Home
Blog
India blogs

Reisinspiratie

48 blogs over Rondreizen in India
· Redactie
Nieuwe werelderfgoederen in Azië
Aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO worden elk jaar nieuwe plaatsen toegevoegd die voor jou als reiziger interessant kunnen zijn om te bezoeken tijdens je volgende (verre) rondreis. Azië heeft er dit jaar in totaal zes nieuwe werelderfgoederen bij gekregen.
· Redactie
Bezoek nu Jal Mahal
In India wordt voor het eerst in bijna driehonderd jaar het eveneens al bijna driehonderd jaar oude paleis van Jal Mahal opengesteld voor publiek. Jal Mahal wordt ook wel het Waterpaleis genoemd en het is een plezierpaleis dat in 1734 werd gebouwd.
· Redactie
Angkor Wat naar India
In India wordt momenteel druk gebouwd aan een volledige replica van Angkor Wat, het tot nog toe grootste Hindoe tempelcomplex in Cambodja. In totaal zal de bouw van de Virat Angkor Wat Ram tempel zo’n tien jaar gaan duren en twintig miljoen dollar kosten.
· Redactie
Vervoer in Azië
In Azië beschikken ze over een aantal vervoermiddelen die wij in het westen minder gebruiken of misschien zelfs niet eens kennen. Probeer ze tijdens je reizen door Azië gewoon eens een keer uit en laat je verrassen.
· Redactie
Het blauwe Calcutta?
De Indiase stad Calcutta zal in de toekomst volledig blauw ogen, dat is althans het plan van de Indiase regering. Het idee achter dat plan is vorm te geven aan het motto van de regering: ‘The Sky is the Limit’. Uiteraard zijn er naast de positieve geluiden uit de regering ook veel tegengeluiden te horen, dus of het plan doorgang zal vinden?
· Redactie
Bekende Wereldwonderen
Wie weet nog wat de zeven klassieke wereldwonderen zijn en welke daarvan zijn het meest bekend onder reizigers? Boekingssite Hotels.com vroeg het zich af en ging op onderzoek uit. Wat blijkt: de Piramide van Cheops wordt veruit het meest herkend als een van de oude wereldwonderen. Daarmee is dit overblijfsel uit de klassieke oudheid het bekendste wereldwonder onder reizigers.
· Redactie
Volle maan? Feestje!
‘Full moon party’, je hebt er vast weleens van gehoord en elke zichzelf respecterende backpacker heeft er al een meegemaakt of is hard op zoek naar een goede gelegenheid hiertoe. Als je vandaag bij Haad Rin Beach in Thailand zit, dan is het straks feest. Thailand is echter niet het enige land waar je een full moon party kunt meemaken.
· Redactie
Gujarat in India
Overweeg je een reis naar India te ondernemen? Bezoek dan in elk geval de bijzondere streek Gujarat, de geboortestreek van Mahatma Ghandi. Hier vind je tal van indrukwekkende bezienswaardigheden, zoals diverse monumenten en tempels.
· Redactie
Heilig Varanasi
De meest heilige stad voor hindoes is waarschijnlijk Varanasi in India. De pelgrims komen van heinde en verre, soms zelfs op blote voeten. Varanasi is gelegen aan de rivier de Ganges, een heilige rivier die voor hindoes veel betekent.
· Redactie
De bezienswaardigheden van Agra
Agra is misschien wel de door reizigers meest bezochte stad in India. Agra is namelijk de plaats waar zich de beroemde Taj Mahal bevindt. De Taj Mahal wordt gerekend tot een van de zeven nieuwe wereldwonderen en het verhaal erachter is zeer bijzonder. Een andere bijzondere bezienswaardigheid in Agra is het Agra Fort.

Archief

>