Vuurvliegjes park geopend in Wuhan, China

Liefhebbers van vuurvliegjes hebben nu een plek om naar toe te gaan: 's werelds eerste vuurvlieg-thema park in Wuhan, de hoofdstad van de Chinese provincie Hubei.

Vuurvliegjes park geopend in Wuhan, China

Maar liefst 10.000 vuurvliegjes vliegen er rond in het park, die werden geïmporteerd vanuit de provincie Jiangxi in China. Ze zijn losjes verdeeld over vijf verschillende zones; een 'zero-distance' contact zone, een observatie zone, vliegen zone, fok zone en een wetenschapspopularisering omgeving.

Het vuurvliegjes park opende afgelopen maand haar deuren in de East Lake Peony tuin van Wuhan, en zal tot begin oktober geopend zijn. Jaarlijks zal het park van mei tot oktober open zijn. Behalve de vuurvliegjes zal er een dinosaurus tentoonstelling te zien zijn, zijn er familie wandelingen, een kampeer festival en zullen er trainingen worden gegeven voor het behoud van de vuurvliegjes.

Het doel van het park is om stedelingen, met name kinderen, informatie te geven over vuurvliegjes. Alle vuurvliegjes in het park zijn niet uit het wild gehaald, maar gefokt.

De openingstijden van het park zijn van 19:00 uur tot 22:00 uur.