Home
Blog
Frankrijk blogs

Reisinspiratie

66 blogs over Rondreizen in Frankrijk
· Redactie
VIDEO: gaap around the world!
Gapen is aanstekelijk, overal ter wereld. Check deze hilarische video waarin grapjas Roman Atwood overal ter wereld mensen aansteekt met een gaap. Van de Eiffeltoren in Parijs tot bij Mount Rushmore of Stonehenge.
· Redactie
81 miljoen vakantiegangers in Frankrijk
Volgens cijfers van de World Bank is Frankrijk met afstand het populairste vakantieland ter wereld. In het jaar 2011 zouden maar liefst 81.411.000 mensen het land bezocht hebben voor andere redenen dan zakelijke.
· Redactie
Eiffeltoren weer open
Tot grote opluchting van de toerismebranche in Parijs is de Eiffeltoren na een paar dagen van staking weer geopend. Of de eisen van de stakers zijn ingewilligd, is niet bekend gemaakt.
· Redactie
Rondreis Europa vol gratis activiteiten
Heb je zin in het ondernemen van een rondreis? Maak dan in plaats van een verre rondreis eens een lange rondreis, namelijk door Europa. Dat klinkt misschien als een dure aangelegenheid, maar dat hoeft helemaal niet. Hieronder vind je alvast een aantal tips voor gratis activiteiten in Europese landen.
· Redactie
Paradijselijk Guadeloupe
Het Caraïbisch gebied … de naam van deze bestemming alleen al doet menig reisliefhebber wegdromen naar hagelwitte stranden en wuivende palmbomen. Van de schitterende eilanden die je daar kunt vinden, is Guadeloupe een heel bijzonder stukje, het maakt namelijk deel uit van Frankrijk.
· Redactie
Begraafplaats bijzonder rustpunt tijdens vakantie
Goed het is misschien niet het eerste waar je aan denkt tijdens een vakantie, maar het levert wel een originele rondreis op: het bezoeken van begraafplaatsen. Wereldwijd zijn er diverse mooie begraafplaatsen te vinden en het interessante is dat je op zo’n begraafplaats steeds iets kenmerkends van de cultuur van het land kunt vinden.
· Redactie
Vakantieverblijf Club Med kopen op Mauritius?
Ben je toe aan een eigen vakantiehuis en liefst ook op een exotische bestemming? Dan kun je nu je slag slaan, want de luxe vakantieketen Club Med gaat een aantal vakantieverblijven van de hand doen. Het betreft chalets in de Savoie in Frankrijk, maar ook optrekjes op het immer zonnige Mauritius.
· Redactie
Ryanair breidt vliegroutes uit
Als je er graag goedkoop tussenuit wilt, dan is een prijsvechter op het gebied van vliegtickets een goede optie. Het is wel fijn als je voor een goedkoop ticket ook vanaf een luchthaven kunt vliegen die niet te ver van je huis af ligt. Ryanair komt alvast met veel nieuwe vliegroutes, dus dat vergroot je kansen.
· Redactie
Voorspellingen Maya’s leiden tot bijzonder reisgedrag
Het is bijna niet mogelijk dat je er helemaal niets van hebt meegekregen, want de voorspellingen van de Maya’s hebben al aardig wat stof doen opwaaien. De een zweert erbij dat ze gelijk hebben, de ander zegt dat de door de Maya’s voorspelde datum waarop de wereld zou vergaan, al een tijd geleden is verstreken en we dus gerust kunnen zijn. Hoe het ook zij, de kalender van de Maya’s heeft voor een aantal bijzondere reizen gezorgd.
· Redactie
Reizigers kiezen beste uitgaanssteden
Lijd jij aan slapeloosheid of vind je het gewoon leuk om nachtenlang door te gaan met dansen? Dan zijn er een aantal steden in de wereld die daar geknipt voor zijn. Hotels.com wilde weleens weten welke steden door Nederlandse én internationale reizigers het hoogst worden gewaardeerd om de diverse uitgaansgelegenheden die er te vinden zijn. Het gaat in elk geval altijd om grote steden en hieronder vind je de belangrijkste.
· Redactie
Nieuwe vliegroutes
Eens in de zoveel tijd veranderen de vliegroutes die de diverse luchtvaartmaatschappijen aanbieden. Soms komt er een nieuwe route bij en een andere keer wordt er door een vliegmaatschappij een route geschrapt of wordt het aantal vluchten op een bepaalde bestemming verminderd. Hieronder een kleine overzicht van de meest recente aankondigingen van wijzigingen.
· Redactie
Luxe overnachtingen voor weinig
Goedkoop overnachten in een luxe hotel met vier of zelfs vijf sterren … wie wil dat nu niet? Tijdens de HotelWeek kun jij wat dit betreft je slag slaan, want dan worden overnachtingen in de meest luxe hotels in Nederland en vier andere landen, voor bijzonder fijne prijzen aangeboden. De periode waarin je voordelig een luxe hotel kunt boeken is 6 tot 13 november en de periode waarin je in het hotel kunt overnachten, ligt tussen 1 en 13 januari 2013.
· Redactie
Populairste bestemmingen Nederlanders
Nederlanders gaan graag op reis en we vertonen natuurlijk ook voorkeuren wat betreft de reisbestemming. Hotels.com heeft aan de hand van de Hotel Price Index (HPI) een en ander op een rijtje gezet en een top 20 van onder Nederlanders populaire buitenlandse bestemmingen samengesteld.
· Redactie
Hotel Parijs weert Chinezen
Het hotel is nog lang niet ingericht, laat staan geopend voor gasten. Het is echter nu al bekend in tout Paris en de rest van Europa, zelfs al in China. Het hotel dat wordt opgezet door het Franse modelabel Zadig & Voltaire heeft namelijk al aan iedereen laten weten dat Chinese gasten niet welkom zullen zijn als gast.
· Redactie
Topsteden voor lekkerbekken
Vakantie en lekker eten, het is een gouden combinatie. Sommige landen zijn meer geschikt voor een culinaire rondreis dan andere. Wil je weten in welke steden je niet alleen van een heerlijke vakantie maar ook van zalig eten kunt genieten? Lees dan vooral verder.
· Redactie
Uitverkoop bij Air Berlin
Vandaag kun je nog profiteren van de uitverkoop die Air Berlin houdt in de zogenaamde ‘Tip Ticket Actie’. Door deze uitverkoop heb je de kans om vanaf diverse luchthavens in Duitsland voordelig naar een stad in Europa te vliegen. Er zijn al retourtickets te koop vanaf € 49,- dus wees er snel bij!
· Redactie
Tips voor zwarte zaterdag
Reis jij komend weekend af naar het zonnige zuiden? De kans is dan erg groot dat je terechtkomt in de verkeersdrukte van de dag met de dramatische naam: zwarte zaterdag. Als jij op deze beruchte dag op pad moet, dan kun je nog snel je voordeel doen met onderstaande tips.
· Redactie
Frankrijk in de Cariben
Martinique is een stukje Frankrijk dat gelegen is in het Caribisch gebied. Oh la la, Martinique is zowel exotisch als très chic, dus dat is een bijzondere combinatie voor een mooie vakantie. Leuk om te combineren met een rondreis langs diverse andere eilanden in dit gebied, maar op Martinique zelf valt ook genoeg te beleven.
· Redactie
Frans Polynesië is hip
Ooit kon de naam Frans Polynesië haast niet worden genoemd zonder het in een adem ook over de Franse atoomproeven te hebben. De eilandengroep in de Stille Zuidzee heeft die periode echter al weer ver achter zich gelaten en dat is goed te merken aan de vele toeristen die de archipel met een bezoekje vereren.

Archief

>