Home
Blog
Cambodja blogs

Reisinspiratie

27 blogs over Rondreizen in Cambodja
· Redactie
Gedenktekens geven meer betekenis aan je rondreis
Als je tijdens je rondreis over de wereld graag ook iets van de – soms tragische – historie van een land wilt meekrijgen, dan zijn er talloze plekken op aarde waar de herinnering aan het verleden met behulp van gedenktekens en museums levendig wordt gehouden en wordt uitgelegd en herdacht. 
· Redactie
Bussen tussen Thailand en Cambodja
Heb je zin in het maken van een verre rondreis en zou je daarbij ook wel meerdere landen willen bezoeken? Je kunt er altijd voor kiezen om te zoeken naar een goedkope vlucht, maar het is fijn om te weten dat er ook andere opties bestaan, zoals een bus die je van het ene naar het andere land vervoert.
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Verkoopster in Cambodja
Deze verkoopster kwamen we onderweg tegen in Cambodja. Toen onze bus een tussenstop maakte bij een marktje hebben we bij haar een paar van de "rolletjes" gekocht die ze op de foto bij zich heeft.
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Angkor Wat close-up
Angkor Wat is voor iedereen die Cambodja bezoekt natuurlijk DE must-see. Angkor Wat bestaat niet alleen uit uit de Angkor Wat tempel zelf (zoals te zien op de vlag van Cambodja), maar ook een complete stad die om deze tempel heen ligt. Dat gebied bestaat uit meerdere tempels en ruïnes.
· Redactie
Populaire backpacklanden
In de afgelopen jaren is er een enorme toename te zien in het aantal mensen dat gaat backpacken, vooral onder jongeren van 18 tot 30 jaar. Boekingsresultaten van het WTC (World Ticket Center) geven verder aan dat Australië onder backpackers het meest populair is.
· Redactie
Angkor Wat naar India
In India wordt momenteel druk gebouwd aan een volledige replica van Angkor Wat, het tot nog toe grootste Hindoe tempelcomplex in Cambodja. In totaal zal de bouw van de Virat Angkor Wat Ram tempel zo’n tien jaar gaan duren en twintig miljoen dollar kosten.
· Redactie
Bijzonder Cambodja
Cambodja is een bijzonder afwisselend land en beschikt naast tal van indrukwekkende bezienswaardigheden ook over prachtig natuurschoon. Cambodja is dan ook een prima bestemming voor een mooie rondreis.
· Redactie
Angkor Wat in Cambodja
De vlag van Cambodja is de enige vlag ter wereld waarop een gebouw staat afgebeeld. De tempel Angkor Wat die op de vlag te zien is, wordt beschouwd als het grootste religieuze bouwwerk ter wereld.

Archief

>