Home
Blog
Vietnam blogs

Reisinspiratie

66 blogs over Rondreizen in Vietnam
· Redactie
17x Foto's waardoor je nú in Vietnam wilt rondreizen
Vietnam is zonder twijfel één van de mooiste landen van heel Azië. De weelderige landschappen, de levendige steden, de prachtige mensen en de lieflijke dorpjes. Schitterend! Daarom: een ode aan Vietnam in 17 foto's!
· Suzanne van Duijn
17 dingen die je leert als je voor het eerst in Zuidoost-Azië gaat rondreizen
Zuidoost-Azië is zoveel meer dan chaotische steden, bountystranden, fullmoonparties, en rijst. Maak jij voor het eerst een reis door dit backpack-walhalla? Dan ga je een héle leerzame tijd tegemoet. Deze 17 leermomentjes zul je sowieso hebben!
· Laurens Taekema
Vietnam volgens reisblogger Suzanne
Hoog tijd voor een nieuwe "Reisblogger over..." en dit keer vraagt Rondreis.nl travelblogger Suzanne van Duijn het hemd van het lijf over het mooie Vietnam!
· Redactie
Fiets mee met Cycle4Girls door het prachtige Vietnam!
Ben je avontuurlijk, sportief en beteken je graag iets voor iemand anders? Dan is dit je kans! Plan Nederland organiseert het project Cycle4Girls: een fietstocht dwars door Vietnam met als doel een betere toekomst voor meisjes.
· Redactie
VIDEO: Indrukwekkend Vietnam
Vietnam is een heerlijk land om te gaan backpacken en deze video weerspiegelt dat op een perfecte en energieke wijze.
· Redactie
Dit Vietnam filmpje is werkelijk schitterend
Na dat prachtige filmpje van Thailand vorige week hebben we er nóg één voor je, maar nu van Vietnam. Heel mooi gemaakt en een must-see voor Vietnam reizigers wat ons betreft!
· Redactie
's Werelds mooiste lantaarn festivals
Of ze nu met honderden tegelijk in de lucht zweven, zachtjes drijven over het water of aan tempels hangen om het nieuwe jaar in te luiden, lantaarns zorgen altijd voor een unieke sfeer met hun gracieuze verlichting. Hier hebben we een aantal van de mooiste lantaarn festivals voor je op een rij gezet.
· Redactie
29 meest adembenemende natuurwonderen ter wereld
Dit is de ultieme bucketlist voor iedere reiziger die zich graag vergaapt aan de natuurlijke schoonheid van onze planeet. Want: wauw, wat is die móói zeg! Bekijk zelf ‘s werelds 29 meest spectaculaire wonderen der natuur!
· Redactie
Vier keer vervoer in Vietnam
In Vietnam kun je eigenlijk niet echt van een rondreis spreken, want door de vorm van het land is het onvermijdelijk om one way van noord naar zuid te reizen - of andersom. Het leuke is dat je deze reis van A naar B kunt opdelen door verschillende soorten vervoer te combineren. We nemen je mee over het water, langs zigzagpaadjes, over het spoor en door de lucht.
· Redactie
VIDEO: Luchtbeelden van 's werelds grootste grot
De Hang Son Doong grot, in de buurt van de grens van Laos en Vietnam, is de grootste bekende grot in de wereld. Met een drone werden deze spectaculaire videobeelden gemaakt.
· Redactie
VIDEO: Een reis door Vietnam
Vietnam, het land van de rijzende draak met uitgestrekte rijstvelden, ongerepte berggebieden en een adembenemende kustlijn. In deze video prachtige beelden van een reis door Vietnam.
· Redactie
VIDEO: Ergens in Vietnam
Vandaag nemen we je even mee naar Vietnam, het land van de uitgestrekte rijstvelden, een 2.500 kilometer lange kustlijn, de machtige Mekong rivier en de levendige straten in de grote steden.
· Redactie
VIDEO: Taste of Vietnam
Vietnam. Land van uitgestrekte rijstvelden, een kustlijn vol betoverende baaien, de machtige Mekong en krioelende scooters door levendige straten. Maar ook land van culinaire verrassingen op elke straathoek. Check deze visuele reis vol lekkernijen in 3,5 minuten.
· Redactie
FOTOSERIE: street food
Het állerlekkerste Aziatische eten? Dat vind je er vaak gewoon op straat. Check deze fotoserie en je krijgt spontaan honger!
· Redactie
VIDEOTIP: Anthony Bourdain
Wie van reizen én lekker eten houdt, en andere culturen benadert met open vizier en nuchtere blik, zal fan zijn van de series van Anthony Bourdain.
· Redactie
De 'easy riders' van Vietnam
Ooit begonnen als een paar trotse Vietnamezen die toeristen achter op de motor namen om ze hun land te laten zien; anno nu een populair fenomeen onder rugzakreizigers in Vietnam: de zogenaamde 'Easy Riders'.
· Redactie
Het droomeiland van Vietnam
Naar Vietnam ga je niet persé voor tropische droomstranden. Uitzondering: het eiland Phu Quoc, voor de zuidkust. Daar is zand en water Thailand-esque. Verschil: rustiger, minder ontwikkeld en meer ongerepte natuur!
· Redactie
De grootste grot op aarde
Grottenliefhebbers opgelet. In de provincie Quang Binh in Vietnam, vlak bij de grens met Laos, bevindt zich de grootste grot op aarde: de Hang Son Doong. Vier kilometer lang, 180 meter hoog en 90 meter breed!
· Redactie
De veelzijdigheid van Vietnam
Vietnam is een veelzijdige reisbestemming waar iedere reiziger het naar zijn zin zal hebben. Door het tumultueuze verleden van oorlog en kolonisatie, vind je op veel plaatsen historische overblijfselen die zeker het bezichtigen waard zijn.

Archief

>