Home
Blog
Oezbekistan blogs

Reisinspiratie

6 blogs over Rondreizen in Oezbekistan
· Suzanne van Duijn
Klassieker in Azië: reizen langs de Zijderoute
Je hebt er vast wel eens van gehoord: de Zijderoute. Maar wat is de Zijderoute nu eigenlijk? En - het allerbelangrijkste - waarom moet-ie op je bucketlist?
· Suzanne van Duijn
Djoser geeft tips: overwinteren doe je hier!
Reisorganisatie Djoser tipt de vetste reizen voor komend seizoen én waar je meer informatie over de tofste bestemmingen kunt vinden.
· Redactie
Het stervende Aralmeer
Het is één van de beruchtste door de mens veroorzaakte ecologische rampen ter wereld: het Aralmeer op de grens tussen Kazachstan en Oezbekistan
· Redactie
Dromen van Oezbekistan
Een snufje Azië, een vleugje Midden-oosten en een scheutje Sovjet-unie. Wie écht een originele, exotische reis wil maken, gaat naar Oezbekistan.
· Redactie
Het hart van Azië: Oezbekistan
Oezbekistan is een land in centraal Azië, dat onder andere grenst aan Kazachstan, Kirgizië en Tadzjikistan. Het land, dat zich nog maar kort geleden uit de Sovjet-omhelzing heeft losgemaakt, was eens het geestelijke brandpunt van de islamitische beschaving in de rijke handelscentra langs de oude zijderoute.
· Redactie
Verre rondreis per trein
Een rondreis wordt meestal gemaakt met een huurauto, maar overweeg ook eens een rondreis per trein te ondernemen. In de trein kun je lekker onderuitgezakt een boekje lezen en een hapje eten, terwijl je van de ene naar de andere bestemming wordt gebracht. Bovendien krijg je onderweg ook nog veel meer mee van het voorbij glijdende landschap.

Archief

>