Aapjes kijken in Google StreetView

31 oktober 2014

De wereld van Google StreetView wordt steeds verder uitgebreid. Onlangs werden de Piramiden van Gizeh nog toegevoegd en nu is ook het Gombe Stream National Park in Tanzania te bewonderen in 360 graden foto's.

Het Gombe Stream National Park is vooral bekend door de aanwezigheid van Chimpansees in het gebied. De Engelse primatoloog Jane Goodall deed hier sinds de begin jaren zestig al onderzoek naar het gedrag van deze apen. Het is een van de twee plekken op de wereld waar de dieren nog in het wild leven, naast het Kibale Nationaal Park in Oeganda.

Nu heeft Google het mogelijk gemaakt om in Street View deze plek te bekijken. Om het dichtbeboste park goed in beeld te brengen is een speciaal team met Goodall op pad gegaan om duizenden 360 graden foto's te schieten, zodat jij thuis een kijkje in dit park kunt nemen en zelfs in het huis van Goodall.

Gombe is een wruig en bergachtig park met steille kliffen en valleien. Er lopen verschillende rivieren en zandpaden door het gebied en tevens vind je hier een van de oudste en diepste meren ter wereld, het Tanganyikameer.

Neem hieronder een kijkje in het park, of bekijk de presentatie met op Google.