Home
Blog
Thailand blogs

Reisinspiratie

129 blogs over Rondreizen in Thailand
· Redactie
Top-5 lekkerste eten ter wereld
Thaise curries, Indiase nan, Mexicaanse torilla's, Japanse sushi, Marokkaanse tajine's en Italiaanse pasta's. CNN deed eens onderzoek naar wat nou wel beschouwd het lekkerste eten ter wereld is. Daar kwam de volgende top-5 van gerechten uit.
· Redactie
VIDEO: Full HD wandelen door wereldsteden
Dit filmpje blaast je echt omver, zó mooi. Maak een real life ochtendwandeling (in Full HD) door onder meer Bangkok, New York, Tokyo, Delhi, Cuszco, Fez, Shanghai, Kyoto en Venetië.
· Redactie
Tips voor warme en droge reisbestemmingen
Terwijl Nederland volop in het regenseizoen lijkt te zijn beland, is er natuurlijk niets leuker dan je te verdiepen in allerlei exotische en vooral zonzekere bestemmingen voor je zomervakantie. Het online reisbureau Expedia maakte een klein overzicht van de meest ideale bestemmingen voor wat betreft het weer.
· Redactie
Thailand verwacht dit jaar 24,5 miljoen toeristen
Naar aanleiding van het aantal toeristen dat in 2012 een bezoek heeft gebracht aan Thailand, heeft het land een prognose voor het jaar 2013 opgesteld. Daaruit blijkt dat de toeristische sector in Thailand weinig te klagen heeft, want in dit populaire land in Azië kan men dit jaar op maar liefst 24,5 miljoen toeristen rekenen!
· Redactie
Locals van Thailand geven tips
Het is eigenlijk dé gouden tip voor elke vakantie, of je nu een verre rondreis maakt of een weekend een stedentrip onderneemt: het voorbeeld van de ‘locals’ volgen! Dit brengt je namelijk altijd op de betere onverwachte plaatsen. Het is dan ook een leuk idee om een website met tips van locals te maken en dat is precies wat met de website LocalTipsFromThailand.com is gerealiseerd.
· Redactie
Wie is de reisleider in Mexico, Guatemala en India?
Het razend populaire programma ‘Wie is de reisleider?’ gaat morgen, op 8 januari, alweer een nieuw seizoen in! Op RTL 5 kun je morgen vanaf 20.30 uur kijken wie van de deelnemende BN-ers de rol van reisleider het beste weet in te vullen en daarmee aan het einde van het seizoen de felbegeerde trofee in de wacht sleept.
· Redactie
Azië is voordeliger dan je denkt
Veel mensen die overwegen om een reis door Azië te gaan maken, laten zich afschrikken door de prijs van een ticket. Het valt natuurlijk ook niet mee, om even vele honderden Euro’s te moeten neertellen voor één vliegticket, maar het is tevens ook de enige grote uitgave die je tijdens je reis naar Azië zult hoeven doen.
· Redactie
Accommodaties op het water
Reis jij graag per boot of hou je ervan om je vakantie ergens aan het water te vieren? Ga dan nog een stapje verder en kies ook voor een overnachtingsplek op het water. Er zijn wereldwijd diverse accommodaties te vinden waar je op het water kunt verblijven. Hieronder volgen alvast enkele voorbeelden.
· Redactie
Bussen tussen Thailand en Cambodja
Heb je zin in het maken van een verre rondreis en zou je daarbij ook wel meerdere landen willen bezoeken? Je kunt er altijd voor kiezen om te zoeken naar een goedkope vlucht, maar het is fijn om te weten dat er ook andere opties bestaan, zoals een bus die je van het ene naar het andere land vervoert.
· Redactie
Reizigers kiezen beste uitgaanssteden
Lijd jij aan slapeloosheid of vind je het gewoon leuk om nachtenlang door te gaan met dansen? Dan zijn er een aantal steden in de wereld die daar geknipt voor zijn. Hotels.com wilde weleens weten welke steden door Nederlandse én internationale reizigers het hoogst worden gewaardeerd om de diverse uitgaansgelegenheden die er te vinden zijn. Het gaat in elk geval altijd om grote steden en hieronder vind je de belangrijkste.
· Redactie
Niet te missen in Thailand
Het prachtige Thailand is een bestemming die je minstens één keer in je leven moet bezoeken. Thailand is prima te ontdekken door er een rondreis te gaan maken en tijdens die rondreis zijn er een aantal plaatsen en bezienswaardigheden die je absoluut niet mag missen.
· Redactie
Kerstsferen in Thailand
Wie aan Thailand denkt, die ziet waarschijnlijk niet direct beelden van kerstbomen, kerstverlichting en andere kerstversieringen voor zich. Toch is Thailand momenteel al volop aan de gang met het bewerkstelligen van een fijne kerstsfeer en dat ondanks dat de bevolking voor 95 % het Boeddhistische geloof aanhangt.
· Redactie
Droomlocaties uit Bond films
Onlangs is de nieuwste James Bond film, Skyfall, in première gegaan en wederom zijn de locaties waar 007 zich begeeft vaak oogverblindend mooi. Volg het voorbeeld van James Bond en bezoek een (of meer) van de droomlocaties uit de 23 films. Hieronder volgt alvast een kleine selectie.
· Laurens Taekema
Filmpje: Walvishaai gespot in Thailand!
Duiken met walvishaaien, een droom voor velen! In dit schitterende filmpje zie je hoe duikers een walvishaai spotten in Thailand, vlakbij het eiland Koh Tao!
· Redactie
Airbus voor Thai Airways
Onlangs heeft Thai Airways de eerste Airbus A380 in ontvangst genomen. Dit type airbus is het grootste passagiersvliegtuig ter wereld. Thai Airways is de negende luchtvaartmaatschappij op rij, waarmee je straks een vlucht in deze airbus kunt gaan maken. In totaal zal Thai Airways met 6 van deze toestellen vluchten gaan maken.
· Laurens Taekema
Foto van de dag - Thais meisje in de zon
Bij deze "Foto van de dag" een mooie close-up van een Thais meisje dat zit te genieten van de zon. De foto is gemaakt tijdens mijn bezoek aan Thailand in 2007 in het plaatsje Lampang. Het meisje draagt de originele kleding van de bevolking.
· Redactie
Van Bangkok naar Mandalay
Als je een trip naar Thailand in de planning hebt staan en nog wat tijd over hebt voor een extra reisje, dan kun je vanaf oktober met Thai Air Asia vanuit Bangkok naar Mandalay in Myanmar vliegen. Thai Air Asia is een budgetmaatschappij en Mandalay zal naast Yangon de tweede bestemming in Myanmar worden waarop ze vliegen.
· Redactie
Bangkok per fiets
Bangkok per fiets? Een hele leuke ervaring en iets wat je als Nederlander eigenlijk niet mag overslaan! Lees hier waarom je fietsen in Bangkok zeker moet doen.
· Laurens Taekema
Vakantie goed voor seks
Tijdens de vakantie hebben veel koppels meer zin in seks, dat blijkt uit diverse onderzoeken, zoals van vakantiesites. Ergens is dat allemaal ook heel erg logisch, want tijdens een vakantie heb je (als het goed is) minder last van stress en zit je vaker romantisch met zijn tweeën van een diner of een mooie zonsondergang te genieten.

Archief

>