Home
Blog
Algemeen
De 25 mooiste steden ter wereld

De 25 mooiste steden ter wereld

op 6 februari 2018
5 minuten leestijd
De 25 mooiste steden ter wereld

Een stedentrip voor een weekendje weg of als onderdeel van een vakantie is altijd leuk. Heb jij inspiratie nodig voor jouw volgende bestemming? Dit zijn de 25 mooiste steden ter wereld.

Iedereen heeft wel een aantal steden op z’n lijstje staan die hij ooit eens wil bezoeken. En het is soms lastig kiezen want er zijn zoveel leuke steden! Ga je voor Parijs, Kaapstad, New York of toch gewoon Amsterdam?

1. Amsterdam

amsterdam
amsterdam
 

We beginnen deze lijst met onze eigen hoofdstad. Want Amsterdam is nou eenmaal een hele mooie stad die veel meer te bieden heeft dan coffeeshops en het Red Light District. En ook als Nederlander is er nog genoeg te ontdekken in Amsterdam. Huur eens een fiets om lekker over de grachten te fietsen, ga picknicken in het Vondelpark of schommel over het randje van de Amsterdam Lookout.

2. Parijs

paris
paris
 

Parijs, de stad van de liefde natuurlijk. Deze mooie stad is dus ideaal om samen met je partner te bezoeken. Met de auto of trein ben je er zo en er is genoeg te zien en doen om je een weekend te vermaken. Geniet bijvoorbeeld van de mooie architectuur, de Eiffeltoren, de charmante parken en het heerlijke eten.

3. New York

new york city
new york city
 

New York: the city that never sleeps! Het is de grootste stad van de VS en hier is echt dag en nacht van alles te beleven. Verbaas je over de torenhoge wolkenkrabbers, ga fietsen door Central Park of vaar naar het Vrijheidsbeeld. In deze stad kun je elke dag een nieuwe wijk bezoeken en weer wat nieuws ontdekken.

4. Venetië

venice
venice
 

Als we het hebben over mooie steden dan mag het romantische Venetië natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Deze stad moet je natuurlijk vanuit een gondel bekijken. Lekker varen door de pittoreske kanalen onder de historische bruggen door.

5. Rome

rome
rome
 

Italië heeft heel veel mooie steden die in deze lijst zouden kunnen staan, maar Rome hoort er zeker bij. Door de indrukwekkende architectuur lijkt het wel een openluchtmuseum. Mooie pleinen, fonteinen en gebouwen met als hoogtepunt natuurlijk het Colosseum.

6. Kaapstad

capetown
capetown

Qua ligging wint Kaapstad het van vele andere wereldsteden. Aan zee en aan de voet van de indrukwekkende Tafelberg. Kaapstad is een hippe stad met leuke wijken, mooie architectuur en goede stranden. En de spectaculaire natuur is nooit ver weg!

7. Istanbul

istanbul
istanbul
 

Istanbul ligt op twee continenten: Europa en Azië en daartussen loopt de rivier de Bosporus. De stad telt enorm veel bezienswaardigheden, de een nog mooier dan de ander. Bezoek zeker de voormalige moskee en kerk Hagia Sophia want dit is een van de mooiste gebouwen ter wereld! Maar ook de Blauwe Moskee en Topkapi Paleis mag je niet missen.

8. Fez

fez
fez
 

Fez (of Fès) is één van de vier Koningssteden van Marokko. Deze stad heeft de grootste medina van het land. Dit is een groot doolhof met meer dan 9.000 straatjes en steegjes. De straten zijn heel smal en druk en het is elke keer weer een verrassing wat je tegenkomt.

9. Rio de Janeiro

rio de janeiro
rio de janeiro
 

Rio de Janeiro in Brazilië is een waanzinnig mooie stad. Dit is natuurlijk de stad die zo bekend is van het carnaval, het Christusbeeld, voetbal en het Copacabana strand. Hier is zoveel te zien en doen! De stad is echt een mix van culturen en ook van rijk en arm. Sommige favela's kun je dus maar beter overslaan..

10. Brugge

brugge belgië
brugge belgië
 

Brugge is maar een klein stadje maar wel echt een hele mooie! Toeristen van over de hele wereld weten deze Belgische stad dan ook te vinden. Act like a local en drink een lekker Belgisch biertje op een terrasje op een van de vele mooie pleinen. Of ga varen langs de mooie brugge(n) en bekijk de stad vanaf het water.

11. Vaticaanstad

vaticaanstad
vaticaanstad
 

Nog kleiner is Vaticaanstad. Met maar een paar honderd inwoners is het ook meteen het kleinste land ter wereld. Het is de woonplaats van de paus en dit trekt vooral veel katholieke bezoekers aan. Vaticaanstad is  klein maar toch stikt het er van de bezienswaardigheden en mooie gebouwen. Voor iedereen de moeite waard!

12. Havana

havana
havana
 

Havana is de hoofdstad van Cuba. Bij een bezoek aan deze mooie stad krijg je het gevoel alsof je terug gaat in de tijd door de vele oldtimers en koloniale gebouwen. Havana is de perfecte mix van oud en nieuw en een hele kleurrijke stad.

13. Tokyo

tokyo japan
tokyo japan
 

Tokyo is groot, druk en hypermodern. Het is de hoofdstad van Japan en heeft maar liefst 13 miljoen inwoners. In deze stad gaat het leven 24/7 door. De stad is vooruitstrevend maar er zijn ook nog vele historische bezienswaardigheden zoals tempels te vinden.

14. Wenen

vienna austria
vienna austria
 

Wenen is een paradijs voor wie houdt van musea of klassieke muziek maar ook zeker voor liefhebbers van mooie historische gebouwen. Vooral de indrukwekkende paleizen van de keizer zijn een populaire attractie. De pleinen en parken zijn eveneens leuk om te bezoeken.

15. Praag

prague czech
prague czech
 

Nog zo’n stad vol met historie: Praag. De hoofdstad van Tsjechië wordt niet voor niets ook wel de ‘Gouden Stad’ genoemd. In de oude stad is de astronomische klok een grote publiekstrekker en hetzelfde geldt voor de mooie Karelsbrug.

16. Wellington

wellington
wellington
 

Wellington is de hoofdstad van Nieuw-Zeeland en staat ook wel bekend als ‘Windy Welly’. Deze mooie stad ligt namelijk aan zee dus het kan er soms best hard waaien. Het centrum is levendig en met een trammetje kun je de berg op voor een mooi uitzicht over de stad. En bij mooi weer naar het strand natuurlijk! Koffie en bier is hier tot kunst verheven!

17. Melbourne

melbourne
melbourne
 

Melbourne wordt al enkele jaren op rij uitgeroepen tot meest leefbare stad ter wereld. Het leven in deze Australische stad is relax en de stad heeft een ‘Europese uitstraling’. Mooie parken, historische gebouwen en het strand voor de deur. Wat wil je nog meer?

18. Bangkok

bangkok thailand
bangkok thailand
 

Bangkok is de hoofdstad van Thailand en een beetje een chaotische stad. Maar tussen deze chaos zijn enorm veel bezienswaardigheden te vinden. Denk aan tempels, paleizen en enorme boeddhabeelden. En een terrasje pakken om gewoon een beetje rond te kijken is eigenlijk al een hele belevenis in Bangkok!

19. Lissabon

lisbon city
lisbon city
 

Lissabon is de hoofdstad en grootste stad van Portugal en ligt vlakbij de Atlantische Oceaan. Doordat de stad door de jaren heen door verschillende volkeren is veroverd, is er heel veel historie terug te vinden. Vooral in de wijken Alfama en Bairro Alta krijg je het gevoel alsof je door de middeleeuwen loopt.

20. Edinburgh

edinburgh
edinburgh

Een middeleeuws gevoel krijg je ook in Edinburgh in Schotland. Hier is zoveel te zien dat je aan een weekend niet genoeg hebt. Ga naar het kasteel of het paleis of bezoek een whiskey distilleerderij. Edinburgh is ook omgeven door natuurlijke schoonheid voor wie even de stad uit wil.

21. Boedapest

boedapest
boedapest

Boedapest is niet alleen een hele mooie stad maar ook zeker een leuke stad. Niet zo gek dus dat deze stad steeds populairder wordt voor een citytrip. Dwars door de stad loopt de Donau die de stad splitst in Buda en Pest. Voor een mooi uitzicht over de stad kun je in Buda naar het Burchtpaleis op de heuvels gaan.

22. San Francisco

san francisco
san francisco

San Francisco is een bruisende stad in Californië. Een relaxte stad waar je heerlijk kan chillen, eten en drinken maar ook heel veel kan zien en doen. De iconische Golden Gate Bridge moet je natuurlijk gezien hebben en extra leuk is het om met de fiets over de brug te gaan.

23. Barcelona

barcelona
barcelona

Barcelona, een favoriete citytrip van veel mensen. Deze stad heeft het allemaal. Zon, zee, strand, architectonische hoogstandjes, lekker eten, lekker drinken en veel te zien. Ga kijken of de Sagrada Familia kerk eindelijk al een af is en ontdek de creatieve architectuur in Park Guell.

24. Buenos Aires

buenos aires
buenos aires

Buenos Aires is de hoofdstad van Argentinië en natuurlijk ook de stad van onze koningin Maxima. De stad heeft een aantal mooie bezienswaardigheden zoals het Colón theater, de Torre Monumental en het Plaza de Mayo. Maar deze subtropische stad is ook heel geschikt om lekker niks te doen.

25. Singapore

singapore city
singapore city

Singapore is een land en stad in Zuidooost-Azie maar met een heel andere sfeer en uitstraling dan de omliggende landen. Aan bezienswaardigheden geen gebrek in deze wereldstad. Ga jij voor het ritje in het reuzenrad, een drankje op een dakterras of tempels kijken in Chinatown? In Singapore kan het allemaal!

Meer blogs