Home
Blog
Algemeen
De 12 mooiste hikes ter wereld

De 12 mooiste hikes ter wereld

op 28 december 2016
3 minuten leestijd
De 12 mooiste hikes ter wereld

Al wandelend de wereld ontdekken: kan het nog beter? Beleef de mooiste plekjes ter wereld met deze twaalf hikes.

Als je je reis een avontuurlijk tintje wilt geven, dan is hiken wellicht wat voor jou. Of misschien ben je al hooked en staat hiken tijdens elke vakantie op je to-do lijst. De allermooiste wandelingen bieden van alles wat: prachtige natuur, een beetje lokale cultuur en natuurlijk ook een flinke dosis avontuur en uitdaging. Wij hebben de twaalf mooiste hikes voor jou op een rijtje gezet.

1. Grand Canyon, Verenigde Staten

bright angel trail
bright angel trail

Als fervente hiker móet je natuurlijk voet gezet hebben in één van ’s werelds mooiste natuurgebieden. In vier tot zes dagen kun je alle trails gelopen hebben. Adembenemende vergezichten en rotsformaties gegarandeerd. Een goede conditie is vereist, want routes als de Bright Angel Trail kennen pittige hoogteverschillen.

Zie ook: Wandelen in de Grand Canyon: De 5 mooiste routes en hikes

2. Petra, Jordanië

Red City
Red City

Vanuit Dana loop je in vier dagen naar de historische stad Petra. De route gaat dwars door de woestijn en langs mystieke plaatsen en prachtige monumenten. Als een echte bedoeïenen overnacht je lekker basic en midden in de natuur. Absoluut hoogtepunt is de Red City en de op de top gelegen Al Deir tempel.

3. W-trek, Torres del Paine, Chili

torres del paine
torres del paine

De meest uitdagende trekking in het Torres Del Paine park is de W-trek. Een tocht van ruim 75 kilometer die je met een beetje conditie in een dag of vier, vijf moet kunnen doen. Niet voor de fainthearted, maar je wordt beloond met prachtige natuur en adembenemende uitzichten van gletsjers, bergen watervallen en meren.

4. Everest Base Camp, Nepal

everest
everest

Voor de fanatieke hiker staat de Himalaya uiteraard hoog op de bucketlist. Vanuit Lukla ben je tussen de 14 en 21 dagen onderweg naar het Everest Base Camp op een hoogte van 5.545 meter. Een onbeschrijflijk mooie route met sneeuwvlakten, gletsjers en de hoogste bergtoppen ter wereld.

5. Kepler Track, Nieuw-Zeeland

kepler track
kepler track

Eén van de negen Great Walks in Nieuw-Zeeland is de 60 kilometer lange Kepler Track in het Fiordland National Park. Vanuit Te Anau ben je zo’n drie tot vier dagen onderweg door de prachtige wildernis met watervallen, fjorden en kalkstenen formaties. Een avontuurlijke route door met ijs bedekte valleien en soms ploeter je zelfs door het water.

6. Kings Canyon, Australië

Kings canyon
Kings canyon

In Wattarka National Park tussen Alice Springs en Uluru kun je de zes kilometer lange Kings Canyon Walk lopen. Je bent zo’n 3,5 uur onderweg en de extra side trails naar schitterende uitzichtpunten en de Garden of Eden wil je zeker niet missen. Delen van het gebied zijn heilige plaatsen van de Aboriginals.

7. Laugavegur, IJsland

Laugavegur
Laugavegur

Voor de diehard hiker die graag wat dichter bij huis op pad gaat, ligt op nog geen drie uur vliegen de prachtige Laugavegur hike. Een trektocht van 55 kilometer die je in drie of vier dagen kunt doen. De tocht leidt je door het prachtige landschap van gletsjers, rivieren en vulkanen zoals alleen IJsland dat kent.

8. Berliner Höhenweg, Oostenrijk

Berliner Höhenweg
Berliner Höhenweg

Dit is een prachtige meerdaagse tour van twee tot zeven dagen. Vanuit Mayrhofen wandel je door authentieke Oostenrijkse bergdorpjes en bereik je een hoogte van meer dan 3.000 meter in de Zillertaler Alpen. Totale lengte van de hike is 70 kilometer, maar je kunt ook kortere routes nemen.

9. The Overland Track, Australië

overland track
overland track

Dit is één van de bekendste hikes van Australië. Officieel is de track door de prachtige Tasmaanse wildernis zo’n 65 kilometer lang. Je kunt ‘m verlengen tot 80 kilometer als je ook nog langs Lake St Clair loopt. In zo’n zes dagen te doen en overnachten doe je in de ongerepte natuur in hutten of tenten tussen de wombats en Tasmaanse duivels.

10. Inca Trail, Peru

inca trail
inca trail

Vanuit Ollyantaytambo of Cusco kun je de magische Inca Trail lopen. Dit is een meerdaagse hike van vier dagen waarbij je zo’n 43 kilometer aflegt. De trail zelf op 4.200 meter hoogte is al een heel bijzondere ervaring, maar het absolute hoogtepunt is de zonsopkomst bij Machu Picchu. Boek wel van te voren, want het aantal permits dat per dag wordt uitgegeven, is beperkt.

11. The Narrows, Verenigde Staten

Narrows
Narrows

The Narrows in Zion National Park is een absolute must. Dit is eigenlijk geen echte trekking, maar mag voor de avonturiers onder ons zeker niet op dit lijstje ontbreken. Je loopt namelijk dóór de rivier, dus natte voeten gegarandeerd. Ga je helemaal tot het einde, dan ben je een volle dag bezig.

12. West Coast Trail, Canada

West Coast trail
West Coast trail

Langs de westkust van Vancouver Island loopt deze 75 kilometer lange trail die in drie tot zes dagen af te leggen is. De ‘Graveyard van de Pacific’ is één van de meest populaire en avontuurlijke routes van Canada. Veel modderige paden en obstakels, zoals kabelbanen, hangbruggen en river crossings. Met een beetje geluk spot je ook zeeleeuwen, cougars en walvissen.

Top reizen naar Amerika

Reisorganisaties met reizen naar Amerika

Meer blogs over Amerika

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8