Rama Tours - Een kijkje achter de schermen

In dit interview met Ariëlle nemen we een kijkje achter de schermen bij Rama Tours Holland.

Hoe is Rama Tours ontstaan en waar staan jullie voor?

Rama Tours Holland bestaat in 2015 al 30 jaar, een mijlpaal! Sinds haar oprichting in 1985 is Rama Tours Holland uitgegroeid tot een van de meest gespecialiseerde en toonaangevende reisorganisaties voor individuele reizen op maat naar Zuidoost-Azië, Australië en Nieuw-Zeeland. Wij staan voor reizen met een persoonlijk karakter, en elke reis die we samenstellen is uniek en volledig afgestemd op de wensen van de individuele reiziger.

Waar komt de naam vandaan?

Rama is de naam van een prins, later koning, van Ayodhya, de echtgenoot van Sita en overwinnaar van Ravana de koning der demonen. Hij is de hoofdfiguur in het Ramayana verhaal, een omvangrijk en invloedrijk religieus heldenepos in Azië, dat zijn oorsprong vindt in India.

Hoe ziet jullie reisaanbod er uit?

Wij bieden maatwerkreizen aan naar Indonesië, Maleisië, Thailand, Vietnam, Myanmar, Cambodja, Laos, Sri Lanka, India, Australië en Nieuw-Zeeland.

Voor wie organiseren jullie voornamelijk reizen?

Wij kunnen voor iedereen een mooie reis samenstellen; voor gezinnen met kinderen, familiereizen, jonge stelletjes, vriendengroepen, tweeverdieners, honeymooners, lustrum reizigers, reizen ter gelegenheid van een 25- , 40- of 50-jarig huwelijk, back to the roots reizigers, gepensioneerden en jubileum reizigers. Wij stellen alles in het werk om elke reis tot een droomreis te maken.

Hoe ziet het Rama Tours team er uit?

Rama Tours Holland is een kleine organisatie waarbij persoonlijke service en aandacht erg hoog in het vaandel staan. De 8 medewerkers van Rama Tours Holland hebben alle bestemmingen persoonlijk bezocht en kunnen u op basis van eigen reiservaringen adviseren, over de meest interessante of aparte plekken, leukste hotels en heerlijke restaurantjes.

Hoe ben je zelf terechtgekomen bij Rama Tours en wat doe je precies?

Momenteel ben ik 4 jaar werkzaam bij Rama Tours Holland. Deze reisorganisatie kende ik al vanuit mijn toeristische opleiding omdat ik Rama Tours toen als stagiaire op de Vakantiebeurs heb meegeholpen. Toen ik op zoek was naar een nieuwe baan en de vacature voorbij zag komen was de beslissing om te solliciteren snel gemaakt. Binnen het bedrijf ben ik samen met mijn andere collega’s verantwoordelijk voor de verkoop en marketing. Na al deze jaren vind ik het werken bij Rama Tours Holland nog net zo leuk als toen ik er begon!

Wat is het leukste aan het werken bij Rama Tours?

Het samenstellen en bedenken van reisprogramma’s voor onze klanten. Elke reis is weer anders! Iedereen heeft andere wensen en het is steeds opnieuw een uitdaging om voor elke klant de passende reis te vinden.  Ook het persoonlijke contact met onze klanten vind ik erg leuk.

Hoe ziet een typische rondreis van Rama Tours er uit?

De rondreis moet aansluiten bij de persoonlijke wensen van onze reizigers. Verder kijken wij naar reizen met uitstekende en meestal kleinschalige accommodaties, interessante bezienswaardigheden, plaatselijke gewoontes, unieke plekjes, verlaten paradijselijke stranden, uitstekend en afwisselend vervoer, interessante excursies, maar ook leuke restaurantjes waar heerlijk traditioneel gegeten kan worden.

Wat doen jullie anders dan andere reisorganisaties?

Wij begeleiden de klant van het begin tot en met het einde van de reis en staan bekend om onze persoonlijke en uitgebreide service. Bij ons begint het plezier van de reis al zodra de klant voor de eerste keer contact met ons opneemt.

Wat is jullie topbestemming?

Indonesië is onze hoofdbestemming. Voor Rama Tours Holland was Indonesië de eerste bestemming die zij aanboden. Er is dan ook geen land ter wereld met zo’n grote verscheidenheid aan eeuwenoude lokale culturen! Indonesië is ook zo groot waardoor men er naar toe kan blijven reizen en iedere keer weer nieuwe dingen ontdekt. Wanneer onze klanten eenmaal naar Indonesië hebben gereisd, willen ze vaak nog een keer terug om meer van deze unieke bestemming te zien.

Welke rondreis van jullie zou je onze lezers willen aanraden?

Een van onze favorieten blijft de combinatiereis Sumatra, Java en Bali, eventueel met een afsluiting op de Gili eilanden. Op Sumatra vind je onder andere de Batak en Minangkabau bevolking, die in de loop der eeuwen een geheel eigen bouwstijl, taal en klederdracht hebben ontwikkeld. De rijke culturele historie van Indonesië ontdek je op Java, met behalve Nederlandse koloniale architectuur ook eeuwenoude Hindoeïstische en Boeddhistische bouwwerken als de Prambanan-tempel en de Borobudur. Ook Bali is veel meer dan louter stranden en hotels. Het unieke Balinese hindoeïsme heeft zijn sporen nagelaten in mystieke tempelcomplexen en intrigerende dagelijkse rituelen van de lieflijke bevolking. Je kunt de reis afsluiten op een van de bounty eilandjes van de Gili’s waar je kunt genieten van de bijzondere onderwaterwereld maar natuurlijk ook tot rust komt en de indrukken van de reis op je in kunt laten werken.

Wat is het leukste dat je hebt meegemaakt bij Rama Tours?

De enthousiaste reacties van onze klanten na terugkomst van de reis. Uiteraard doen wij ons uiterste best om de perfecte reis te verzorgen, maar het is ook fijn als klanten dit zo ervaren. Iedere keer weer zijn wij dan ook erg blij als we via mail, per post, via de telefoon of door een persoonlijk bezoek aan ons kantoor de leuke en lovende reacties van onze klanten over hun reis mogen ontvangen! Vaak nemen mensen zelfs bloemen, een taartje of chocolade mee om ons voor onze inzet en deskundigheid te bedanken. We zijn natuurlijk altijd heel blij met deze complimentjes, daar doen we het voor!

Wat is jullie grootste uitdaging?

Onze grootste uitdaging is om een reis zo samen te stellen dat deze geheel aansluit bij de persoonlijke wensen van onze klanten en dat ze na terugkomst van de reis laaiend enthousiast zijn over de gemaakte reis en de wijze waarop wij dat voor hen hebben verzorgd.

Waar staan jullie over 5 jaar?

Wij blijven een kleinschalige organisatie die zorgt voor individuele maatwerkreizen met een persoonlijk karakter, ook over 5 jaar. We willen niet te groot worden, zodat we het persoonlijke contact met onze klanten kunnen behouden en in onze gezellige en mooi ingerichte zaak in de Rivierenbuurt in Amsterdam kunnen blijven werken. Wel zullen wij in de toekomst mogelijk nieuwe bestemmingen aan gaan bieden om onze klanten zo nog meer keuze te kunnen bieden.

Bedankt voor het interview Ariëlle! Wil je meer weten? Neem dan een kijkje op de website van Rama Tours Holland.