Home
Blog
Mexico blogs

Reisinspiratie

40 blogs over Rondreizen in Mexico
· Redactie
Top-5 lekkerste eten ter wereld
Thaise curries, Indiase nan, Mexicaanse torilla's, Japanse sushi, Marokkaanse tajine's en Italiaanse pasta's. CNN deed eens onderzoek naar wat nou wel beschouwd het lekkerste eten ter wereld is. Daar kwam de volgende top-5 van gerechten uit.
· Redactie
Mayastad ontdekt in jungle Mexico
Archeologen hebben in de oostelijke jungle van Mexico ruïnes van een grote Mayastad ontdekt. De nederzetting strekt zich uit over een gebied van 22 hectare. Dit meldt het ANP.
· Redactie
VIDEO: kayakken in de Mexicaanse jungle
Zeven waaghals-Amerikanen met kayaks. Diep in de Mexicaanse jungle. Belachelijk goede HD-camera's. En watervallen. Donderende watervallen. Wát een beelden!
· Redactie
Fijne accommodaties in de jungle
Overnachten in een hotel is zooo 2012. Een beetje avontuurlijk ingestelde reiziger overnacht anno 2013 gewoon in de jungle. Uiteraard zonder ook maar iets van luxe in te hoeven leveren. Maar waar vind je deze bijzonder comfortabele accommodaties in de wildernis?
· Redactie
Voordelige verre reizen
Het maken van een verre reis hoeft lang niet altijd een vreselijk kostbare onderneming te zijn. Het ligt er maar net aan in welke periode je op reis gaat en ook is de ene bestemming nu eenmaal voordeliger dan de andere. Hieronder volgen enkele tips voor een relatief voordelige tropische vakantiebestemming.
· Redactie
Wie is de reisleider in Mexico, Guatemala en India?
Het razend populaire programma ‘Wie is de reisleider?’ gaat morgen, op 8 januari, alweer een nieuw seizoen in! Op RTL 5 kun je morgen vanaf 20.30 uur kijken wie van de deelnemende BN-ers de rol van reisleider het beste weet in te vullen en daarmee aan het einde van het seizoen de felbegeerde trofee in de wacht sleept.
· Redactie
Voorspellingen Maya’s leiden tot bijzonder reisgedrag
Het is bijna niet mogelijk dat je er helemaal niets van hebt meegekregen, want de voorspellingen van de Maya’s hebben al aardig wat stof doen opwaaien. De een zweert erbij dat ze gelijk hebben, de ander zegt dat de door de Maya’s voorspelde datum waarop de wereld zou vergaan, al een tijd geleden is verstreken en we dus gerust kunnen zijn. Hoe het ook zij, de kalender van de Maya’s heeft voor een aantal bijzondere reizen gezorgd.
· Redactie
Veel geweld in steden Mexico
Mexico … mexi-hie-coo … wie kent dit bekende nummer van de Zangeres Zonder Naam niet? Het klinkt zo gezellig, maar zo heel gezellig blijkt het in Mexico de laatste tijd helaas niet te zijn. Mexico blijkt namelijk zelfs het gevaarlijkste land ter wereld te zijn.
· Redactie
Leer een taal tijdens je reis
De rondreizen van reisaanbieder Shoestring zijn volledig georganiseerd en tevens heel avontuurlijk. Door de scherpe tarieven kun je altijd voor een fijne prijs op reis en de lokale, Engelstalige reisbegeleiding zorgt ervoor dat je niets hoeft te missen.
· Redactie
Reizen door Guatemala
Vanaf ongeveer halverwege oktober is het regenseizoen in Guatemala voorbij en dat betekent dat er een prima periode aanbreekt voor een reis naar dit bijzondere land in Midden-Amerika. Als je voor een langere periode op reis kunt gaan, is het leuk om een bezoek aan Guatemala te combineren met een verblijf in een van de buurlanden Mexico, Belize, El Salvador of Honduras.
· Redactie
Nieuw bouwwerk oude Maya’s ontdekt
Wie de oude beschaving van de Maya’s in gedachten neemt, die denkt vervolgens waarschijnlijk gelijk ook aan het land Mexico. Dat klopt, in Mexico vind je vele overblijfselen van de rijke historie van de Maya’s. Maar ook in Guatemala tref je vele restanten en zeer recent is zelfs een nieuw bouwwerk van de oude Maya’s ontdekt.
· Redactie
Goedkope vakantielanden
Op economisch vlak zit het ons momenteel niet erg mee, maar lekker op vakantie gaan willen we natuurlijk wel nog steeds, al was het maar om al die financiële perikelen even te kunnen vergeten. Om die reden volgt hier een kort overzicht van enkele vakantielanden die zowel mooi als goedkoop zijn en waar je dus met een gerust hart naartoe kunt reizen om even heerlijk te genieten.
· Redactie
Nieuwe routes, nieuwe kansen
Meet & Seat is de naam van het nieuwe concept dat luchtvaartmaatschappij KLM een paar weken geleden lanceerde. Hierbij bepaal jij als reiziger waar en vooral naast wie je in het vliegtuig wilt zitten. Het systeem werkt via een koppeling met Facebook of LinkedIn en daarmee laat KLM duidelijk zien Social Media belangrijk te vinden.
· Redactie
Bekende Wereldwonderen
Wie weet nog wat de zeven klassieke wereldwonderen zijn en welke daarvan zijn het meest bekend onder reizigers? Boekingssite Hotels.com vroeg het zich af en ging op onderzoek uit. Wat blijkt: de Piramide van Cheops wordt veruit het meest herkend als een van de oude wereldwonderen. Daarmee is dit overblijfsel uit de klassieke oudheid het bekendste wereldwonder onder reizigers.
· Redactie
Eindbestemming Mexico?
Het zal slechts een enkeling ontgaan zijn dat het jaar 2012 volgens de oude Maya’s weinig goeds in petto heeft. Volgens de Maya’s zou de wereld namelijk aan het einde van dit jaar vergaan. In Mexico maken ze van de gelegenheid gebruik om tal van locaties van de oude Maya’s onder de aandacht van toeristen te brengen.
· Redactie
De Maya Route
Volg het pad van de Maya’s en ontdek diverse landen van Zuid-Amerika met behulp van de Maya Route. Dit is een bijzonder populaire reisroute die jou door prachtige landen als Guatemala, Honduras en Mexico voert.
· Redactie
Inspiratie voor je vakantie
Het is zover, een nieuw jaar is aangebroken. Heb je voor 2012 het goede voornemen om (nog) meer te gaan reizen, maar weet je nog niet precies waar je naartoe wilt? Ga dan deze maand naar de Vakantiebeurs, hét evenement op het gebied van reizen en vakantie.
· Redactie
Onderwater museum bij Mexico
Ben je een geoefende duiker of hard op weg om dit te worden en hou je ook van kunst? Reis dan binnenkort af naar Mexico, want voor de Mexicaanse kust wordt op dit moment hard gewerkt aan de realisatie van het grootste onderwater museum ter wereld.
· Redactie
Reismythes, deel 1
In Engeland regent het altijd, de grootste piramide ter wereld vind je in Egypte en de Chinese muur is al zichtbaar vanaf de maan. Laten we deze hardnekkige misverstanden voor eens en voor altijd uit de wereld helpen.  

Archief

>