Bijzondere uitkijktoren voorgesteld voor New Orleans

Voor de stad New Orleans in Amerika is een 97,5 meter hoge uitkijktoren voorgesteld, waar gondels in een spiraal van boven naar beneden omheen draaien.

De Tricentennial Tower moet hij gaan heten, deze 32 verdiepingen hoge uitkijktoren, compleet met dubbele observatie gondels die om de toren heen draaien naar boven. De attractie zal bovenaan afgewerkt worden met een observatiedek en restaurant.

Het voorstel voor de toren werd ontworpen door US Thrill Rides en is onderdeel van een herontwikkelingsvoorstel voor New Orleans' World Trade Center. De toren zal in het downtown gebied aan de rivier moeten komen te staan voor een 360 graden uitzicht over de Mississippi rivier, het French Quarter en het Commercial Business District.

De New Orleans Tricentennial toren is ontworpen om een zelfd iconische ervaring voor bezoekers te creëren zoals de Seattle Space Needle of London Eye, die beide al decennia zeer succesvolle toeristische attracties zijn. Naar verwachting zal de toren in 2018 voltooid moeten zijn.