Home
Blog
Italië blogs

Reisinspiratie

74 blogs over Rondreizen in Italië
· Laurens Taekema
Sicilië bezienswaardigheden: 15x tips voor de mooiste plekken!
Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden op Sicilië? Dat lees je hier! Sicilië is een schitterend eiland in de Middellandse Zee en een hele fijne vakantiebestemming in Italië. Sicilië is de 'voetbal' van de Italiaanse Laars en zit boordevol mooie plekken en leuke dingen om te doen, maar welke highlights mag je niet missen? Lees snel verder!
· Laurens Taekema
Stedentrip Italië? 10x de leukste Italiaanse steden voor jouw citytrip!
Stedentrip Italië? Italië heeft wereldberoemde steden die zeer geschikt zijn voor een weekendje weg of citytrip! Maar welke stad kiezen? Wij selecteerden de 10 mooiste en leukste steden in Italië voor een stedentrip. Natuurlijk met het prachtige historische Rome en het romantische Venetië, maar er zijn meer mooie steden om te ontdekken. Bekijk onze tips!
· Redactie
De 20 leukste en mooiste plekken rond het Gardameer
Wat zijn de mooiste plekken en bezienswaardigheden bij het Gardameer? Welke dorpen en steden zijn het bezoeken waar en welke activiteiten mag je niet misse? Bekijk ons overzicht met de mooiste plaatsen rondom het Gardameer!
· Fleur Madlener
Last minute Italië: goedkope Italië vakantie tips
Je vindt er op iedere straathoek een goede koffietent, eet er de beste pizza’s uit het vuistje, geniet er van pasta in alle soorten en maten, kunt er afkoelen met de lekkerste smaken gelato en vervolgens verdrinken in de fantastische wijn. Er zijn alleen al zoveel culinaire redenen waarom een last minute vakantie naar Italië een heel goed idee is. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de prachtige steden, afwisselende natuur en de aangename temperatuur. Tijd om daar eens wat uitgebreider in te duiken!  
· Suzanne van Duijn
Dit zijn de 7 mooiste stranden van Sardinië
Je hoeft niet ver te vliegen voor paradijselijke strandjes! Op het Italiaanse eiland Sardinië vind je de mooiste stranden.
· Suzanne van Duijn
Top 25 dingen om te doen in Rome
De Italiaanse hoofdstad Rome is een van de mooiste steden ter wereld. Je waant je er in een groot openluchtmuseum. Deze 25 dingen wilt je doen tijdens jouw citytrip Rome.
· Redactie
10x de lekkerste Italiaanse gerechten
Wat zijn nu de allerlekkerste Italiaanse gerechten? Wij hebben het beste eten uit de keuken van Italië voor je op een rij gezet. Buon appetito!
· Suzanne van Duijn
De 10 mooiste eilanden van Italië
Voor een ultiem eilandleven kun je gewoon in Europa blijven. Zo is Italië het thuisland van onderstaande tien waanzinnige stukken land omringd door water. Van bijna onbewoond tot ware hotspots, je wilt ze gezien hebben!
· Suzanne van Duijn
Dit zijn de 12 mooiste plekken van Umbrië
Umbrië is een ware Italiaanse ansichtkaart met zijn wijngaarden, mooie bossen en kabbelende riviertjes. Check deze twaalf plekken sowieso!
· Suzanne van Duijn
8 keer de mooiste plekken van Calabrië
Italië is altijd een goed idee! Een heerlijk vakantieland en dan ook nog al dat lekkere eten. Niet voor niets is Italië zo’n populaire bestemming bij veel toeristen. Wil je wel al het moois en lekkers van Italië maar niet de drukte? Ga dan eens naar Calabrië.
· Suzanne van Duijn
De twaalf mooiste plekken in Toscane
Deze locaties in Toscane zullen voor de één tot de categorie ‘bekende klassiekers’ horen en voor de ander nog te ontdekken trekpleisters zijn! Welke ken jij al?
· Suzanne van Duijn
Top 10 mooiste steden van Italië
Wie houdt van mooie steden zit helemaal goed in Italië. De mooiste steden van Italië zijn namelijk ook de mooiste steden ter wereld. Het is een land vol historie en middeleeuwse architectuur. Aan schoonheid geen gebrek!
· Suzanne van Duijn
De mooiste meren van Zuid-Tirol, Italië
Deze vijf meren hebben niet alleen een dubbele naam (want Duitstalig én Italiaans) maar zijn ook dubbel zo mooi als de meeste meren die je hebt gezien.
· Suzanne van Duijn
De 10 mooiste stranden van Italië
Altijd al willen weten wat de mooiste stranden van Italië zijn? Zet je dan schrap: bij deze tien mooiste stranden kun je alleen maar wegdromen. Dus doe dat ook!
· Suzanne van Duijn
7x Redenen waarom Italië één van de mooiste landen in Europa is
Italië kenmerkt zich door de vele gezichten die het land aan kan nemen en waardoor het toegankelijk is voor een groot aantal toeristen. Nog niet bekend met het mooie land Italië? Wij helpen je graag op weg.
· Redactie
De schoonheid van Italië in 22 prachtige foto's
Waarom Italië ook wel La Bella Italia wordt genoemd? Omdat het één van de mooiste landen van Europa (lees: de hele wereld) is! Schitterende landschappen, een fenomenale geschiedenis, fijne stranden en héérlijk eten. Fantastico!
· Alfons Taekema
Verrassend Italië: Volop actie in de wijnstreek Piemonte
Piemonte is een relatief onontdekt stukje Italië vergeleken met andere Italiaanse regio’s. Toch wordt het, samen met Toscane, beschouwd als de beste wijnstreek van Italië. En nog mooier: je kunt hier geweldig diverse outdoor activiteiten doen! Rondreis.nl ging op onderzoek uit.
· Redactie
VIDEO: Rome door de ogen van locals
De Italiaanse hoofdstad Rome is al vaak op verschillende manieren gefilmd, maar nog niet vaak zoals in deze video, door de ogen van haar inwoners.
· Redactie
Ponte Vecchio: Een middeleeuwse brug van winkels
Eeuwen geleden dienden bruggen vele doeleinden. Behalve het oversteken van water, was het bij middeleeuwse bruggen gebruikelijk om kapelletjes en winkels op de brug te hebben, en de Ponte Vecchio in het Italiaanse Florence heeft deze nog steeds.

Archief

>