Home
Blog
Zuid-Afrika blogs

Reisinspiratie

84 blogs over Rondreizen in Zuid-Afrika
· Redactie
Gedenktekens geven meer betekenis aan je rondreis
Als je tijdens je rondreis over de wereld graag ook iets van de – soms tragische – historie van een land wilt meekrijgen, dan zijn er talloze plekken op aarde waar de herinnering aan het verleden met behulp van gedenktekens en museums levendig wordt gehouden en wordt uitgelegd en herdacht. 
· Redactie
Zuid-Afrika trekt meer toeristen
Het prachtige Zuid-Afrika had wat toerisme betreft al niets te klagen, maar doet het ook nog eens beter dan verwacht. Niet alleen trekt het toerisme in Zuid-Afrika – in tegenstelling tot in veel andere landen – aan, maar de groei van het toerisme is ook nog eens boven verwachting hoog.
· Redactie
De beste hardloopsteden wereldwijd
Hardlopen is een hobby, of eigenlijk nog veel meer dan dat. Als je fanatiek bent in het hardlopen, dan is het eigenlijk gewoon een must, een leefstijl. Hardlopen kun je in principe altijd en overal doen, dus ook tijdens je vakantie. De ene plek leent zich echter net iets beter voor een rondje sprinten dan de andere.
· Redactie
Aanbieding voor een rondreis Zuid-Afrika
Zuid-Afrika ligt in de zuidpunt van het continent Afrika, dat onder andere grenst aan Namibië, Botswana en Zimbabwe. Het land, dat nog niet eens zo heel lang geen apartheid meer kent, heeft een veelbewogen geschiedenis. Maar Zuid-Afrika is inmiddels een ideaal vakantieland: het heeft een warm, gematigd klimaat met weinig neerslag en veel zon. Bekijk deze geweldige aanbieding!
· Redactie
Johannesburg per toeristenbus
Als toerist kun je niet om de opvallende, rode dubbeldekkerbussen heen, die in diverse steden in de wereld zogeheten ‘City Sightseeing Tours’ aanbieden. Vanaf het dek van de bus kun je alle bezienswaardigheden van een stad goed overzien en als je een plek graag nader wilt bestuderen, dan stap je gewoon uit en later weer op.
· Redactie
Top spots om te surfen
Als je van surfen houdt, dan reis jij tijdens je vakantie natuurlijk naar een plaats ergens aan de kust. Reis echter niet naar zomaar een plek, maar kies voor een van de plaatsen die tot de beste surf spots van de wereld gerekend mogen worden. Hieronder lees je welke dat bijvoorbeeld zijn.
· Redactie
Wie is de reisleider in Mexico, Guatemala en India?
Het razend populaire programma ‘Wie is de reisleider?’ gaat morgen, op 8 januari, alweer een nieuw seizoen in! Op RTL 5 kun je morgen vanaf 20.30 uur kijken wie van de deelnemende BN-ers de rol van reisleider het beste weet in te vullen en daarmee aan het einde van het seizoen de felbegeerde trofee in de wacht sleept.
· Redactie
Tafelberg: Één van de 7 Natuurwonderen
Wist jij dat de Tafelberg in Kaapstad één van de 7 nieuwe natuurwonderen ter wereld is?
· Redactie
Welkom in Zuid-Afrika
Met de indrukwekkende geografische diversiteit en het gevarieerde dieren- en plantenleven lijkt Zuid-Afrika wel ‘een wereld in één land’. Zo kunt u in het Kruger National Park de ‘big five’ spotten, in het Kaapse wijnland genieten van de heerlijkste wijnen en u kleurrijk laten leiden langs de weelderige Tuinroute.
· Redactie
Zuid-Afrika populaire herfstbestemming
Er is een opmerkelijke stijging aan de hand in de populariteit van het land Zuid-Afrika als bestemming voor een herfstvakantie. Ten opzichte van vorig jaar is het aantal boekingen met maar liefst 90 % gestegen, zo blijkt althans uit cijfers van een boekingssite uit Nederland.
· Redactie
Veelzijdig Zuid-Afrika
Het prachtige Zuid-Afrika kan niet vaak genoeg worden genoemd als mooie bestemming voor een rondreis. In dit veelzijdige land kun je niet alleen je ogen uitkijken in de uitgestrekte natuur, maar word je ook nog eens hartelijk ontvangen door de bevolking, kun je aan het strand genieten van een schitterende zee en zijn er tal van bezienswaardigheden te ontdekken.
· Redactie
Oostkaap Zuid-Afrika
Zuid-Afrika, tot wiens verbeelding spreekt dit land nou niet? Vooral de Oostkaap van Zuid-Afrika is bijzonder mooi, als je tenminste van de wilde natuur en fantastische stranden houdt. Er zijn diverse interessante bezienswaardigheden te vinden aan de Oostkaap; hieronder volgen enkele tips voor een geslaagde rondreis door dit gebied.
· Redactie
Fair Trade naar Zuid-Afrika
Fair Trade laat zich in steeds meer aspecten van het dagelijks leven zien en speelt ook steeds vaker een rol in de reisbranche. Reizigers letten bij het boeken van een reis vaker op duurzaamheid, het gebruiken van lokale producten en eerlijke handelsrelaties.
· Redactie
Vierde vrouw gratis
De Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma is onlangs in het huwelijk getreden met zijn vierde vrouw. Dat feit inspireerde de Zuid-Afrikaanse luchtvaartmaatschappij Kulala Airlines uit Johannesburg tot het bedenken van een voor westerse begrippen ludieke, maar voor Zuid-Afrikaanse mannen vooral erg lucratieve actie.
· Redactie
Voordeliger bereikbaar in Afrika
Als je binnenkort op reis gaat naar een land in Afrika en binnen Afrika goedkoper bereikbaar wilt zijn, dan moet je zeker even verder lezen. Het zou namelijk best eens zo kunnen zijn dat je tijdens je verblijf gebruik kunt maken van snelle en eenvoudige diensten voor roaming. In zo’n tien Afrikaanse landen kun je op die manier namelijk al aanzienlijk besparen op de kosten.
· Redactie
Gebruik je tussenstop optimaal
Door niet rechtstreeks naar een verre bestemming te vliegen maar te kiezen voor een reis met tussenstop ben je vaak vele malen voordeliger uit, dat is één voordeel. Nog leuker wordt het wanneer je van deze tussenstop ook nog eens een minireis op zich maakt, door enkele dagen in de stad van je ‘stopover’ te verblijven.
· Redactie
Nieuwe routes, nieuwe kansen
Meet & Seat is de naam van het nieuwe concept dat luchtvaartmaatschappij KLM een paar weken geleden lanceerde. Hierbij bepaal jij als reiziger waar en vooral naast wie je in het vliegtuig wilt zitten. Het systeem werkt via een koppeling met Facebook of LinkedIn en daarmee laat KLM duidelijk zien Social Media belangrijk te vinden.
· Redactie
Veelzijdige Kaap
Een van de meest geliefde reisbestemmingen ter wereld is het Zuid-Afrikaanse Kaapstad. Deze bestemming verslaat andere kandidaten als New York, Sydney en Parijs met gemak. Dat is ook niet zo vreemd, want als je eens kijkt naar wat Kaapstad allemaal te bieden heeft, dan hoef je waarschijnlijk niet lang na te denken over je volgende vakantiebestemming.
· Redactie
Reis op een motor
Als je van reizen en van motorrijden houdt, dan is het ‘Authorized Tours’ programma van het motormerk Harley-Davidson echt iets voor jou. Zij introduceren maar liefst 157 prachtige tochten langs de mooiste plekjes van deze aarde. Er zijn toertochten mogelijk in alle continenten, nou ja, behalve Antarctica dan.  

Archief

>