonovergoten dagen en parelwitte zandstranden die langzaam aflopen in het prachtig heldere zeewater. Dit alles klopt en er is nog meer, want onder water bevindt zich nog een andere paradijselijke omgeving.
· Redactie
Crisisland populaire bestemming
Tot voor kort waren de zogenaamde crisislanden, de landen van de Europese Unie waar de economie volledig is ingestort of op het punt staat dat te doen, niet bepaald in trek bij reizigers. Daar lijkt nu echter verandering in te zijn gekomen, er wordt namelijk massaal gebruik gemaakt van het last minute reisaanbod naar deze landen.
· Redactie
Trend: alleen op reis
Er is een duidelijke trend zichtbaar op reisgebied, namelijk het feit dat steeds meer mannen en vrouwen de partner tijdens de vakantie thuis laten en er in hun eentje op uit trekken. De belangrijkste reden die voor een solovakantie wordt opgegeven is heel simpel: men heeft er behoefte aan om even zonder de partner op reis te gaan.
· Redactie
Vergeten mee te nemen
Als jij denkt dat je de enige bent die vergeet om bepaalde dingen mee te nemen op vakantie … nou, vergeet het maar. Maar liefst twee derde van de reizigers vergeet zo af en toe iets mee te nemen op vakantie en dan gaat het over het algemeen om best belangrijke zaken. Travelmap deed een onderzoek onder reizigers vanaf Schiphol en de uitkomsten zijn waarschijnlijk bijzonder herkenbaar.
· Redactie
Verklaarbaar onbewoonde eilanden
Ben jij op zoek naar een vakantiebestemming zonder massa’s overige toeristen? Dan moeten onbewoonde eilanden zeker tot je verbeelding spreken. Onbewoonde eilanden zijn er genoeg en hoewel ze helaas niet allemaal de status ‘bounty eiland’ verdienen, is het toch leuk om over een verblijf op zo’n eiland te dromen.
· Redactie
(Verre) vakantieruzies
Of je nu in Nederland, binnen Europa of op verre (wereld)reis gaat, als je met een partner op pad bent, dan kan er soms enige onenigheid ontstaan, of zelfs knallende ruzie. Latedeals.co.uk, een Engelse reissite, deed onderzoek naar het fenomeen en kwam met een lijstje onderwerpen waarover tijdens de vakantie wel erg vaak wordt getwist.
· Redactie
Onsmakelijke medepassagiers
Laatst was al eens een incidentje in het nieuws waarbij een vrouw van het cabinepersoneel van een luchtvaartmaatschappij de opdracht kreeg om haar wel erg onthullende decolleté te bedekken. Kortgeleden is ook een vrouw op een vlucht van Las Vegas naar New York gewoonweg geweigerd omdat men haar diepe decolleté ‘te aanstootgevend’ vond. Zo zijn er meer factoren waaraan je je als reiziger kunt storen.
· Redactie
Wie betaalt de vakantie?
Relaties en financiën… het hoeft allemaal geen problemen op te leveren, maar als er geen duidelijke afspraken worden gemaakt, dan is dat helaas vaak wel het geval. Afspraken onderling of niet, er zijn in elk geval een aantal duidelijke trends zichtbaar wat betreft online aankopen.
· Redactie
Favoriete vakantiebestemmingen dichtbij
Hoewel we op dit moment in Nederland en omstreken niet bepaald van zomerse temperaturen kunnen spreken, kiezen veel Nederlanders toch voor een vakantie in de buurt. Hieronder volgt een kort overzicht van enkele plekken die deze zomer populair blijken te zijn. 
· Redactie
Bridgetown op werelderfgoedlijst
De indrukwekkende stad Bridgetown, hoofdstad van Barbados, is onlangs toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van Unesco. Ooit was Barbados een Engelse kolonie en uit die tijd dateren nog veel indrukwekkende, oude gebouwen.
· Redactie
Ontvang GRATIS een supermooi reismagazine!
Voor alle bezoekers van Rondreis.nl hebben we nu een mooie actie! Je kunt namelijk GRATIS een exemplaar van het dubbeldikke Meridian Travel Magazine t.w.v. 6,95 ontvangen!
· Redactie
Verre rondreis per trein
Een rondreis wordt meestal gemaakt met een huurauto, maar overweeg ook eens een rondreis per trein te ondernemen. In de trein kun je lekker onderuitgezakt een boekje lezen en een hapje eten, terwijl je van de ene naar de andere bestemming wordt gebracht. Bovendien krijg je onderweg ook nog veel meer mee van het voorbij glijdende landschap.
· Redactie
Golfers reizen graag
Veel Nederlanders spelen niet alleen graag golf, maar spelen ook graag golf in het buitenland. Enkele landen zijn daarbij favoriet en dat heeft natuurlijk een aantal redenen. Onlangs is er onderzoek gedaan naar de beweegredenen van de 88 % reislustige Nederlandse golfers.   
· Redactie
Voordelige vakantie met Travelbird
Als je dol bent op vakantie en graag goedkoop op reis wilt gaan, dan kun je door alle aanbiedingen die van alle kanten op je af worden gevuurd weleens het spoor bijster raken. Moet je nou een week naar Gran Canaria, of toch een lang weekend naar Barcelona? Of is die reis naar Cuba nu misschien wel de voordeligste optie?
· Redactie
Betaalbaar en zonzeker
We hebben het niet breed deze zomer, maar we willen natuurlijk wel graag op vakantie gaan. Bovendien willen we tijdens die vakantie kunnen genieten van zon, zon en nog eens zon. Geen wonder dus dat betaalbare en zonzekere vakantiebestemmingen dit seizoen bijzonder populair zijn.
· Redactie
Stadsparken in Europa
Iedereen kent natuurlijk het wereldberoemde Central Park in New York, hetzij omdat je er geweest bent, hetzij omdat dit heerlijke stadspark in diverse films voorbij komt. Een stadpark biedt een oase van rust in de hectiek van de grote stad en dat fenomeen is niet alleen voorbehouden aan de Amerikaanse Big Apple.
· Redactie
Oranjekriebels bij Koning Aap: Voordelige rondreizen naar keuze
Voetbal is leuk, maar reizen is nog véél leuker! Koning Aap pakt graag het beste van 2 werelden en daarom organiseren we gedurende het EK voetbal verschillende ludieke acties. We trappen af met de eerste wedstrijd. Scoort Nederland? Dan scoor jij per doelpunt 25 euro korting per persoon!!
· Redactie
Daling toerisme Antarctica
Antarctica wordt tot op heden steeds bezocht door toeristen die per cruiseschip het poolgebied verkennen. Dit aantal toeristen is echter enorm gedaald, niet zozeer omdat het toerisme uitblijft, maar omdat enkele organisatoren van bootreizen in het gebied zijn weggevallen.
· Redactie
Reisgids voor ‘moeilijke landen’
Er bestaan tientallen, honderden of misschien wel duizenden reisgidsen en in elk van die reisgidsen vind je veelal dezelfde tips met betrekking tot bezienswaardigheden en overige toeristenzaken. Daar is niets mis mee, maar misschien staat in zo’n gids niet altijd die informatie die je het meeste nodig hebt.

Archief

>