Home
Blog
Australië blogs

Reisinspiratie

84 blogs over Rondreizen in Australië
· Redactie
Het meest witte zandstrand ter wereld: Hyams Beach (Australië)
De oostkust van Australië staat bekend om het Great Barrier Reef en de goede surfmogelijkheden, maar het heeft ook schitterende stranden. Wat te denken van Hyams Beach,  het meest witte zandstrand ter wereld.
· Redactie
Een dagtrip maken naar Antarctica? Het kan!
Als iemand je op maandag vraagt wat je het weekend gedaan hebt, kun je antwoorden met "Oh, ik ben even naar Antarctica geweest".
· Redactie
Verenigde Staten is de ultieme rondreis bestemming
AMSTERDAM - Nederlandse reizigers zien de Verenigde Staten als het ideale land om in rond te reizen. De overige droombestemmingen liggen óók buiten Europa.
· Redactie
Ultiem paradijs: De Cocoseilanden
Dit is een bestemming waar wij volgend jaar graag naartoe zouden willen gaan: De Cocoseilanden. Deze bestaan uit zijn twee atollen ten zuidwesten van Java in de Indische Oceaan, halverwege tussen Australië en Sri Lanka.
· Redactie
Het Kakadu National Park in Australië
In het noorden van Australië ligt het grootste nationale park van het land: het Kakadu National Park, een adembenemende uitgestrektheid van watervallen en grillige rotsen.
· Redactie
FOTOSERIE: Een jaar in Australië
Australië is een gigantisch groot land dat je gerust een jaar lang kunt gaan verkennen. De Belgische fotograaf en webdesigner Johan Lolos deed dit na het afronden van zijn studie en maakte Down Under een serie prachtige foto's.
· Redactie
Parel op Tasmanië: Bay of Fires
We komen wel eens vaker mooie stranden tegen, maar Bay of Fires is toch wel speciaal. Dit afgelegen gebied ligt aan de oostkust van Tasmanië, 240 kilometer kilometer onder Australië.
· Redactie
Spectaculaire zonsondergang in Sydney
Afgelopen maandagavond werden de inwoners van Sydney getrakteerd op een prachtige zonsondergang, die ze vervolgens veelvuldig deelden op social media.
· Redactie
Lady Elliot Island: Klein paradijs in het Great Barrier Reef
Hoewel het Great Barrier Reef helemaal met elkaar is gelinkt, wordt het in werkelijkheid samengesteld uit meer dan 3.000 individuele riffen, die samen groter zijn de de Chinese Muur. Lady Elliot Island is een kleine atol in dit immense natuurgebied, dat vanuit de ruimte zichtbaar is.
· Redactie
Wonderlijke wereld in Australië: Het Nambung National Park
In West-Australië ligt een eigenaardig landschap van verbazingwekkende natuurlijke kalksteen structuren: Het Nambung National Park. Een grillig woestijnlandschap waar de verweerde rotspieken van de Pinnacles uit gele zandduinen oprijzen.
· Redactie
5 verre outdoor bestemmingen
Bergwandelen, fietsen en rondtrekken zijn de meest voorkomende activiteiten die worden ondernomen tijdens een actieve vakantie. Deze activiteiten kunnen op verschillende bestemmingen binnen en buiten Europa gedaan worden. Aangezien elke bestemming zijn eigen specifieke kwaliteiten heeft is het goed om te weten waar je welke activiteit het beste kunt doen
· Redactie
St. Patrick’s Day 2014
Ieder jaar wordt over de hele wereld op 17 maart St. Patrick’s Day gevierd en dit jaar valt deze dag op aankomende maandag.
· Redactie
Booming Brisbane
De Australische steden Sydney en Melbourne ken je misschien wel, maar Brisbane, de derde grootste stad van Australië heeft de bezoeker ook veel te bieden en is booming met cultuur.
· Redactie
Toerist wandelt van pier af tijdens het Facebooken
Een Taiwanese toerist ging tijdens een wandeling op de St. Kilda pier in Melbourne zo op in Facebook, dat ze er vanaf liep en in het koude water van de Port Phillip Bay viel.
· Redactie
Gedetailleerde 3d-kaart van Great Barrier Reef
Onderzoekers uit Duitsland en Australië hebben een zeer gedetailleerde 3d-kaart gemaakt van het Great Barrier Reef. Hierop hebben zij onderdelen in kaart gebracht die nog niet eerder waren vastgelegd.
· Redactie
Australiërs ontdekken nieuwe dolfijnsoort
Australische wetenschappers waren vandaag zeer verbaasd en blij toen zij ten noorden van Australië een nieuwe bultrug dolfijnsoort ontdekten.
· Redactie
Sydney Opera House viert 40ste verjaardag
Het Sydney Opera House vierde afgelopen zondag haar 40ste met een vloot aan surf beachguards, Aboriginal dansers en een gigantische cupcake.
· Redactie
Verblijf gratis in Sydney's 'Instagram hotel'
Sydney's 1888 hotel heeft zichzelf 's werelds eerste 'Instagram hotel' genoemd en laat gasten met meer dan 10.000 volgers op Instagram een nacht gratis overnachten.
· Redactie
Melbourne meest leefbare stad
Melbourne is voor het derde jaar op rij uitgeroepen tot meest leefbare stad ter wereld. De stad in de Australische deelstaat Victoria wordt beschouwd als culturele hoofdstad van Australië.

Archief

>