Home
Blog
Ierland blogs

Reisinspiratie

14 blogs over Rondreizen in Ierland
· Redactie
De Skellig-eilanden in Ierland
De Skellig-eilanden vormen een afgelegen groep rotsachtige eilanden uit de zuidwestkust van Ierland die op de UNESCO werelderfgoedlijst staan.
· Redactie
St. Patrick’s Day 2014
Ieder jaar wordt over de hele wereld op 17 maart St. Patrick’s Day gevierd en dit jaar valt deze dag op aankomende maandag.
· Redactie
Met de taxi langs Belfast's verleden
Sinds de getekende vrede tussen protestanten en katholieken in 1994 ontwikkelt Belfast zich steeds meer tot toeristenhotspot. Maar het verleden blijft aanwezig. Absolute must do: een zogenaamde ‘Black Taxi Tour’ door de ooit zo verscheurde arbeiderswijken.
· Redactie
Wandeltochten langs locaties Game of Thrones
Game of Thrones is een mateloos populaire tv-serie. Deze fantasy-serie is opgenomen op verschillende locaties rond Dubrovnik en Belfast en liefhebbers van de serie kunnen in deze plaatsen nu terecht voor het maken van een wandeltour langs de diverse settings.
· Redactie
Boyne Valley nieuwe route door Ierland
Als je van een rondreis door de natuur houdt, dan is Ierland een prima bestemming die ook nog eens lekker dichtbij huis ligt. Het ruige landschap van Ierland vormt een mooi decor voor een rondreis die zowel avontuurlijk als rustgevend is en er is onlangs bovendien een nieuwe toeristische route toegevoegd.
· Redactie
De mooiste wandelroutes ter wereld
Als wandelfanaat zoek je tijdens je vakantie natuurlijk een plek in de wereld waar je urenlang kunt blijven rondstappen. Naar welk continent je ook afreist, overal zijn er landen en plaatsen die zich bij uitstek lenen voor een actieve wandelvakantie. Hieronder volgt alvast een selectie van de topbestemmingen.
· Redactie
Ryanair breidt vliegroutes uit
Als je er graag goedkoop tussenuit wilt, dan is een prijsvechter op het gebied van vliegtickets een goede optie. Het is wel fijn als je voor een goedkoop ticket ook vanaf een luchthaven kunt vliegen die niet te ver van je huis af ligt. Ryanair komt alvast met veel nieuwe vliegroutes, dus dat vergroot je kansen.
· Redactie
Rondreis in country style
Ben jij ook zo dol op paardrijden, overnachten in een blokhut en spareribs en zalmmoten op de barbecue? Houd jij, kortom, van het ruige buitenleven van een cowboy en lijkt het je geweldig om een rondreis te maken op de rug van een paard? Stapvoets door afgelegen gebieden en bergdorpen te rijden en hier en daar te stoppen voor een goede maaltijd? Dan is een van de volgende bestemmingen echt iets voor jou.
· Redactie
Verklaarbaar onbewoonde eilanden
Ben jij op zoek naar een vakantiebestemming zonder massa’s overige toeristen? Dan moeten onbewoonde eilanden zeker tot je verbeelding spreken. Onbewoonde eilanden zijn er genoeg en hoewel ze helaas niet allemaal de status ‘bounty eiland’ verdienen, is het toch leuk om over een verblijf op zo’n eiland te dromen.
· Redactie
Onbewoonde eilanden
Wie droomt er niet van een verblijf op een onbewoond eiland? Alleen jij, een parelwit strand, een cocktail in de hand… Er bestaan veel van deze eilanden en hoewel ze niet allemaal even paradijselijk zijn, hebben ze vaak wel een bijzondere geschiedenis. Het zijn eigenlijk verlaten eilanden.
· Redactie
Paspoort automatisch gecontroleerd
Als jij een dezer dagen via het vliegveld van Schiphol reist, dan is de kans aanwezig dat je paspoort niet meer door een lid van de marechaussee, maar door een automaat wordt gecontroleerd. Op Schiphol is namelijk recentelijk een proef gestart met automatische paspoortcontrole.
· Redactie
Mooi Ierland
Ierland is het land van legenden, kastelen, ruïnes en ongerepte natuur. In het prachtig groene, heuvelachtige landschap vind je tal van overblijfselen die een eeuwenoude geschiedenis verraden, zoals die van de Kelten en Druïden. Tijdens een rondreis kun je alle aspecten van Ierland leren kennen.
· Redactie
Mooie routes door Ierland
Eigenlijk moet je in Ierland gewoon op je gevoel gaan rondrijden en de wegen inslaan die jou het meeste aanspreken. Het kan echter handig zijn om bij een rondreis door Ierland toch een paar mooie gebieden te doorkruisen, omdat deze gewoon prachtig zijn en het er niet meer uitmaakt waar je naartoe rijdt.
· Redactie
Maak gratis je eigen stedengids
Er is nu tijdelijk een leuke actie aan de hand bij KLM, namelijk een waarbij je gratis je eigen stedengids kunt creëren. Via de website kun je met een paar muisklikken een reisgids samenstellen die helemaal is toegespitst op jouw wensen. Een persoonlijke cityguide voor je vakantie dus.

Archief

>