Home
Blog
China blogs

Reisinspiratie

115 blogs over Rondreizen in China
· Redactie
Ondergrondse bezienswaardigheden
Niet alleen boven de grond valt er veel te zien en te beleven, ook onder de grond kun je soms van prachtige bezienswaardigheden genieten. Je moet alleen wel even weten waar je moet zijn, daarom volgen hier enkele tips.
· Redactie
Wat niet te doen in China
Dat China een bijzonder land is en dat je zeker naar Beijing moet gaan om een bezoek te brengen aan de Verboden Stad, dat heb je inmiddels waarschijnlijk al vaak genoeg gelezen. Daarom is het misschien zinvoller om eens wat aandacht te besteden aan wat je nu juist niet op vakantie in China moet doen.
· Redactie
De beste verre shopbestemmingen
Als je tijdens je verblijf in een ver land graag ook af en toe een beetje wilt winkelen, dan is het handig om alvast te weten op welke bestemmingen je de leukste winkels kunt vinden. Hieronder volgt een overzicht van enkele verre bestemmingen waar je prima kunt shoppen.
· Redactie
Hong Kong is hot!
Steeds meer toeristen kiezen voor een reis naar China en vooral de indrukwekkende stad Hong Kong doet het goed bij veel reizigers. In het jaar 2011 liepen er maar liefst zo’n tweeënveertig miljoen toeristen rond in de stad.
· Redactie
Chinees Nieuwjaar
Morgen, op maandag 23 januari, begint voor Chinezen het nieuwe jaar en overal ter wereld maakt men zich op voor allerlei kleurrijke feesten. Het jaar 2012 wordt het jaar van de draak en dat betekent een jaar vol geluk, mogelijkheden en nieuwe zaken.
· Redactie
Fox vakanties landendagen
FOX vakanties organiseert in januari en februari weer de Fox vakanties landendagen. Deze keer staan China en Amerika op het programma. Tijdens de landendagen krijg je informatie en tips en kun je je even helemaal in de reissfeer onderdompelen. 
· Redactie
Brits China
Als je graag in Engeland op vakantie gaat dan kun je daarvoor binnenkort ook terecht in China. Ja, je leest het goed. China is weer een nieuw project gestart, namelijk het nabouwen van de ‘countryside’ op ongeveer een uur rijden van Peking.
· Redactie
Reismythes, deel 1
In Engeland regent het altijd, de grootste piramide ter wereld vind je in Egypte en de Chinese muur is al zichtbaar vanaf de maan. Laten we deze hardnekkige misverstanden voor eens en voor altijd uit de wereld helpen.  
· Redactie
Niet te missen in Beijing
Beijing is de hoofdstad van China en deze stad heeft een bijzonder rijke historie die je in tal van bezienswaardigheden kunt terugvinden en bewonderen. Reden genoeg om tijdens je rondreis door China meerdere dagen uit te trekken voor een tocht langs enkele indrukwekkende culturele overblijfselen.
· Redactie
China bouwt het grootste vliegveld ter wereld
London Heathrow Airport is al ruim tien jaar het drukste vliegveld ter wereld, maar zal in 2015 gepasseerd worden door Beijing’s Daxing airport, het grootste vliegveld ter wereld.
· Redactie
Maak gratis je eigen stedengids
Er is nu tijdelijk een leuke actie aan de hand bij KLM, namelijk een waarbij je gratis je eigen stedengids kunt creëren. Via de website kun je met een paar muisklikken een reisgids samenstellen die helemaal is toegespitst op jouw wensen. Een persoonlijke cityguide voor je vakantie dus.
· Redactie
Nieuwe hogesnelheidstrein China
Als je naar China gaat, dan kun je handig gebruikmaken van de nieuwe trein die sinds kort de twee belangrijkste steden van dit enorme land met elkaar verbindt. Dankzij de nieuwe hogesnelheidslijn liggen Beijing en Shanghai nu over land op nog slechts vijf uur afstand van elkaar.
· Redactie
Hoogste hotel ter wereld geopend in Hongkong
Het hoogste hotel ter wereld, dat 118 verdiepingen telt, heeft zijn deuren geopend in Hongkong, een stad die bekendstaat om haar torenhoge wolkenkrabbers.
· Redactie
Tibet gesloten voor toeristen in maart
De Chinese autoriteiten hebben beslist om gedurende de maand maart geen toestemming te geven aan buitenlanders om naar Tibet te reizen.
· Redactie
KLM vliegt vaker naar China
Luchtvaartmaatschappij KLM vliegt met ingang van 27 maart drie keer in de week vanuit Amsterdam op de Chinese stad Xiamen. KLM is de eerste luchtvaartmaatschappij die Europa en Xiamen verbindt, aldus het concern maandag.
· Redactie
China populairder dan Spanje
In 2010 blijft Frankrijk wereldwijd de belangrijkste toeristische bestemming, voor de Verenigde Staten. China verdringt Spanje wellicht van de derde plaats, en wordt zo ook een grootmacht op toeristisch vlak.
· Redactie
Chinese trein breekt snelheidsrecord: 486 km/u
XUZHOU - Een Chinese hogesnelheidstrein heeft tijdens een proefrit een snelheidsrecord gevestigd. Het voertuig schoot met 486,1 kilometer per uur over de rails. Dat meldde het Chinese staatspersbureau Xinhua.
· Redactie
Nieuwe website voor Tiara Tours
Tiara Tours heeft een nieuwe website gelanceerd.
· Redactie
Air China van Dusseldorf naar Beijing
Air China gaat vanaf eind maart 2011 vliegen tussen Dusseldorf en Beijing.

Archief

>