Home
Blog
Duitsland blogs

Reisinspiratie

47 blogs over Rondreizen in Duitsland
· Laurens Taekema
De 15 leukste steden in Duitsland voor een stedentrip
Zoek jij een leuke stad voor een stedentrip in Duitsland? Gevonden! Wij hebben de 15 állerleukste Duitse steden voor jouw stedenreis verzameld. Natuurlijk ken je Berlijn, maar er zijn nog zo veel meer mooie steden in Duitsland die je móet ontdekken!
· Redactie
Cochem wat te doen? 15x de mooiste bezienswaardigheden + tips
Cochem is een klein plaatsje aan de Moezel in Duitsland, in de deelstaat Rijnland-Palts. Met name de grote burcht, waarvan de bouw al in 1100 begon, trekt veel toeristen naar de stad. Maar er is meer te doen in deze mooie streek, waar je ook uitgestrekte bossen, wijngaarden, heuvels, rivieren en watervallen vindt. Dit zijn de 15 mooiste bezienswaardigheden en dingen om te doen in Cochem en omgeving!
· Redactie
De 15 mooiste plekken in het Zwarte Woud
Het Zwarte Woud is een prachtig bosrijk gebied in het zuidwesten van Duitsland, tegen de Franse grens aan. Anders dan de ietwat duistere naam doet vermoeden, is het een fascinerende en zeer afwisselende regio, met veel naaldbossen, bergen, valleien, watervallen, sfeervolle stadjes, pretparken en bijzondere bezienswaardigheden.
· Suzanne van Duijn
Roadtrip Duitsland: route en tips voor 2 weken
Duitsland telt tal van gevarieerde en romantische autoroutes. Met deze acht tips combineer je de mooiste trajecten en ga je goed voorbereid op pad.
· Suzanne van Duijn
De 15 mooiste plekken van Rijnland-Palts
Rijnland-Palts is een ideale vakantieregio. Deze vijftien locaties vind je dicht bij huis, laten je toch in het verre buitenland voelen en zijn te mooi om over te slaan.
· Suzanne van Duijn
De 15 mooiste plekken van Baden-Württemberg
Baden-Württemberg is een populair vakantiegebied in het zuidwesten van Duitsland. Dat bewijzen deze vijftien eye-catchers van deze streek!
· Suzanne van Duijn
Top 25 dingen om te doen in Berlijn
Berlijn staat bij velen hoog op de favoriete stedentrip-lijst. Hoevaak je er ook al geweest bent, deze wereldstad blijft verrassen. De volgende 25 dingen wil je sowieso een keer gezien hebben!
· Suzanne van Duijn
De 5 mooiste onbekende stadjes van Duitsland
In Nederland hebben we Giethoorn en Broek in Waterland. In Duitsland zijn er nog veel mooiere stadjes te vinden. Een sprookje dat uitkomt!
· Suzanne van Duijn
15x De mooiste natuurgebieden in Duitsland
Een vakantie dichtbij huis en toch avontuurlijk? Ontdek de schitterende natuur van Duitsland!
· Suzanne van Duijn
10 redenen voor een vakantie Moezel, Duitsland
Waan je in een compleet andere wereld niet ver van huis. Om deze 10 motivaties boek je vandaag nog jouw vakantie naar het Duitse Moezelgebied.
· Suzanne van Duijn
De mooiste plekken langs de Duitse kust
Voor een te gekke strandvakantie denk je waarschijnlijk niet direct aan de Duitse kust. Onterecht! Dat bewijzen deze tien plaatsen.
· Suzanne van Duijn
De top 10 mooiste steden van Duitsland
Het stadsleven van ons buurland bruist! Deze tien Duitse steden zijn daar het ultieme bewijs van. Dit zijn dé 10 mooiste steden van Duitsland! Stedentrip anyone?
· Redactie
Nördlingen: Duitse stad gebouwd in een krater
De Duitse stad Nördlingen ligt volledig binnen een krater, die ontstaan is toen een meteoriet zo'n 15 miljoen jaar geleden in de aarde sloeg.
· Laurens Taekema
5 tips voor de Berlijnse zomers
Berlijn in de stad met vele gezichten. De rijke geschiedenis en het moderne heden vloeien samen in het midden van de stad. Doordat de stad zo veelzijdig is, is er voor ieder wat wils. Dus als je nog geen zomerplannen hebt; waarom niet naar Berlijn?
· Redactie
10 spannende kijkplatforms
Wat is er nou mooier dan te genieten van een uitzicht op grote hoogte? Wij kunnen uren turen naar berglandschappen, fjorden, skylines of diepe kloven. In dit artikel hebben we tien andere kijkplatforms voor je op een rij gezet.
· Redactie
VIDEO: De Duitse Alpen (timelapse)
De Duitse fotograaf Jonathan Besler schoot zo'n 35.000 foto's in dit gebied om er zijn mooie 'Dreamscapes' timelapse video mee te maken. Bekijk hier het schitterende resultaat.
· Redactie
Pretpark in verlaten kerncentrale
Wunderland Kalkar is een pretpark met meer dan 40 attracties dat gebouwd is in een oude kerncentrale in Duitsland.
· Redactie
6 mooie en bizarre bruggen
De basisfunctie van een brug is om mensen van punt A naar punt B te helpen, maar soms kan het bouwwerk een heel landschap er omheen transformeren en uitgroeien tot een kunstwerk. Bekijk hier 6 mooie en bizarre bruggen.
· Redactie
Een weekendje Berlijn
Wat doe je in Berlijn als je er slechts een weekend te besteden hebt? In dit artikel zetten we de 'must-sees' voor je op een rij en geven we je tips voor een geslaagd weekend in Berlijn!

Archief

>