Home
Blog
Zweden blogs

Reisinspiratie

16 blogs over Rondreizen in Zweden
· Suzanne van Duijn
Dit filmpje van een roadtrip Zweden is geweldig
Verken Zweden per drone en ervaar het weidse gevoel van het grootste land van Scandinavië.
· Suzanne van Duijn
Voor op je bucketlist: een roadtrip Scandinavië
Ben jij klaar om de schoonheid van Scandinavië te ontdekken? Wij helpen je graag op weg om zoveel mogelijk uit dit veelzijdige gebied te halen.
· Redactie
Geweldige brug tussen Denemarken en Zweden die verandert in een onderwatertunnel
Je kunt met de auto van de Deense hoofdstad Kopenhagen naar de Zweedse stad Malmö rijden. Maar wist je hoe cool die route is? Check dit!
· Redactie
Het Luciafeest in Zweden
Morgen, op vrijdag de dertiende, wordt in Scandinavië het Luciafeest gevierd. Dit typisch Zweedse lichtfeest vindt plaats op de naamdag van Sint Lucia en is ontstaan uit een traditie uit de middeleeuwen.
· Redactie
Top 5 ijshotels ter wereld
Omarm je graag de kou, dan is een overnachting in een ijshotel een bijzondere ervaring om mee te maken. De mooiste ijshotels ter wereld vind je in onze top 5.
· Redactie
Als een zwerver in Zweden
Een sterrenhotel boeken tijdens je rondreis, dat is door alle boekingssites tegenwoordig heel eenvoudig en als je gebruik weet te maken van een aanbieding vaak ook nog heel voordelig. Het is echter ook heel ‘gebruikelijk’, terwijl je tijdens het maken een rondreis toch juist ook op zoek zou kunnen gaan naar het opdoen van nieuwe ervaringen.
· Redactie
De mooiste plekjes ter wereld
Je hebt vakantiebestemmingen en je hebt reisbestemmingen waar je naartoe gaat omdat je er van de meest adembenemende taferelen kunt genieten. Van sommige plekken heb je misschien nog nooit gehoord, maar ze behoren hoe dan ook tot de mooiste plaatsen ter wereld.
· Redactie
Fotogenieke bestemmingen
Hou jij er ook zo van om tijdens je vakantie lekker in de weer te zijn met het maken van de mooiste, meest vreemde of grappigste foto’s? Dan zijn er een aantal bestemmingen waar je precies dat zult vinden wat je zoekt, zeker als het aankomt op het maken van echt mooie foto’s. Dus vergeet de Eiffeltoren in Parijs en het Colosseum in Rome.
· Redactie
Vrijwilligerswerk wereldwijd
Een rondreis laat zich prima combineren met vrijwilligerswerk, zeker als je langdurig van huis zult zijn. Of draai het om: kies een bestemming waar je vrijwilligerswerk zou willen doen en sluit de werkperiode af met een paar weken rondreizen. Hieronder volgen enkele tips voor een interessante ervaring.
· Redactie
Uitverkoop bij Air Berlin
Vandaag kun je nog profiteren van de uitverkoop die Air Berlin houdt in de zogenaamde ‘Tip Ticket Actie’. Door deze uitverkoop heb je de kans om vanaf diverse luchthavens in Duitsland voordelig naar een stad in Europa te vliegen. Er zijn al retourtickets te koop vanaf € 49,- dus wees er snel bij!
· Redactie
Stadsparken in Europa
Iedereen kent natuurlijk het wereldberoemde Central Park in New York, hetzij omdat je er geweest bent, hetzij omdat dit heerlijke stadspark in diverse films voorbij komt. Een stadpark biedt een oase van rust in de hectiek van de grote stad en dat fenomeen is niet alleen voorbehouden aan de Amerikaanse Big Apple.
· Redactie
Paspoort automatisch gecontroleerd
Als jij een dezer dagen via het vliegveld van Schiphol reist, dan is de kans aanwezig dat je paspoort niet meer door een lid van de marechaussee, maar door een automaat wordt gecontroleerd. Op Schiphol is namelijk recentelijk een proef gestart met automatische paspoortcontrole.
· Redactie
Bijzonder overnachten in Zweden
Je kunt er natuurlijk voor kiezen om gedurende je vakantie in Zweden in een ‘gewoon’ hotel of pension te overnachten, maar waarom zou je? Doe eens gek en leg je koffer voor de verandering eens neer in een grot of een UFO.
· Redactie
Stedentrips populair
De gemiddelde Nederlander heeft deze herfst ontzettend veel behoefte aan een korte vakantie. Dit valt op te maken uit de boekingsresultaten van het World Ticket Center. Het maken van een stedentrip binnen Europa is populairder dan ooit.
· Redactie
Maak gratis je eigen stedengids
Er is nu tijdelijk een leuke actie aan de hand bij KLM, namelijk een waarbij je gratis je eigen stedengids kunt creëren. Via de website kun je met een paar muisklikken een reisgids samenstellen die helemaal is toegespitst op jouw wensen. Een persoonlijke cityguide voor je vakantie dus.
· Redactie
Bijzondere hotels
In de hotelwereld bestaan nogal wat verschillen, zo zijn er bijvoorbeeld eenvoudige hotels, familiehotels, luxe hotels en super-de-luxe hotels. Daarnaast bestaan er hotels die overal tussenuit springen, door hun hoogte, het uiterlijk dat ze zich hebben laten aanmeten of een andere opvallende bijzonderheid.

Archief

>