De nieuwe Noorse paspoorten zijn geweldig

15 november 2014

Wij vinden het altijd jammer als we een nieuw paspoort moeten halen en de verzameling stempels in het oude paspoort doorboort worden. Als we de Noorse nationaliteit zouden hebben, zouden we echter niet kunnen wachten om een nieuwe paspoort te halen, want de nieuwe Noorse paspoorten zijn geweldig!

Als gepassioneerde reizigers verzamelen we graag stempels en visa in onze paspoorten, maar bij de nieuwe Noorse paspoorten is het bijna zonde om hier iets in te laten zetten. Het nieuwe paspoort is voorzien van een minimalistisch design met frisse kleuren en pagina's die verwijzen naar de prachtige landschappen en de beroemde fjorden van Noorwegen.

De Noorse multi-disciplinaire ontwerp studio Neue was verantwoordelijk voor het design. Zij gaven de buitenkant witte, rode en turquoise kleuren en voor de binnenkant ontwierpen ze prachtige spreads met scenes van landschappen in koele blauwe, groene en grijze tinten.

Helemaal gaaf zijn de pagina's wanneer deze onder een UV-licht worden gehouden. Het ontwerp verandert dan in een nacht scène van het Noorderlicht, waarbij de luchten boven de bergen groen en paars gaan gloeien.

Noorwegen is sowieso al goed bezig de laatste tijd, met fraaie designs voor hun nieuwe briefgeld en ook de nieuwe huisstijl van het Noors Meteorologisch Instituut, die ook door Neue werd ontworpen, is prachtig.