Home
Blog
China blogs

Reisinspiratie

115 blogs over Rondreizen in China
· Redactie
's Werelds meest epische reuzenraden
In veel wereldsteden is tegenwoordig wel een reuzenrad te vinden. Wij hebben 's werelds meest indrukwekkende reuzenraden voor je op een rij gezet.
· Redactie
Jiuzhaigou Valley (China): kunst der natuur
Op zoek naar een van de meesterwerken der natuur? Overweeg dan een bezoek aan de overweldigend mooie Jiuzhaigou Valley in China.
· Redactie
De 3 hoogste bergen ter wereld
Ze zijn geliefd en gevreesd tegelijk: ’s werelds hoogste bergen boezemen angst in, maar ook bewondering. Wat een ongelooflijke schepsels der natuur!
· Redactie
FOTOSERIE: street food
Het állerlekkerste Aziatische eten? Dat vind je er vaak gewoon op straat. Check deze fotoserie en je krijgt spontaan honger!
· Redactie
Megamuseum aanstaande in Hongkong
Aziatische steden staan over het algemeen niet bekend om hun musea en kunstschatten. Hongkong heeft echter grote plannen met zijn nieuwe ‘M+’-museum voor moderne kunst.
· Redactie
Bouw hoogste toren in China begonnen
De Burj Khalifa in Dubai zal met zijn 828 meter nog hooguit een jaartje het hoogste gebouw ter wereld zijn. De Chinezen gaan er binnenkort overheen!
· Redactie
Pingyao: het China van toen
Door de rappe modernisering van China zijn authentieke historische stadjes steeds kleiner in getale. Of ze worden overlopen door toeristen, zoals Lijang. Nee, bezoek dan Pingyao!
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Boer in China
Deze Foto van de dag geeft een klassiek beeld van een boer met buffel in China. Een prachtig schouwspel!
· Redactie
Chinese vliegvelden presteren het slechtst
Volgens een onderzoek van het Amerikaanse FlightStats zijn de vliegvelden in China de slechtste ter wereld als het gaat om op tijd aankomen en vertrekken. Schiphol daarentegen doet het goed!
· Redactie
Foto’s: ’s werelds onveiligste vliegveld
Tot 1998 was Kai Tak dé internationale luchthaven van metropool Hongkong. Wie deze foto’s ziet van het vliegveld, kan zich daar helemaal niéts bij voorstellen.
· Redactie
Top-5 lekkerste eten ter wereld
Thaise curries, Indiase nan, Mexicaanse torilla's, Japanse sushi, Marokkaanse tajine's en Italiaanse pasta's. CNN deed eens onderzoek naar wat nou wel beschouwd het lekkerste eten ter wereld is. Daar kwam de volgende top-5 van gerechten uit.
· Redactie
Met school naar China?
Vergeet de schoolreisjes naar Florence, Parijs of Trier. De middelbare scholen van nu gaan naar China! Volgens het Europees Platform is China een goede bestemming voor een leerlingenreis, vanwege de steeds belangrijkere rol die het land in de wereld speelt.
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Jongetje op Plein van de Hemelse Vrede
De foto van dit Chinese jongetje is gemaakt op het Plein van de Hemelse Vrede in Peking. Een gigantisch plein dat ook wel het Tiananmen-plein wordt genoemd. Het plein heeft een oppervlakte van maarliefst 440.000 m2 en er kunnen wel één miljoen mensen samenkomen!
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Potala paleis in Tibet (China)
Vandaag weer een nieuwe Foto van de dag en dit keer weer eens een foto van een bekend gebouw: het Potala paleis in Lhasa! Toch één van de meest gefotografeerde gebouwen in China en zeker in Tibet een begrip.
· Redactie
Hong Kong kan ook best goedkoop zijn
Hoewel de metropool Hong Kong soms gezien wordt als een prijzige bestemming, schuilt er achter die façade van luxe hotels en chique kantoorpanden een zeer betaalbare stad. Ook met de hand op de knip kunnen toeristen zeer veel bezienswaardigheden bezoeken. Lees hier alle tips en tricks!
· Redactie
Met een cruiseschip naar Hongkong
Je kunt naar Hongkong vliegen en er lopen fantastisch snelle treinverbindingen naar deze Chinese wereldstad. Als het aan de autoriteiten van Hongkong ligt, kun je binnenkort bovendien bij de stad aanmeren met een cruiseschip.
· Redactie
Dubai populair tijdens Kerst
Je zou misschien verwachten dat tijdens de dagen rond Kerst, bestemmingen als Parijs, Wenen, Londen en wintersportgebieden in de Alpen en de Pyreneeën erg populair zijn. Uit een recent onderzoek van luchtvaartmaatschappij British Airways blijkt echter dat vooral de bestemming Dubai tijdens de feestdagen plots veel meer bezoek van toeristen heeft gekregen.
· Redactie
Azië is voordeliger dan je denkt
Veel mensen die overwegen om een reis door Azië te gaan maken, laten zich afschrikken door de prijs van een ticket. Het valt natuurlijk ook niet mee, om even vele honderden Euro’s te moeten neertellen voor één vliegticket, maar het is tevens ook de enige grote uitgave die je tijdens je reis naar Azië zult hoeven doen.
· Redactie
Hogesnelheidslijn China verbindt Peking met Guangzhou
China heeft recentelijk de langste hogesnelheidslijn ter wereld in gebruik genomen. Het spoor voor de hogesnelheidstrein heeft een lengte van maar liefst 2.298 kilometer en verbindt de Chinese steden Peking en Guangzhou met elkaar. Peking is natuurlijk de hoofdstad van China en het zuidelijk gelegen Guangzhou is economisch gezien eveneens een bijzonder belangrijke stad.

Archief

>