Home
Blog
Spanje blogs

Reisinspiratie

84 blogs over Rondreizen in Spanje
· Redactie
Op avontuur in Fuerteventura
Voor een verre rondreis hoef je Europa eigenlijk niet eens uit. Het Spaanse eiland Fuerteventura ligt namelijk op slechts viereneenhalf uur vliegen vanaf Amsterdam en je komt er in een totaal andere wereld terecht.
· Redactie
Verrassend en temperamentvol Andalusië
Al-Andalus is even verrassend als temperamentvol: van besneeuwde bergtoppen, woestijnen en stranden tot Moorse paleizen, kathedralen en de bruisende steden Granada, Córdoba en Sevilla. De enthousiaste Andalusiërs ontvangen u gastvrij en uitbundig, met tapas, flamenco en fiestas. Er wordt geleefd in Andalusië!
· Redactie
Golfers reizen graag
Veel Nederlanders spelen niet alleen graag golf, maar spelen ook graag golf in het buitenland. Enkele landen zijn daarbij favoriet en dat heeft natuurlijk een aantal redenen. Onlangs is er onderzoek gedaan naar de beweegredenen van de 88 % reislustige Nederlandse golfers.   
· Redactie
Betaalbaar en zonzeker
We hebben het niet breed deze zomer, maar we willen natuurlijk wel graag op vakantie gaan. Bovendien willen we tijdens die vakantie kunnen genieten van zon, zon en nog eens zon. Geen wonder dus dat betaalbare en zonzekere vakantiebestemmingen dit seizoen bijzonder populair zijn.
· Redactie
Volg de Pelgrimsroute
Voor het uitzetten van een route kun je lang gaan zoeken naar de beste manier om allerlei bezienswaardigheden in een of meer landen handig te combineren. Dat is natuurlijk enig om te doen, maar waarom zou je het wiel opnieuw gaan uitvinden, terwijl je ook gebruik kunt maken van routes die al eeuwen worden gevolgd?
· Redactie
Las Vegas in Europa?
Liefhebbers van het wereldvermaarde gokparadijs Las Vegas, hoeven binnenkort niet meer zo ver te reizen om in een geschikte ambiance in te zetten op een kansspel. Althans, als het aan Sheldon Adelson, casino tycoon van het eerste uur ligt. Deze heeft namelijk plannen voor de bouw van een soortgelijke gokstad in Spanje.
· Redactie
Paspoort automatisch gecontroleerd
Als jij een dezer dagen via het vliegveld van Schiphol reist, dan is de kans aanwezig dat je paspoort niet meer door een lid van de marechaussee, maar door een automaat wordt gecontroleerd. Op Schiphol is namelijk recentelijk een proef gestart met automatische paspoortcontrole.
· Redactie
Leuke shopsteden in Europa
Als je van shoppen houdt, dan is er natuurlijk niets leuker dan een lang weekend in een stad te verblijven waar je heerlijk los kunt gaan in de mooiste, beste of meest bijzondere winkels. Gelukkig zijn er in Europa een aantal steden die aan bovenstaande omschrijving voldoen en je vliegt er binnen een paar uur naartoe.
· Redactie
Veelzijdig Málaga
Málaga is niet alleen de geboortestad van de wereldberoemde schilder Pablo Picasso, maar ook een heerlijke plaats om van je vakantie te genieten. Het klimaat is er in het vroege voorjaar al aangenaam en ook in de winter hoef je er niet te lopen koukleumen. Net als in Barcelona heb je in Málaga de ideale combinatie van stad en strand.
· Redactie
Reis om de wereld in 5 minuten
Soms komen er van die reisvideo's voorbij waardoor je direct je backpack wilt inpakken voor je eigen rondreis. Dit is er zo eentje!
· Redactie
Reislust onverminderd goed
Crisis of geen crisis, we willen met zijn allen wel graag blijven reizen om er even tussenuit te kunnen en te ontspannen. In 2011 hebben de Nederlandse vakantiegangers dan ook weer veel reizen naar het buitenland gemaakt.
· Redactie
Actie bij Ryanair
Heb je geen zin in de koude of maakt het weer je niet zo uit maar wil je begin volgend jaar gewoon graag een tijdje goedkoop naar een andere stad vliegen? Maak dan nog snel gebruik van de actie waarmee Ryanair een aantal bestemmingen in de aanbieding heeft gedaan.
· Redactie
Stad én strand!
Waarom zou je kiezen tussen een reis naar een stad of een vakantie aan zee? Kies als bestemming voor een leuke stad met een strand en geniet van het beste van beide werelden. Er zijn genoeg bestemmingen te vinden die aan deze voorwaarden voldoen.
· Redactie
Ronda
In de Spaanse provincie Malaga ligt de stad Ronda op een bijzondere plek, namelijk langs een diepe kloof. Ronda is onder bezoekers van de Costa del Sol bijzonder populair voor een dagtrip. Bezoek Ronda bij voorkeur buiten het hoogseizoen, dan is het namelijk veel minder toeristisch en liggen de prijzen heel wat lager.
· Redactie
Malaga
De Spaanse stad Malaga wordt door veel reizigers vaak overgeslagen en dat is bijzonder jammer, want Malaga heeft heel veel te bieden. Neem alleen al de ligging aan zee, dat is toch heerlijk, dat je na een dag stadsdrukte even heerlijk aan het strand kunt liggen ontspannen.
· Redactie
Snoepreisjes
Ben jij ook zo’n zoetekauw én hou je ervan om te reizen? Dan is er goed nieuws, want er zijn namelijk een aantal plekken op deze aardbol die een waar snoepparadijs zijn. Je vindt ze ver van huis, maar soms ook verrassend dichtbij.
· Redactie
Mooie plekjes in Madrid
Dankzij goedkope luchtvaartmaatschappijen kun je tegenwoordig heel voordelig een korte reis binnen Europa maken. Zeker in deze donkere dagen is het dan leuk om even een paar dagen de zon op te zoeken, zoals dat bijvoorbeeld kan in de Spaanse hoofdstad Madrid.
· Redactie
Stedentrips populair
De gemiddelde Nederlander heeft deze herfst ontzettend veel behoefte aan een korte vakantie. Dit valt op te maken uit de boekingsresultaten van het World Ticket Center. Het maken van een stedentrip binnen Europa is populairder dan ooit.
· Redactie
Reis naar de zon!
De winter zit er in Nederland alweer aan te komen, na een zomer die helaas amper noemenswaardig is geweest. Hoe kun je die slechte zomer zo snel mogelijk vergeten? Bijvoorbeeld door een reis naar de zon in te plannen.

Archief

>