Home
Blog
Algemeen

Reisinspiratie

630 blogs in de rubriek Algemeen
· Suzanne van Duijn
17 Dingen die je leert als je voor het eerst in Zuid-Amerika gaat rondreizen
Naast de alom bekende mañana-mañana-vibe pik je ook deze zeventien lessen gegarandeerd op als je naar Zuid-Amerika afreist.
· Redactie
7 Alternatieve wereldwonderen (die je eens in je leven gezien moet hebben!)
Benieuwd welke 7 alternatieve wereldwonderen je absoluut niet mag misssen? Bekijk dan dit lijstje!
· Suzanne van Duijn
12 redenen om nooit meer op reis te gaan
Op vakantie gaan of een mooie reis maken. Wie droomt er niet?! Maar het is ook duur, kost veel tijd en er is geen Nederlands eten. Eigenlijk kun je maar beter nooit meer op reis gaan en lekker thuis blijven...
· Suzanne van Duijn
De 25 mooiste steden ter wereld
Een stedentrip voor een weekendje weg of als onderdeel van een vakantie is altijd leuk. Heb jij inspiratie nodig voor jouw volgende bestemming? Dit zijn de 25 mooiste steden ter wereld.
· Suzanne van Duijn
15 Redenen waarom reizen in Azië verslavend is
Voor een paar honderd euro vlieg je tegenwoordig naar hubs als Bangkok, Kuala Lumpur of Shanghai. Dé perfecte start voor een onvergetelijk avontuur op misschien wel het mooiste en meest indrukwekkende continent ter wereld. Wij geven 15 redenen waarom reizen in Azië zo ongelofelijk verslavend is.
· Suzanne van Duijn
Rondreis Zuid-Afrika, Botswana, Namibië & Victoria Falls: machtige must-do!
Terwijl hordes toeristen massaal naar Zuidoost-Azië en Zuid-Amerika afreizen, tippen wij een unieke rondreis door Zuid-Afrika, Botswana, Namibië en de onwaarschijnlijk mooie Victoria-watervallen. Na deze kennismaking met zuidelijk Afrika wil je misschien wel nooit meer iets anders.
· Suzanne van Duijn
7x Heel goedkope stedentrips in Europa
Wil je even lekker een weekendje weg maar niet teveel geld kwijt zijn? Gelukkig zijn er in Europa genoeg steden waar je ter plekke weinig uit hoeft te geven. En met al die goedkope vluchten van tegenwoordig hoeft ook de reis zelf niet veel te kosten.
· Suzanne van Duijn
Dit zijn de vijf beste plekken voor digital nomads
Inmiddels kennen we allemaal wel iemand: de digital nomad die reizend zijn geld verdient. Working where the wifi is! Wij noemen de vijf populairste plekken voor digital nomads.
· Suzanne van Duijn
Vijf plekken om het Noorderlicht te spotten (en wanneer is de beste tijd?)
Je hebt er vast wel eens van gehoord: de Aurora Borealis oftewel het Noorderlicht. Maar de vraag is: heb je het ook wel eens van dichtbij gezien? Zo ja, lucky you. Zo nee, dan staat het vast hoog op je bucketlist!
· Suzanne van Duijn
In deze landen krijg je een Working Holiday Visum (en hoe het werkt)
Even een jaartje werken en reizen, je hoort het steeds vaker. Maar hoe zit dat nou precies? Mag je zo maar overal gaan werken? Moet je zo’n visum van tevoren aanvragen? Hoe lang mag je blijven? En ga je wel een beetje goed verdienen? Lees hier hoe het allemaal werkt.
· Suzanne van Duijn
De vijf beste plekken voor een yogavakantie
Zin om even helemaal tot jezelf te komen en je vakantie nuttiger te besteden dan rondreizen van hotspot naar hotspot en je avonden te slijten met feestjes en gezelligheid? Dan is een yogavakantie misschien wel wat voor jou.
· Suzanne van Duijn
12 redenen waarom je nooit meer kunt wennen aan een 9-tot-5 leven als je bent gaan backpacken
Vooral na een lange reis gaat-ie maar moeilijk weg: de reverse culture shock. De after travel blues. Die koude douche als je weer terug bent in je oude, ooit zo vertrouwde omgeving. Het voelt alsof de mooiste tijd van je leven voorbij is. Voorgoed. En dat is begrijpelijk!
· Suzanne van Duijn
De vijf beste plekken voor een surfvakantie
Met een surfplank de ultieme golf berijden kan op veel plekken in de wereld. Dit zijn onze vijf favorieten.
· Suzanne van Duijn
10x De gaafste fietsroutes in Europa
Al het prachtigs van Europa beleef je het beste op de fiets. Geloof ons, voor de volgende tien tochten spring je maar al te graag in het zadel. 
· Suzanne van Duijn
Live your dream: Te gek filmpje van 6 maanden reizen in Azië
Azië is hot! Niet alleen de verrukkelijk gekruide maaltijden, ook de ongekende variatie aan tempels, boeddha’s, parelwitte stranden, flora en fauna, maken dit werelddeel tot een lust voor al je zintuigen. Kijk dit geweldige stop-motion filmpje en waan je (weer) even in Azië!
· Suzanne van Duijn
23 Must-do’s tijdens je eerste Zuidoost-Azië reis
Zuidoost-Azië is een waar backpackersparadijs vanwege haar tropische klimaat, verrukkelijke eten en ongelooflijk lage prijzen. Maar wat moet je nu écht doen tijdens je allereerste Zuidoost-Azië reis?
· Suzanne van Duijn
10x Ideeën voor je eerste backpack-reis
Huis en haard achter laten en met enkel het noodzakelijke de wijde wereld in, wie wil dat nou niet?! Met de volgende tien ideeën wordt je eerste expeditie een groot succes.
· Suzanne van Duijn
10x Dingen die iedereen herkent als je wel eens in dorms hebt geslapen
De één ervaart slapen in een dormitory als hemels, voor een ander is het een regelrechte hel. Deze tien situaties herinneren je direct aan een gedeelde slaapzaal.
· Suzanne van Duijn
De 10 meest overschatte bezienswaardigheden in Azië
Veel populaire hotspots uit de reisgidsen zijn absoluut de moeite waard. Maar voor de volgende tien bestemmingen geldt dat zeker niet. Dit zijn de meest overschatte bezienswaardigheden van Azië.

Archief

>