Home
Blog
Portugal blogs

Reisinspiratie

36 blogs over Rondreizen in Portugal
· Redactie
Een rondreis op de Azoren
Omringd door de Atlantische Oceaan vind je de eilandengroep die bekendstaat als de Azoren. Deze eilanden behoren tot Portugal en zijn dus een ideale bestemming voor een rondreis waarbij je het idee hebt heel ver van huis te zijn, zonder dat je een halve dag in het vliegtuig hoeft te zitten.
· Redactie
De beste niet-toeristische eilanden in Europa
Een reis naar een eiland ondernemen heeft iets bijzonders. Een eiland is beperkt, begrensd en daardoor erg overzichtelijk. Op de een of andere manier geeft dat rust, maar als je naar een heel toeristisch eiland afreist, is die rust natuurlijk nogal relatief. Daarom hier enkele tips voor niet-toeristische eilanden in Europa.
· Redactie
Lissabon als uitvalsbasis rondreis Portugal
Voor een zonnige rondreis die voldoende afwisseling biedt, hoef je vaak helemaal niet heel ver van huis te reizen. In het zuiden van Europa lopen de temperaturen namelijk al in het vroege voorjaar op tot fijne hoogtes en ook wat bezienswaardigheden en mogelijke activiteiten betreft, heeft Zuid-Europa heel wat te bieden. Kies een leuke stad als uitvalsbasis voor je rondreis, bijvoorbeeld Lissabon.
· Redactie
Vakantiebeurs voor bijzondere reizen dit weekend in Amsterdam
Als je dit weekend nog geen plannen hebt en graag inspiratie wilt opdoen voor een bijzondere reis, dan kun je op zaterdag 5 en zondag 6 januari terecht op de ‘Vakantiebeurs voor bijzondere reizen’ te Amsterdam. De vakantiebeurs wordt gehouden in de Beurs van Berlage en het programma is rijkelijk gevuld.
· Redactie
Duurzaam naar Portugal
Een elektrische tuktuk, dat is het vervoermiddel waarmee Aranka van der Pol samen met haar hond op reis is gegaan richting Portugal. In totaal zal de reis naar Faro zo’n drie maanden duren en omdat de tuktuk elektrisch is, zal het ook een groene reis zijn.
· Redactie
Golfers reizen graag
Veel Nederlanders spelen niet alleen graag golf, maar spelen ook graag golf in het buitenland. Enkele landen zijn daarbij favoriet en dat heeft natuurlijk een aantal redenen. Onlangs is er onderzoek gedaan naar de beweegredenen van de 88 % reislustige Nederlandse golfers.   
· Redactie
De groene Azoren
Als je op zoek bent naar een mooie bestemming dichtbij, dan moet je zeker eens een reis naar de Azoren overwegen. Deze negen eilanden liggen midden in de Atlantische Oceaan en hebben zeker de natuurliefhebber, maar eigenlijk elke reiziger veel te bieden.
· Redactie
Ontdek Estremadura
Het klinkt extremer dan het is: het Portugese Estremadura. Mooi is het echter wel en vooral ook heel anders dan ‘het andere Portugal’, zoals de meer bekende streek de Algarve of een stad als Porto. Estremadura vind je in het midden van Portugal en het is eveneens het gebied waar de stad Lissabon te vinden is.
· Redactie
Paspoort automatisch gecontroleerd
Als jij een dezer dagen via het vliegveld van Schiphol reist, dan is de kans aanwezig dat je paspoort niet meer door een lid van de marechaussee, maar door een automaat wordt gecontroleerd. Op Schiphol is namelijk recentelijk een proef gestart met automatische paspoortcontrole.
· Redactie
Reis om de wereld in 5 minuten
Soms komen er van die reisvideo's voorbij waardoor je direct je backpack wilt inpakken voor je eigen rondreis. Dit is er zo eentje!
· Redactie
Hotspot Lissabon
Kenners voorspellen dat Lissabon dé hotspot van 2012 gaat worden. Zowel Esquire als Lonely Planet tippen Lissabon als ‘the place to be’ in het komende jaar. Wat maakt Lissabon dan zo bijzonder? Lees verder en je weet het.
· Redactie
Stedentrips populair
De gemiddelde Nederlander heeft deze herfst ontzettend veel behoefte aan een korte vakantie. Dit valt op te maken uit de boekingsresultaten van het World Ticket Center. Het maken van een stedentrip binnen Europa is populairder dan ooit.
· Redactie
Reis naar de zon!
De winter zit er in Nederland alweer aan te komen, na een zomer die helaas amper noemenswaardig is geweest. Hoe kun je die slechte zomer zo snel mogelijk vergeten? Bijvoorbeeld door een reis naar de zon in te plannen.
· Redactie
De mooiste stranden
Heerlijk een paar dagen lui genieten aan een prachtig strand, wie wil dat tijdens zijn vakantie nou niet? Waar moet je in Europa naartoe om van de mooiste stranden te kunnen genieten? Dát is de vraag en hieronder volgt het antwoord.
· Redactie
Maak gratis je eigen stedengids
Er is nu tijdelijk een leuke actie aan de hand bij KLM, namelijk een waarbij je gratis je eigen stedengids kunt creëren. Via de website kun je met een paar muisklikken een reisgids samenstellen die helemaal is toegespitst op jouw wensen. Een persoonlijke cityguide voor je vakantie dus.
· Redactie
Run op last minute reizen
De last minute reizen lopen momenteel als een trein. Reisbureaus en reisorganisaties merken een grote toename in het aantal boekingen.
· Redactie
Wanderfly.com maakt reizen makkelijk
Zelf een reis plannen is soms een hele onderneming. Er moet vervoer worden geregeld, verblijf ter plaatse en je wilt natuurlijk ook weten wat de leukste of meest indrukwekkende bezienswaardigheden zijn en waar je bijvoorbeeld de mooiste stranden vindt. De website wanderfly.com biedt handige hulp bij al deze zaken en doet nog meer.

Archief

>