Home
Blog
Indonesië blogs

Reisinspiratie

111 blogs over Rondreizen in Indonesië
· Redactie
Indonesië op zijn paradijselijkst: Raja Ampat
Raja Ampat is een eilandengroep in West-Papoea (Indonesië) waar de paradijsvogel nog rondvliegt. En da's niet voor niets...
· Redactie
FOTOSERIE: street food
Het állerlekkerste Aziatische eten? Dat vind je er vaak gewoon op straat. Check deze fotoserie en je krijgt spontaan honger!
· Redactie
De Gili-eilanden: tropische puistjes
Een reis naar Indonesië afsluiten op een kleinschalig paradijseilandje? Dan moet je naar de Gili-eilanden! Drie tropische puistjes voor de kust van Lombok, waar gemotoriseerd vervoer verboden is en je de mooiste witte stranden, blauwe wateren en zeldzame koraalriffen vindt.
· Redactie
Rondreis Indonesië per cruiseschip in opkomst
Dat Indonesië een prachtig vakantieland is voor het maken van een verre rondreis, dat is natuurlijk al langer bekend. Nieuw is echter dat Indonesië ook steeds vaker wordt bezocht door vakantiegangers die zich per cruiseschip laten vervoeren. De Indonesische archipel is zelfs goed op weg om de meest drukbezochte cruisebestemming van heel Azië te worden.
· Redactie
Expeditie Sumba zoekt nieuwe ambassadeur
Je hebt vast al eens van Expeditie Sumba gehoord; de expeditie naar het Indonesische eiland Sumba waarbij ontwikkelingssamenwerking voorop staat. Deelname aan Expeditie Sumba staat open middels een ambassadeurschap en momenteel is Reisorganisatie Sawadee weer op zoek naar een nieuwe ambassadeur.
· Redactie
Indonesië beste keuze voor vakantie buiten Europa
Als je een verre reis wilt gaan ondernemen, een reis buiten Europa, dan is er één land dat hoe dan ook altijd een prima keuze is: Indonesië. Onlangs is uit een onderzoek van Zoover.nl namelijk gebleken dat het mooie Indonesië door velen als de beste keuze voor een reisbestemming buiten Europa wordt gezien.
· Redactie
Bijzondere trouwlocaties wereldwijd
Als je gaat trouwen en je wilt er iets bijzonders van maken, dan hoort een luxe huwelijksreis naar een tropische bestemming er natuurlijk helemaal bij. Als je het echt heel luxe wilt aanpakken, dan verplaats je ook de trouwlocatie naar een verre, tropische bestemming. Hier volgen alvast enkele ideeën.
· Redactie
Tips voor een wereldreis
Droom jij net als vele anderen al jaren van het maken van een wereldreis? Grijp het nieuwe jaar dan aan om niet langer alleen maar over die verre rondreizen te dromen, maar er ook eens realiteit van te maken. De mogelijkheid om een wereldreis te gaan maken, is dichterbij dan je denkt, maar je moet natuurlijk wel weten hoe je een en ander het beste kunt aanpakken.
· Redactie
Sawadee’s Oud&Nieuw
Nog maar een paar nachtjes slapen en dan is het zo ver, dan vindt namelijk het grote Oud&Nieuw Event van Sawadee plaats. Place to be: het bijzonder sfeervolle ‘Pakhuis de Zwijger’ in Amsterdam, dat handig gelegen is op loopafstand van Amsterdam CS. Wanneer? Aanstaande zondag, 25 november!
· Redactie
De mooiste eilanden ter wereld
Als je op zoek bent naar een mooie bestemming voor een verre rondreis, wat is dan een betere bestemming dan een eiland? Een eiland is compact en biedt je een zekere begrenzing voor je rondreis. Een eiland is tijdens een rondreis dan ook goed te ‘behappen’ en dat maakt dat je vaak echt alle belangrijke bezienswaardigheden kunt gaan bezichtigen. Blijft de vraag: waar vind je de mooiste eilanden ter wereld?
· Redactie
Fair op reis
Ecologische reizen en zogenaamde ‘Fair Travels’ zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het reisaanbod. Waarom zou je eigenlijk ook niet ecovriendelijk op vakantie gaan? De mogelijkheden zijn enorm dus zoek eens een groene reis uit en geniet met een goed geweten van een welverdiende vakantie.
· Redactie
Met Fox naar Indonesië
Voor een verre rondreis is Indonesië een uitermate geschikt land. Je treft er een rijke cultuur, vele bezienswaardigheden, bijzonder vriendelijke mensen, lekker eten en prachtige natuur. Het landschap is rijk en gevarieerd en dan zijn er ook nog eens heel veel paradijselijke stranden.
· Redactie
Nieuwe werelderfgoederen in Azië
Aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO worden elk jaar nieuwe plaatsen toegevoegd die voor jou als reiziger interessant kunnen zijn om te bezoeken tijdens je volgende (verre) rondreis. Azië heeft er dit jaar in totaal zes nieuwe werelderfgoederen bij gekregen.
· Redactie
Betaalbaar en zonzeker
We hebben het niet breed deze zomer, maar we willen natuurlijk wel graag op vakantie gaan. Bovendien willen we tijdens die vakantie kunnen genieten van zon, zon en nog eens zon. Geen wonder dus dat betaalbare en zonzekere vakantiebestemmingen dit seizoen bijzonder populair zijn.
· Redactie
Bezienswaardigheden Jakarta
Jakarta is een plaats waar weinig mensen echt speciaal naartoe reizen. De meeste vakantiegangers zijn op doorreis als ze Jakarta aandoen en hebben dan geen idee wat ze er moeten aanvangen. Voor die mensen volgt hier een aantal tips en wie weet, misschien zetten ze je wel aan tot het boeken van een reis, speciaal naar Jakarta.
· Redactie
Duikparadijs Bali
Als je van duiken en snorkelen houdt, dan ga je natuurlijk graag op vakantie in gebieden die bekend staan als duikparadijs. Gebieden die hierom bekend staan zijn de Nederlandse Antillen, Malta en Egypte. Overweeg echter ook eens een duikvakantie in het Indonesische Bali te ondernemen, want ook daar vind je prachtige plaatsen voor het verkennen van de onderwaterwereld.
· Redactie
Ontdek Sulawesi
In de Indonesische archipel vind je nog eilanden waar je niet constant voor de voeten wordt gelopen door hordes overige toeristen. Neem nu een eiland als Sulawesi, hier vind je alles wat je tijdens een veelzijdige vakantie mag verwachten, en je kunt er ook nog eens in alle rust van genieten.
· Redactie
Naakt recreëren
Het scheelt een hoop gezeul met stapels kleding als je kiest voor een vakantiebestemming waar het is toegestaan om naakt rond te lopen. Een bekende badplaats in Europa is wat dit betreft natuurlijk Cap d’Agde aan de Franse Rivièra. In deze ‘Naked Capital of the World’ is kleding dragen een keuze, maar ook buiten Europa zijn er volop mogelijkheden om al dan niet naakt rond te lopen.
· Redactie
Vervoer in Azië
In Azië beschikken ze over een aantal vervoermiddelen die wij in het westen minder gebruiken of misschien zelfs niet eens kennen. Probeer ze tijdens je reizen door Azië gewoon eens een keer uit en laat je verrassen.

Archief

>