Home
Blog
Algemeen
Chinese vliegvelden presteren het slechtst

Chinese vliegvelden presteren het slechtst

op 17 juli 2013
1 minuut leestijd
Chinese vliegvelden presteren het slechtst

Volgens een onderzoek van het Amerikaanse FlightStats zijn de vliegvelden in China de slechtste ter wereld als het gaat om op tijd aankomen en vertrekken. Schiphol daarentegen doet het goed!

Volgens een onderzoek van het Amerikaanse FlightStats zijn de vliegvelden in China de slechtste ter wereld als het gaat om op tijd aankomen en vertrekken. Schiphol daarentegen doet het goed!

Van de onderzochte vliegvelden is dat van Peking het meest dramatisch. Slechts 18,3% van de vluchten van en naar het Beijing Capital International Airport vloog of landde op tijd. Ongeveer 42% van de vluchten vanuit Peking kende het afgelopen half jaar vertragingen van 45 minuten of langer. Tweede op de lijst van slechtste vliegvelden is Shanghai Hongqiao International Airport. In juni vertrok slechts 24% van zijn vluchten op tijd. Geen van China’s onderzochte vliegvelden – ook die van Guangzhou, Kunming, Nanjing, Chengdu, Changsha en Urumqi – kende een ‘op tijd’-percentage van 50% of hoger.  

Schiphol
De best presterende vliegvelden ter wereld zijn die van Osaka en Tokyo (Haneda), waar zo’n 95% van de in- en uitgaande vluchten op tijd zijn. Van de Europese vliegvelden is Schiphol met bijna 84% een van de beste, net iets beter dan de vliegvelden van München en Wenen.

Top reizen naar China

21-Daagse rondreis Verborgen Plekjes van Vietnam

21-Daagse rondreis Verborgen Plekjes van Vietnam

21 dagen
Individuele rondreis
Het allerleukste van Vietnam is waarschijnlijk dat het er barst van de spectaculaire natuurgebieden, maar dat je tegelijkertijd betoverd raakt door die kleine verborgen charmes van dorpjes waar weinig reizigers komen, ontmoetingen met Vietnamese minderheden tussen de rijstvelden of met vissers op het rustige Whale Island, zo genoemd omdat hier soms walvishaaien worden gezien. Op deze reis worden de belangrijke plekken van Vietnam niet vergeten. Halong Bay, Hoi An, Ho Chi Minh City en Hanoi zitten er natuurlijk in. Maar net zo memorabel zijn misschien wel de bamboe waterraderen en paalwoningen in Mai Chau, de grootste boom van Vietnam in het Cuc Phuong National Park, of een bezoek aan de zeldzame Groene Hmong bergstam, die alleen nog in Pu Luong (Noord-Vietnam) en China leven.Er valt in deze 21-Daagse rondreis Verborgen plekjes van Vietnam heel veel te beleven. Want je gaat naar het spectaculaire Halong Bay waar je, nadat je er zelf een dag en een nacht hebt rondgevaren, niet over uitgepraat zult raken. Je ziet de woeste bergen en valleien vol rijstvelden van Ninh Binh, gaat naar het onweerstaanbaar charmante Hoi An, naar de beroemdste drijvende markt van de Mekong Delta, naar het keizerlijke Hue en (misschien een beetje voorzichtig) lopen over de Golden Bridge van Ba Na Hills (waar trouwens een compleet nagebouwd Frans dorp op de top van de heuvel ligt).Lees het reisplan maar eens rustig door, je zult zien dat er nog veel meer valt te ontdekken op deze geweldige drieweekse rondreis door Vietnam.
Halong Bay, Mekong Delta, Hoi An, Hanoi, Ho Chi Minh City, Ninh Binh, Mai Chau, Cuc Phuong National Park, Pu Luong

Reisorganisaties met reizen naar China

Meer blogs over China

Beoordelingen van China

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.3
Cultuur
8.9
Stranden
4.9
Steden
8.3
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.4