Home
Blog
China blogs

Reisinspiratie

115 blogs over Rondreizen in China
· Redactie
Vliegbestemmingen in China
Zou jij in 2013 wel eens een reis naar China willen ondernemen en heb je nog geen vlucht geboekt? Dan kun je vanaf aanstaande zomer naast de bestaande mogelijkheden om naar China te vliegen, ook kiezen voor een vlucht naar de Chinese stad Xi’an.
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Ballonvaart Yangshuo
Hier is weer een "Foto van de dag" en deze keer is het een foto die ik maakte tijdens een ballonvaart bij Yangshuo in China. Een erg mooie ervaring. De omgeving van Yangshuo leent zich uitstekend voor een ballonvaart.
· Redactie
Sawadee’s Oud&Nieuw
Nog maar een paar nachtjes slapen en dan is het zo ver, dan vindt namelijk het grote Oud&Nieuw Event van Sawadee plaats. Place to be: het bijzonder sfeervolle ‘Pakhuis de Zwijger’ in Amsterdam, dat handig gelegen is op loopafstand van Amsterdam CS. Wanneer? Aanstaande zondag, 25 november!
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Terracotta Leger
Het Terracotta Leger is één van de meest bizarre en grootste archeologische vondsten in China. Het leger van terracotta bestaat uit maarliefst 9099 figuren. Ze werden aan de eerste keizer van China (Qin Shi Huangdi) meegegeven in het graf als gift.
· Redactie
De mooiste skylines
Je hebt van die steden waarvan de skyline niet alleen al meters hoog boven die van anderen uitsteekt, maar die gewoonweg ook nog eens heel indrukwekkend zijn om te zien. Als alle torens en gebouwen van een stad een passend lijnenspel vormen, dan heb je te maken met een mooie skyline, maar waar vind je nu de allermooiste skylines ter wereld?
· Redactie
Oud&Nieuw met Sawadee
Reisorganisatie Sawadee blikt binnenkort graag vooruit én terug tijdens Sawadee’s Oud&Nieuw Event dat op 25 november in Amsterdam zal worden gehouden. De locatie van het event is het mooie Pakhuis de Zwijger, waar die dag alvast vooruit wordt geblikt naar alle nieuwe reizen die in 2013 zullen worden georganiseerd.
· Redactie
Zuid-Afrika populaire herfstbestemming
Er is een opmerkelijke stijging aan de hand in de populariteit van het land Zuid-Afrika als bestemming voor een herfstvakantie. Ten opzichte van vorig jaar is het aantal boekingen met maar liefst 90 % gestegen, zo blijkt althans uit cijfers van een boekingssite uit Nederland.
· Redactie
Hotel Parijs weert Chinezen
Het hotel is nog lang niet ingericht, laat staan geopend voor gasten. Het is echter nu al bekend in tout Paris en de rest van Europa, zelfs al in China. Het hotel dat wordt opgezet door het Franse modelabel Zadig & Voltaire heeft namelijk al aan iedereen laten weten dat Chinese gasten niet welkom zullen zijn als gast.
· Redactie
Word Pambassador!
‘Pambassador’ is de benaming voor een panda-ambassadeur. Het onderzoekcentrum voor reuzenpanda’s, dat gevestigd is in de Chinese stad Chengdu, is momenteel op zoek naar drie nieuwe pambassadors.
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Tibetaanse jongen
Deze foto is gemaakt in Lhasa, hoofdstad van de "regio" Tibet in China. Rondlopen en reizen in Tibet is één van de mooiste dingen die ik ooit op reis heb meegemaakt. Wat een prachtig volk en geweldig landschap! Er zullen voor de "Foto van de dag" ook zeker nog veel meer foto's uit Tibet volgen!
· Redactie
Leer een taal tijdens je reis
De rondreizen van reisaanbieder Shoestring zijn volledig georganiseerd en tevens heel avontuurlijk. Door de scherpe tarieven kun je altijd voor een fijne prijs op reis en de lokale, Engelstalige reisbegeleiding zorgt ervoor dat je niets hoeft te missen.
· Redactie
Nieuwe werelderfgoederen in Azië
Aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO worden elk jaar nieuwe plaatsen toegevoegd die voor jou als reiziger interessant kunnen zijn om te bezoeken tijdens je volgende (verre) rondreis. Azië heeft er dit jaar in totaal zes nieuwe werelderfgoederen bij gekregen.
· Laurens Taekema
Hong Kong is de beste stad ter wereld om te wonen
Hong Kong is in een onderzoek door de Economist Intelligence Unit (EIU) uitgeroepen tot de beste stad om te wonen. In het onderzoek is uitgegaan van de gebruikelijke "leefbaarheid" in een stad, maar er zijn enkele extra factoren meegenomen, waaronder de luchtvervuiling en de aanwezigheid van groen in de stad.
· Redactie
Verre rondreis per trein
Een rondreis wordt meestal gemaakt met een huurauto, maar overweeg ook eens een rondreis per trein te ondernemen. In de trein kun je lekker onderuitgezakt een boekje lezen en een hapje eten, terwijl je van de ene naar de andere bestemming wordt gebracht. Bovendien krijg je onderweg ook nog veel meer mee van het voorbij glijdende landschap.
· Redactie
De contrasten van Chengdu
Het Chinese Chengdu is een ware mengelmoes van verschillen. Enerzijds tref je er de drukte van de stad, vol eettentjes, mensen en winkels. Anderzijds vind je er een immens groot Boeddhabeeld, voor de juiste voorstelling hiervan: alleen een grote teen is al acht meter breed.
· Redactie
Terracottaleger uitgebreid
Tijdens een rondreis door het machtige China mag een bezoek aan het wereldberoemde terracottaleger natuurlijk niet ontbreken. De archeologische vondst werd in 1974 gedaan door boeren en men ging ervan uit dat alle soldaten en paarden die vervolgens uit de grond tevoorschijn kwamen, het complete leger vormden.
· Redactie
Zwemmen in de lucht
Als je van zwemmen houdt, dan is er natuurlijk niets fijner dan een hotel te boeken waar je elke dag even heerlijk een paar baantjes kunt trekken in een indoor zwembad. Het is echter vooral een faciliteit die je in de wat luxere hotels vindt en ook dan zijn er nog grote verschillen, ook in hoogte.
· Redactie
Informatie over Hangzhou
De Chinese plaats Hangzhou ligt dicht bij de monding van de rivier de Qiantang in de Oost-Chinese zee. Hangzhou is beroemd vanwege de thee die er vandaan komt, waarvan wordt gezegd dat er allerhande geneeskrachtige werkingen van uit zouden gaan. Een bekend Chinees gezegde luidt misschien ook wel niet voor niets: ‘Waarom heb je pillen nodig als er thee is?’
· Redactie
Nieuwe achtbaan China
China krijgt er deze lente een nieuwe achtbaan bij en niet zomaar een achtbaan, maar een die enkele speciale kenmerken heeft. Een van de bijzondere kenmerken van deze nieuwe Chinese achtbaan is dat hij volledig gemaakt is van hout. Als je helemaal wild bent van achtbanen dan mag je dit spektakel natuurlijk niet missen. Je moet dan zijn in het pretpark Happy Valley Wuhan, dat gelegen is tussen Beijing en Shanghai.

Archief

>