Home
Blog
Ecuador blogs

Reisinspiratie

18 blogs over Rondreizen in Ecuador
· Suzanne van Duijn
2 weken rondreizen in Ecuador: Tips & Route
Ecuador staat bij velen enkel op de bucketlist vanwege de Galapagoseilanden. Maar mensen, Ecuador is meer dan dat! Met deze adviezen ontdek je deze Zuid-Amerikaanse parel in twee weken.
· Suzanne van Duijn
Reizen naar de Galapagos Eilanden: hoe doe je dat?
Snorkelen met pinguïns en zeeleeuwen, omgeven door prachtige natuur, midden in de Stille Oceaan… Dat klinkt als een droom maar het is de werkelijkheid op de Galapagos Eilanden.
· Suzanne van Duijn
Beste reistijd juni: de bestemmingen voor een reis in juni
Wil jij in juni op vakantie? Deze landen hebben dan de beste reistijd!
· Suzanne van Duijn
De 8 mooiste bezienswaardigheden van Ecuador
Op vakantie naar Ecuador? Dit zijn de acht mooiste plekken die je niet mag missen!
· Redactie
29 meest adembenemende natuurwonderen ter wereld
Dit is de ultieme bucketlist voor iedere reiziger die zich graag vergaapt aan de natuurlijke schoonheid van onze planeet. Want: wauw, wat is die móói zeg! Bekijk zelf ‘s werelds 29 meest spectaculaire wonderen der natuur!
· Redactie
VIDEO: Prachtige beelden van zeeleeuwen op de Galápagos eilanden
De Galápagos eilanden staan bekend om hun unieke diersoorten, en één daarvan is de Galápagos zeeleeuw, die uitsluitend hier leeft. In deze video zijn prachtige beelden van deze mooie dieren te zien.
· Redactie
Het Yasuni National Park in Ecuador
Ecuador is een relatief onbekende bestemming, maar is zeker voor natuurliefhebbers een interessante plek, met bijvoorbeeld het Yasuni National Park.
· Redactie
Schommelen op het einde van de wereld
Vroeger hebben we allemaal wel eens op een schommel gezeten, maar wie graag een wat spannendere schommel wil meemaken moet naar Baños in Ecuador. Hier kun je schommelen 'op het einde van de wereld'.
· Redactie
De Ecuadoriaanse Amazone
Het Amazoneregenwoud is het grootste regenwoud op aarde en zo'n 1,5 procent hiervan ligt in het oosten van Ecuador.
· Redactie
Quito: oud vs. nieuw
De hoofdstad van Ecuador is een stad met twee gezichten: het historische hart van de stad versus het moderne nieuwe gedeelte.
· Redactie
Baños de Agua Santa: Ecuadoriaanse gezelligheid
Het gezelligste toeristenstadje van Ecuador? Dat is zonder twijfel Baños de Agua Santa. Vanuit hoofdstad Quito ben je er in dik 3 uur rijden!
· Redactie
Reis als reporter naar Ecuador
De reiskrant van het dagblad De Telegraaf organiseert met enige regelmaat een wedstrijd waarbij je een reis kunt winnen. Het gaat in dat geval wel om een soort werkvakantie, want je gaat als reizende reporter een tijdje in een ver land voor de krant aan de slag.
· Redactie
De mooiste eilanden ter wereld
Als je op zoek bent naar een mooie bestemming voor een verre rondreis, wat is dan een betere bestemming dan een eiland? Een eiland is compact en biedt je een zekere begrenzing voor je rondreis. Een eiland is tijdens een rondreis dan ook goed te ‘behappen’ en dat maakt dat je vaak echt alle belangrijke bezienswaardigheden kunt gaan bezichtigen. Blijft de vraag: waar vind je de mooiste eilanden ter wereld?
· Redactie
De beste reisbestemmingen in 2013
Het einde van 2012 zit er alweer aan te komen. Hopelijk kun je terugkijken op een geslaagd jaar met een of meer mooie reizen. Misschien ga je in de laatste weken van dit jaar nog wel op reis en anders bieden deze laatste weken van het jaar alvast een mooie gelegenheid om eens na te denken over bestemmingen die je volgend jaar niet mag missen.
· Redactie
Galapagos eilanden
Charles Darwin vond er veel inspiratie voor zijn evolutietheorie en als je een bezoek brengt aan deze prachtige eilandengroep die zich rond de evenaar bevindt, dan zul je bergijpen waarom. Nergens ter wereld is de natuur nog zo puur en zijn flora en fauna nog zo mooi met elkaar in evenwicht.
· Redactie
Badderen en sporten in Ecuador
Heb je er de tijd voor en er zin in om een verre, actieve reis te maken? Kies dan eens niet voor de gebruikelijke bestemmingen, maar ga eens naar Ecuador. Dit is wellicht geen voor de hand liggende keuze, maar hé, jij hebt bij thuiskomst in elk geval wel originele verhalen te vertellen.
· Redactie
De Galapagos eilanden
Bij de naam Galapagos eilanden zie je veel mensen hard nadenken over waar die eilanden ook alweer liggen. Sommigen denken dat ze deel uitmaken van Colombia, anderen houden het op een zelfstandig landje ergens in de oceaan. In werkelijkheid maken de schitterende Galapagos eilanden deel uit van Ecuador.
· Redactie
easyJet: nu ook Berlijn, Barcelona en Manchester
Lowcost luchtvaartmaatschappij easyJet breidt haar routenetwerk vanaf Amsterdam de komende tijd sterk uit met vluchten naar Barcelona, Berlijn en Manchester.

Archief

>