Home
Blog
Maleisië blogs

Reisinspiratie

33 blogs over Rondreizen in Maleisië
· Redactie
Koloniaal Malakka in Maleisië
In het Zuid-Westen van Maleisië ligt Malakka, een historische kuststad en hoofdstad van de gelijknamige deelstaat Malakka, waar je nog veel overblijfselen van de Europese aanwezigheid uit de koloniale tijd kunt zien.
· Redactie
Nationaal park Gunung Mulu in Maleisië
Gunung Mulu is een nationaal park in Miri, een deelgebied in de deelstaat Sarawak in Oost-Maleisië en bevat enkele schitterende grotten en rotsformaties.
· Redactie
Twentieth Century Fox kondigt eerste themapark aan
Themaparken als Disney en Universal Studios krijgen binnenkort concurrentie op het gebied van door films geïnspireerd pretparken, want onlangs kondigde Twentieth Century Fox plannen aan om zijn eerste themapark te openen.
· Redactie
6 mooie en bizarre bruggen
De basisfunctie van een brug is om mensen van punt A naar punt B te helpen, maar soms kan het bouwwerk een heel landschap er omheen transformeren en uitgroeien tot een kunstwerk. Bekijk hier 6 mooie en bizarre bruggen.
· Redactie
Bijzondere trouwlocaties wereldwijd
Als je gaat trouwen en je wilt er iets bijzonders van maken, dan hoort een luxe huwelijksreis naar een tropische bestemming er natuurlijk helemaal bij. Als je het echt heel luxe wilt aanpakken, dan verplaats je ook de trouwlocatie naar een verre, tropische bestemming. Hier volgen alvast enkele ideeën.
· Redactie
Treinen tussen Singapore en Maleisië
Singapore en Maleisië zijn buurlanden en het is dan ook geen gek idee om een rondreis door beide landen te combineren. Om het reizen tussen de twee landen te vereenvoudigen en de reistijd te verkorten, zijn Maleisië en Singapore overeengekomen om een nieuwe spoorlijn aan te leggen, waarmee een snelle treinverbinding kan worden gerealiseerd.
· Redactie
Wereldsteden om te shoppen
Shoppen … voor de een is het niet meer dan bittere noodzaak, voor de ander een leuke bijkomstigheid en een derde bouwt het liefst de gehele vakantie rondom het shopgebeuren. Voor die laatste groep is het natuurlijk wel belangrijk om precies te weten waar je moet zijn. Daarom volgen hieronder enkele tips van CNN Travel op het gebied van de allerbeste shopwalhalla’s.
· Redactie
De mooiste skylines
Je hebt van die steden waarvan de skyline niet alleen al meters hoog boven die van anderen uitsteekt, maar die gewoonweg ook nog eens heel indrukwekkend zijn om te zien. Als alle torens en gebouwen van een stad een passend lijnenspel vormen, dan heb je te maken met een mooie skyline, maar waar vind je nu de allermooiste skylines ter wereld?
· Redactie
Nieuwe trekpleister Maleisië
Maleisië is natuurlijk in de eerste plaats bij het grote reispubliek bekend vanwege de paradijselijke witte zandstranden en de schitterende zee. Er valt echter nog veel meer te ontdekken, zoals de recentelijk gerestaureerde koloniale gebouwen en mijntunnels van de stad Sungai Lembing.
· Redactie
Hoog op bezoek in Maleisië
Over een tijdje kun je op het bekende toeristische eiland Penang in Maleisië overnachten in de boomtoppen. Er wordt momenteel namelijk hard gebouwd aan het ‘Treetops Hotel’, een nieuw hotel dat onderdeel zal uitmaken van het ‘Escape Theme Park’ in Teluk Bahang.
· Redactie
Rondreis Maleisië
Het maken ven een rondreis door het wonderbaarlijk mooie Maleisië is een ervaring die je niet snel zult vergeten. De nog ongerepte natuur, bijzonder vriendelijke bevolking en boeiende hoofdstad Kuala Lumpur zullen je allemaal niet onberoerd laten.
· Redactie
Nieuwe werelderfgoederen in Azië
Aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO worden elk jaar nieuwe plaatsen toegevoegd die voor jou als reiziger interessant kunnen zijn om te bezoeken tijdens je volgende (verre) rondreis. Azië heeft er dit jaar in totaal zes nieuwe werelderfgoederen bij gekregen.
· Redactie
Afwisselende vakantiebestemming Maleisië
Ben je op zoek naar een verre reisbestemming waar je een afwisselende vakantie kunt beleven? Denk dan eens aan Maleisië, want hier kun je niet alleen genieten van heerlijk weer en prachtige stranden, maar ook tal van andere activiteiten ondernemen.
· Redactie
Kuala Lumpur tips
Kuala Lumpur is de hoofdstad van Maleisië en deze drukke metropool heeft een aantal bezienswaardigheden die je tijdens een rondreis door Maleisië eigenlijk niet mag missen. Je kunt hier namelijk niet alleen leuk winkelen, hoewel dat natuurlijk ook erg leuk is om te doen.

Archief

>