Home
Blog
Noorwegen blogs

Reisinspiratie

37 blogs over Rondreizen in Noorwegen
· Redactie
VIDEO: Het Noorderlicht in Noorwegen
Foto's van het Noorderlicht vinden we al prachtig om te zien, maar de prachtige bewegende beelden in deze video laten pas echt goed zien hoe spectaculair dit wereldvreemde effect van de natuur eruit ziet.
· Redactie
Eén van de mooiste plekken in Noorwegen: Trolltunga
Noorwegen is een bizar mooi land met vele schitterende landschappen. Eén van de mooiste en bekendste plekken van het land moet toch wel Trolltunga zijn, in de Noorse provincie Hordaland.
· Redactie
Noren plaatsen spiegels voor winterzon
In het Noorse stadje Rjukan hebben ze eindelijk het licht gezien. Ze installeerden er gigantische spiegels op de omliggende bergen om stralen zonlicht te reflecteren op het marktplein van de stad.
· Redactie
Top 5 ijshotels ter wereld
Omarm je graag de kou, dan is een overnachting in een ijshotel een bijzondere ervaring om mee te maken. De mooiste ijshotels ter wereld vind je in onze top 5.
· Redactie
Roadtrippen in Noorwegen
De mooiste roadtrips van Europa maak je in Noorwegen. Het is even rijden, maar de moeite dubbel en dwars waard!
· Redactie
Snøhetta bergmassief in Noorwegen
Voor natuurliefhebbers valt er in Scandinavië heel wat moois te ontdekken. Alleen al in Noorwegen kun je een lange rondreis maken, waarbij je tal van bijzondere natuurverschijnselen en een grote diversiteit aan flora en fauna tegen zult komen. In het ‘Snøhettapaviljongen’ kun je bovendien vanuit een hooggelegen architectonisch hoogstandje genieten van de vrije natuur.
· Redactie
Rondreis Noorwegen per Hurtigruten cruiseschip
Het maken van een rondreis klinkt soms al snel alsof je zelf allerlei dingen moet gaan doen, maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Als je graag alleen maar wilt ontspannen, terwijl je tevens van een rondreis kunt genieten, dan is reizen aan boord van een cruiseschip echt iets voor jou.
· Redactie
Vakantiebeurs voor bijzondere reizen dit weekend in Amsterdam
Als je dit weekend nog geen plannen hebt en graag inspiratie wilt opdoen voor een bijzondere reis, dan kun je op zaterdag 5 en zondag 6 januari terecht op de ‘Vakantiebeurs voor bijzondere reizen’ te Amsterdam. De vakantiebeurs wordt gehouden in de Beurs van Berlage en het programma is rijkelijk gevuld.
· Redactie
Nieuwe vliegroutes
Eens in de zoveel tijd veranderen de vliegroutes die de diverse luchtvaartmaatschappijen aanbieden. Soms komt er een nieuwe route bij en een andere keer wordt er door een vliegmaatschappij een route geschrapt of wordt het aantal vluchten op een bepaalde bestemming verminderd. Hieronder een kleine overzicht van de meest recente aankondigingen van wijzigingen.
· Laurens Taekema
Dit is Noorwegen! (video)
Ben je al eens in Noorwegen geweest? Zo niet, bekijk dan eens deze video en laat je overtuigen! Want natuurlijk kun je ook in Europa fantastisch mooie rondreizen maken. Noorwegen is hier een goed voorbeeld van!
· Redactie
Sprookjesachtig Senja
Senja, misschien heb je er nog nooit van gehoord. Het is zelfs heel waarschijnlijk dat je nog nooit van Senja hebt gehoord, want Senja is namelijk het best bewaarde geheim van het hoge noorden. Dit nog amper ontdekte paradijsje bevindt zich in het noordelijkste puntje van Noorwegen. Het eiland Senja wordt ook wel liefkozend ‘Klein Noorwegen’ genoemd.
· Redactie
Noorderlicht spotten in 2013
Als jij het Noorderlicht wel eens zou willen bewonderen dan is 2013 hét jaar om dat te gaan doen. Experts op het gebied van het Noorderlicht zijn het er namelijk over eens dat de winter van 2013 echt een topseizoen zal zijn voor het spotten van het Noorderlicht.
· Redactie
Wereldsteden vergeleken
Uit een wereldwijd onderzoek naar de reputatie van 100 wereldsteden, komt onze eigen hoofdstad Amsterdam als ‘middelmatig’ uit de bus. De honderd steden zijn in het onderzoek onderling vergeleken en het is opvallend dat vooral de echt grote steden een niet al te beste reputatie genieten.
· Redactie
Uitverkoop bij Air Berlin
Vandaag kun je nog profiteren van de uitverkoop die Air Berlin houdt in de zogenaamde ‘Tip Ticket Actie’. Door deze uitverkoop heb je de kans om vanaf diverse luchthavens in Duitsland voordelig naar een stad in Europa te vliegen. Er zijn al retourtickets te koop vanaf € 49,- dus wees er snel bij!
· Redactie
Volg de Pelgrimsroute
Voor het uitzetten van een route kun je lang gaan zoeken naar de beste manier om allerlei bezienswaardigheden in een of meer landen handig te combineren. Dat is natuurlijk enig om te doen, maar waarom zou je het wiel opnieuw gaan uitvinden, terwijl je ook gebruik kunt maken van routes die al eeuwen worden gevolgd?
· Redactie
Paspoort automatisch gecontroleerd
Als jij een dezer dagen via het vliegveld van Schiphol reist, dan is de kans aanwezig dat je paspoort niet meer door een lid van de marechaussee, maar door een automaat wordt gecontroleerd. Op Schiphol is namelijk recentelijk een proef gestart met automatische paspoortcontrole.
· Redactie
Winters Noorwegen
Voor een typische wintersportvakantie kun je natuurlijk heerlijk naar Oostenrijk, Zwitserland of Frankrijk gaan. Daar is niets mis mee, het is alleen niet erg origineel. Als je echt iets bijzonders van je skivakantie wilt maken dan kun je misschien beter afreizen naar het hoge noorden, zoals bijvoorbeeld naar Noorwegen.  
· Redactie
Maak gratis je eigen stedengids
Er is nu tijdelijk een leuke actie aan de hand bij KLM, namelijk een waarbij je gratis je eigen stedengids kunt creëren. Via de website kun je met een paar muisklikken een reisgids samenstellen die helemaal is toegespitst op jouw wensen. Een persoonlijke cityguide voor je vakantie dus.

Archief

>