Home
Blog
Amerika blogs

Reisinspiratie

299 blogs over Rondreizen in Amerika
· Redactie
De mooiste skylines
Je hebt van die steden waarvan de skyline niet alleen al meters hoog boven die van anderen uitsteekt, maar die gewoonweg ook nog eens heel indrukwekkend zijn om te zien. Als alle torens en gebouwen van een stad een passend lijnenspel vormen, dan heb je te maken met een mooie skyline, maar waar vind je nu de allermooiste skylines ter wereld?
· Redactie
Grand Canyon op Google Maps
Google Maps is lekker bezig met het in kaart brengen van de wereld. Medewerkers van Google bezoeken werkelijk alle mogelijke en onmogelijke gebieden om deze zo goed mogelijk op Google Maps vindbaar te maken.
· Redactie
Zuid-Afrika populaire herfstbestemming
Er is een opmerkelijke stijging aan de hand in de populariteit van het land Zuid-Afrika als bestemming voor een herfstvakantie. Ten opzichte van vorig jaar is het aantal boekingen met maar liefst 90 % gestegen, zo blijkt althans uit cijfers van een boekingssite uit Nederland.
· Redactie
De verliezer gaat op reis
Sommige vliegtuigmaatschappijen verzinnen de leukste acties. Over het algemeen zijn het de winnaars van een wedstrijd die een leuke prijs in de wacht slepen, maar een Amerikaanse luchtvaartmaatschappij heeft nu ook iets aparts bedacht waardoor juist de verliezers op reis kunnen.
· Redactie
Populairste bestemmingen Nederlanders
Nederlanders gaan graag op reis en we vertonen natuurlijk ook voorkeuren wat betreft de reisbestemming. Hotels.com heeft aan de hand van de Hotel Price Index (HPI) een en ander op een rijtje gezet en een top 20 van onder Nederlanders populaire buitenlandse bestemmingen samengesteld.
· Redactie
Vrijheidsbeeld weer toegankelijk
‘Free her mind’ moeten ze in New York gedacht hebben toen ze besloten om de kroon van het Vrijheidsbeeld weer open te stellen voor het publiek. Na een jaar lang gesloten te zijn geweest in verband met renovaties, starten eind oktober de tours naar dit monument van wereldformaat weer.
· Redactie
Vrijheidsbeeld weer open
‘Free her mind’ moeten ze in New York gedacht hebben toen ze besloten om de kroon van het Vrijheidsbeeld weer open te stellen voor het publiek. Na een jaar lang gesloten te zijn geweest in verband met renovaties, starten eind oktober de tours naar dit monument van wereldformaat weer. Het
· Redactie
Wereldsteden vergeleken
Uit een wereldwijd onderzoek naar de reputatie van 100 wereldsteden, komt onze eigen hoofdstad Amsterdam als ‘middelmatig’ uit de bus. De honderd steden zijn in het onderzoek onderling vergeleken en het is opvallend dat vooral de echt grote steden een niet al te beste reputatie genieten.
· Redactie
New York Wheel: Het hoogste reuzenrad ter wereld komt er aan
We moeten nog even wachten, maar in New York kunnen we straks instappen in het hoogste reuzenrad ter wereld: de New York Wheel.
· Laurens Taekema
Foto van de dag - New York City
Op een dag als deze, 11 jaar na dato denk je natuurlijk terug aan die ene dag. Het blijft nog steeds niet te bevatten wat daar die dag heeft plaatsgevonden. Zelf moest ik ook denken aan één van de mooiste foto's die ik in New York gemaakt. Een foto van het vrijheidsbeeld.
· Redactie
Sterrenhotels
Slaap jij graag in een vier- of vijfsterrenhotel? Doe dat eens niet en kies voor een hotel met één ster, of van een ster eigenlijk. Evenveel luxe maar met een bijzondere eigenaar, namelijk een beroemd acteur of regisseur. Je vindt ze op diverse plaatsen in de wereld.
· Redactie
Hawaï: dolfijnen en meer
Op Hawaï kun je goed dolfijnen kijken en dat doen veel toeristen dan ook volop. Iets te enthousiast, zo blijkt uit een bericht op de website LiveScience, want de dolfijnen komen door al die aandacht niet aan voldoende rust toe en raken derhalve oververmoeid.
· Redactie
Op safari bij New York
Op ongeveer tachtig kilometer afstand ten zuidwesten van New York City, in Jackson Township, bevindt zich een ‘drive through’ safaripark. Je kunt hier nog ‘op safari’ gaan tot aan het eind van de maand september.
· Redactie
Rondreis in country style
Ben jij ook zo dol op paardrijden, overnachten in een blokhut en spareribs en zalmmoten op de barbecue? Houd jij, kortom, van het ruige buitenleven van een cowboy en lijkt het je geweldig om een rondreis te maken op de rug van een paard? Stapvoets door afgelegen gebieden en bergdorpen te rijden en hier en daar te stoppen voor een goede maaltijd? Dan is een van de volgende bestemmingen echt iets voor jou.
· Redactie
Uitverkoop bij Air Berlin
Vandaag kun je nog profiteren van de uitverkoop die Air Berlin houdt in de zogenaamde ‘Tip Ticket Actie’. Door deze uitverkoop heb je de kans om vanaf diverse luchthavens in Duitsland voordelig naar een stad in Europa te vliegen. Er zijn al retourtickets te koop vanaf € 49,- dus wees er snel bij!
· Redactie
Gezond vliegveld
Over het algemeen zijn vliegvelden niet de meest gezonde plaatsen. Je kunt er weinig meer doen dan wachten, een hamburger eten en een beetje winkelen. Op DFW (Dallas / Forth Worth) International Airport in de Verenigde Staten hebben ze daar nu iets op gevonden: een ‘half mile’ wandelroute en een gratis yogastudio.
· Redactie
Verklaarbaar onbewoonde eilanden
Ben jij op zoek naar een vakantiebestemming zonder massa’s overige toeristen? Dan moeten onbewoonde eilanden zeker tot je verbeelding spreken. Onbewoonde eilanden zijn er genoeg en hoewel ze helaas niet allemaal de status ‘bounty eiland’ verdienen, is het toch leuk om over een verblijf op zo’n eiland te dromen.
· Redactie
Alternatief San Francisco
Op de luchthaven van San Francisco verwacht je high-tech solutions, dus ook op het gebied van brandpreventie. Niets van dat alles, het vliegveld van San Francisco laat zich in de strijd tegen de vlammen tegenwoordig bijstaan door een kudde geiten, en eigenlijk past die alternatieve aanpak ook wel bij de stad.
· Redactie
Stedentrip Seattle
Het plaatje van de skyline van Seattle ken je misschien wel van de populaire Amerikaanse serie Frasier. Seattle is hip, futuristisch én sfeervol. Het is nou typisch zo’n stad waar je niet aan denkt bij het bepalen van de bestemming voor een stedentrip, en dat is jammer, want Seattle is echt een leuke stad!

Archief

>