Home
Blog
Duitsland blogs

Reisinspiratie

47 blogs over Rondreizen in Duitsland
· Redactie
Berlijn zien vanuit bed
Je bent lui van aard en ligt het liefst lang in bed. Maar wilt tóch wat zien, tijdens je stedentripje Berlijn. Dat kan. Met de ‘bett bike!’
· Redactie
Rondreis Europa vol gratis activiteiten
Heb je zin in het ondernemen van een rondreis? Maak dan in plaats van een verre rondreis eens een lange rondreis, namelijk door Europa. Dat klinkt misschien als een dure aangelegenheid, maar dat hoeft helemaal niet. Hieronder vind je alvast een aantal tips voor gratis activiteiten in Europese landen.
· Redactie
De beste niet-toeristische eilanden in Europa
Een reis naar een eiland ondernemen heeft iets bijzonders. Een eiland is beperkt, begrensd en daardoor erg overzichtelijk. Op de een of andere manier geeft dat rust, maar als je naar een heel toeristisch eiland afreist, is die rust natuurlijk nogal relatief. Daarom hier enkele tips voor niet-toeristische eilanden in Europa.
· Redactie
Tot juli belastingvrij overnachten in Berlijn
De mooie Duitse stad Berlijn is een geliefde bestemming onder toeristen. Berlijn is leuk voor een stedentrip en er valt genoeg te zien en te beleven om er langere tijd te verblijven. Tot en met juni overnacht je in Berlijn nog zonder toeristenbelasting te hoeven betalen. Vanaf juli dit jaar gaat de stad 5 % belasting heffen op overnachtingen door toeristen.
· Redactie
Bijzondere dierentuinen wereldwijd
Je hoeft niet direct een safaritocht door bijvoorbeeld Kenia of Zuid-Afrika te ondernemen om wilde dieren te kunnen zien. In veel dierentuinen lopen dezelfde dieren rond en dierentuinen vind je overal ter wereld. Hieronder vind je een aantal van wat volgens kenners de beste, mooiste, of gewoon de leukste dierentuinen ter wereld zijn.
· Redactie
Reizigers kiezen beste uitgaanssteden
Lijd jij aan slapeloosheid of vind je het gewoon leuk om nachtenlang door te gaan met dansen? Dan zijn er een aantal steden in de wereld die daar geknipt voor zijn. Hotels.com wilde weleens weten welke steden door Nederlandse én internationale reizigers het hoogst worden gewaardeerd om de diverse uitgaansgelegenheden die er te vinden zijn. Het gaat in elk geval altijd om grote steden en hieronder vind je de belangrijkste.
· Redactie
Reizen naar kerstmarkten populair
De traditionele kerstmarkten die elk jaar rond eind november beginnen, zijn op dit moment in volle gang en trekken meer bezoekers dan ooit. Kerstmarkten worden van oudsher gehouden in Duitsland maar ook in België en diverse plaatsen in Nederland, zoals Valkenburg, Maastricht en Amsterdam, wordt het bezoeken van een kerstmarkt steeds populairder.
· Redactie
Topbestemmingen met Kerst
Ben jij op zoek naar een leuke bestemming om de kerstdagen door te brengen? Zoek dan niet langer, maar maak je keuze uit een van onderstaande bestemmingen. Al deze steden hebben zo hun eigen speciale locaties en organiseren diverse activiteiten rond Kerst, zodat jij je met de feestdagen geen moment hoeft te vervelen.
· Redactie
Luxe overnachtingen voor weinig
Goedkoop overnachten in een luxe hotel met vier of zelfs vijf sterren … wie wil dat nu niet? Tijdens de HotelWeek kun jij wat dit betreft je slag slaan, want dan worden overnachtingen in de meest luxe hotels in Nederland en vier andere landen, voor bijzonder fijne prijzen aangeboden. De periode waarin je voordelig een luxe hotel kunt boeken is 6 tot 13 november en de periode waarin je in het hotel kunt overnachten, ligt tussen 1 en 13 januari 2013.
· Redactie
Overnachten bij IKEA
Je kon bij IKEA al terecht voor je eigen bed, maar binnenkort misschien ook voor het bed tijdens je vakantie. Met bijbehorend nachtkastje, fauteuil, tafel en wat er verder nog allemaal in een hotelkamer te vinden is.
· Redactie
Uitverkoop bij Air Berlin
Vandaag kun je nog profiteren van de uitverkoop die Air Berlin houdt in de zogenaamde ‘Tip Ticket Actie’. Door deze uitverkoop heb je de kans om vanaf diverse luchthavens in Duitsland voordelig naar een stad in Europa te vliegen. Er zijn al retourtickets te koop vanaf € 49,- dus wees er snel bij!
· Redactie
Favoriete vakantiebestemmingen dichtbij
Hoewel we op dit moment in Nederland en omstreken niet bepaald van zomerse temperaturen kunnen spreken, kiezen veel Nederlanders toch voor een vakantie in de buurt. Hieronder volgt een kort overzicht van enkele plekken die deze zomer populair blijken te zijn. 
· Redactie
Per Segway Dresden verkennen
De stad Dresden ligt in het oosten van Duitsland, vlakbij de grens met Tsjechië en Polen. Dresden wordt ook wel ‘het Florence aan de Elbe’ genoemd, dus als je op zoek bent naar een mooie bestemming voor een stedentrip dan weet je waar je moet zijn.
· Redactie
Golfers reizen graag
Veel Nederlanders spelen niet alleen graag golf, maar spelen ook graag golf in het buitenland. Enkele landen zijn daarbij favoriet en dat heeft natuurlijk een aantal redenen. Onlangs is er onderzoek gedaan naar de beweegredenen van de 88 % reislustige Nederlandse golfers.   
· Redactie
Paspoort automatisch gecontroleerd
Als jij een dezer dagen via het vliegveld van Schiphol reist, dan is de kans aanwezig dat je paspoort niet meer door een lid van de marechaussee, maar door een automaat wordt gecontroleerd. Op Schiphol is namelijk recentelijk een proef gestart met automatische paspoortcontrole.
· Redactie
HEMA op Gare du Nord
De bekende Nederlandse winkelketen HEMA is binnenkort ook op het Franse station Gare du Nord in Parijs te vinden. De SNCF, de Franse NS, verkoos de Nederlandse HEMA boven een aantal andere gegadigden. Op woensdag 7 maart aanstaande zal de vestiging op het drukste treinstation van Europa worden geopend.
· Redactie
Voordelig in een vakantiehuis
Als je van plan bent om binnenkort gebruik te maken van een vakantiehuis van de keten van Center Parcs, dan moet je de website van Bungalows.nl goed in de gaten houden. Want als je via deze site je vakantie boekt dan kun je profiteren van leuke voordelen.
· Redactie
Cultuureiland in Saksen
Heb je alle pretparken, vakantieparken en bungalowparken in Nederland wel even gehad en ben je op zoek naar een leuke gezinsvakantie in het buitenland? Overweeg dan eens het bijzondere avonturen- én vakantiepark Kulturinsel Einsiedel, in de deelstaat Saksen bij onze oosterburen.
· Redactie
Grenzeloos genieten in de Elzas
De Elzas is een mooie streek in het grensgebied tussen Duitsland en Frankrijk. Het is dichtbij en dus goed aan te rijden, daarom is de Elzas perfect voor een korte trip naar het buitenland. Je vindt er pittoreske dorpjes, imposante kastelen en prachtige vergezichten. Bovendien kun je er heerlijk eten, ideaal dus voor een romantisch weekendje weg.

Archief

>