Home
Blog
Peru blogs

Reisinspiratie

48 blogs over Rondreizen in Peru
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Colca Canyon
De foto van de dag vandaag is van de Colca Canyon, of eigenlijk meer van de prachtige Condors die je daar kunt spotten! de Colca Canyon is een enorme kloof die je in het zuiden van Peru kunt vinden.
· Redactie
Oud&Nieuw met Sawadee
Reisorganisatie Sawadee blikt binnenkort graag vooruit én terug tijdens Sawadee’s Oud&Nieuw Event dat op 25 november in Amsterdam zal worden gehouden. De locatie van het event is het mooie Pakhuis de Zwijger, waar die dag alvast vooruit wordt geblikt naar alle nieuwe reizen die in 2013 zullen worden georganiseerd.
· Redactie
De nieuwste wereldwonderen
Wereldwonderen, er zijn er een aantal van en de meeste zijn wel bekend. Ze worden gevormd door prachtige natuurgebieden of aparte verschijnselen en bouwwerken. Machu Pichu in Peru is er een voorbeeld van, net als de antieke stad Petra in Jordanië.
· Redactie
Graf van 1000 jaar oud gevonden in Peru
Peru stond natuurlijk al bekend als een land waar je tal van historische bezienswaardigheden kunt gaan bewonderen en nu is er alweer een oudheidkundig interessante ontdekking gedaan. Een team van archeologen heeft in de Pachacamac namelijk een graf ontdekt dat naar alle waarschijnlijkheid maar liefst duizend jaar oud is en bovendien nog volledig intact.
· Redactie
Populaire backpacklanden
In de afgelopen jaren is er een enorme toename te zien in het aantal mensen dat gaat backpacken, vooral onder jongeren van 18 tot 30 jaar. Boekingsresultaten van het WTC (World Ticket Center) geven verder aan dat Australië onder backpackers het meest populair is.
· Redactie
Bekende Wereldwonderen
Wie weet nog wat de zeven klassieke wereldwonderen zijn en welke daarvan zijn het meest bekend onder reizigers? Boekingssite Hotels.com vroeg het zich af en ging op onderzoek uit. Wat blijkt: de Piramide van Cheops wordt veruit het meest herkend als een van de oude wereldwonderen. Daarmee is dit overblijfsel uit de klassieke oudheid het bekendste wereldwonder onder reizigers.
· Redactie
Reis om de wereld in 5 minuten
Soms komen er van die reisvideo's voorbij waardoor je direct je backpack wilt inpakken voor je eigen rondreis. Dit is er zo eentje!
· Redactie
Stad én strand!
Waarom zou je kiezen tussen een reis naar een stad of een vakantie aan zee? Kies als bestemming voor een leuke stad met een strand en geniet van het beste van beide werelden. Er zijn genoeg bestemmingen te vinden die aan deze voorwaarden voldoen.
· Redactie
Bezienswaardigheden van Lima
Tijdens een rondreis door Peru ga je waarschijnlijk in eerste instantie voor het bewonderen van de schitterende natuur. De hoofdstad Lima wordt vaak overgeslagen of hooguit kort bezocht, maar bezoek de stad eens wat langer en zie met eigen ogen wat er allemaal te ontdekken valt.
· Redactie
Machu Picchu krijgt archeologische vondsten terug
Peru heeft enkele honderden archeologische stukken van de Inca-stad Machu Picchu teruggekregen die bijna een eeuw lang op de universiteit van Yale bewaard werden.

Archief

>