Home
Blog
Nepal blogs

Reisinspiratie

21 blogs over Rondreizen in Nepal
· Suzanne van Duijn
Een rondreis India en Nepal combineren doe je zo
Het noorden van India is een populaire bestemming voor een rondreis en is prima te combineren met een bezoek aan Nepal. Wij vertellen je hoe.
· Suzanne van Duijn
De vijf beste plekken voor een yogavakantie
Zin om even helemaal tot jezelf te komen en je vakantie nuttiger te besteden dan rondreizen van hotspot naar hotspot en je avonden te slijten met feestjes en gezelligheid? Dan is een yogavakantie misschien wel wat voor jou.
· Suzanne van Duijn
Vijf keer doen en zien in Kathmandu
Nepal, 'het dak van de wereld', heeft een enorme aantrekkingskracht op reizigers en dan vooral op liefhebbers van natuur en avontuurlijke outdooractiviteiten. Maar ook Kathmandu, de grootste stad van het land, mag niet ontbreken op je reis.
· Suzanne van Duijn
De mooiste plekken van Nepal: top 15 bezienswaardigheden
Nepal staat bekend als het dak van de wereld vanwege haar grote verzameling hoge bergen - waaronder de hoogste berg ter wereld de Mount Everest - en ongelofelijk indrukwekkende natuur. De ideale bestemming voor outdoorliefhebbers.
· Redactie
Vijf reistips voor Nepal
Ben je gek op de natuur, maar heb je ook interesse in culture highlights? Dan is Nepal een ideale reisbestemming! En  voor een prachtige Nepal reis hebben wij 5 goede tips voor je.
· Suzanne van Duijn
De 12 mooiste hikes ter wereld
Al wandelend de wereld ontdekken: kan het nog beter? Beleef de mooiste plekjes ter wereld met deze twaalf hikes.
· Suzanne van Duijn
Voor op de bucketlist: Trekking door Annapurna in Nepal
Annapurna is een 8.091 meter hoge berg in de Himalaya in Nepal. Het gebied rondom deze berg ´de Annapurna Himal´ is de ideale bestemming voor wie op zoek is naar een serieuze trekking.
· Suzanne van Duijn
De top 15 bestemmingen voor 2016 volgens Rondreis.nl
Waarheen reizen in 2016? Rondreis.nl helpt je graag op weg met deze ultieme reisbestemmingen shortlist voor 2016. Pak je bucketlist er maar bij!
· Redactie
VIDEO: De Himalaya vanuit de lucht
Het Himalaya gebergte in het zuiden van Azië bevat meer dan 40 bergtoppen boven de 7.000 meter hoogte, waaronder de hoogste berg ter wereld, de Mount Everest. In deze video zie je indrukwekkende beelden van de Himalaya vanuit de lucht.
· Redactie
29 meest adembenemende natuurwonderen ter wereld
Dit is de ultieme bucketlist voor iedere reiziger die zich graag vergaapt aan de natuurlijke schoonheid van onze planeet. Want: wauw, wat is die móói zeg! Bekijk zelf ‘s werelds 29 meest spectaculaire wonderen der natuur!
· Redactie
Waarom rijden op een olifant NIET op je bucketlist moet‏
Je ziet misschien wel eens foto's van familie of vrienden voorbij komen op Facebook die op een olifant zitten ergens in de jungle in Azië. Hoewel dit misschien op het eerste gezicht een mooie ervaring lijkt, vertellen we je hier waarom je dit vooral NIET aan je bucketlist toe moet voegen.
· Redactie
5 verre outdoor bestemmingen
Bergwandelen, fietsen en rondtrekken zijn de meest voorkomende activiteiten die worden ondernomen tijdens een actieve vakantie. Deze activiteiten kunnen op verschillende bestemmingen binnen en buiten Europa gedaan worden. Aangezien elke bestemming zijn eigen specifieke kwaliteiten heeft is het goed om te weten waar je welke activiteit het beste kunt doen
· Redactie
Nepal verlaagt prijzen voor het beklimmen van Mount Everest
Nepal gaat de prijzen voor het beklimmen van Mount Everest en andere pieken in de Himalaya verlagen om meer bergbeklimmers aan te trekken, ondanks de bestaande problemen van overbevolking tijdens het bergbeklimseizoen.
· Redactie
Raften op de Karnali rivier in Nepal
De 500 meter lange Karnali rivier is de langste, grootste en wildste rivier van Nepal en een ideale plek om te gaan raften.
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Kathmandu straat in in de avond
Het werd weer tijd: de Foto van de dag is deze keer een foto van mijn bezoek aan Kathmandu. Deze hoofdstad van Nepal lijkt net als New York ook nooit te slapen. Er lopen of fietsen altijd wel mensen door de straten. Althans in Thamel wel. Thamel is het drukke en chaotische stadscentrum van Kathmandu. Een zeer fascinerende plek al was het alleen al om die chaos overal.
· Redactie
VIDEO: Het dak van de wereld
Met een hoogte van 8848 meter is de Mount Everest de hoogste berg ter wereld en wordt het daarom ook wel het dak van de wereld genoemd. Bekijk hier een indrukwekkende film van deze berg.
· Redactie
De 3 hoogste bergen ter wereld
Ze zijn geliefd en gevreesd tegelijk: ’s werelds hoogste bergen boezemen angst in, maar ook bewondering. Wat een ongelooflijke schepsels der natuur!
· Redactie
De mooiste wandelroutes ter wereld
Als wandelfanaat zoek je tijdens je vakantie natuurlijk een plek in de wereld waar je urenlang kunt blijven rondstappen. Naar welk continent je ook afreist, overal zijn er landen en plaatsen die zich bij uitstek lenen voor een actieve wandelvakantie. Hieronder volgt alvast een selectie van de topbestemmingen.
· Redactie
Vrijwilligerswerk wereldwijd
Een rondreis laat zich prima combineren met vrijwilligerswerk, zeker als je langdurig van huis zult zijn. Of draai het om: kies een bestemming waar je vrijwilligerswerk zou willen doen en sluit de werkperiode af met een paar weken rondreizen. Hieronder volgen enkele tips voor een interessante ervaring.

Archief

>