Home
Blog
Bestemmingen
10 dagen rondreizen in Marokko: Route + Tips

10 dagen rondreizen in Marokko: Route + Tips

op 11 september 2019
3 minuten leestijd
10 dagen rondreizen in Marokko: Route + Tips

Marokko is hot. En niet zonder reden, want het heeft alles! Steden met prachtige bezienswaardigheden, spectaculaire woestijn én strand. Zo ziet je ideale rondreis eruit!

Marokko is een top land voor een rondreis, omdat je zelfs tijdens een tiendaagse reis alle windhoeken van het land kunt zien. Verken de prachtige steden, maak een spectaculaire kamelentocht door de woestijn en eindig met nog even relaxen op het strand.

Start je rondreis in Casablanca

Waarschijnlijk begint je rondreis in de grootste stad van het land, Casablanca. Uiteraard mag een bezoek aan Hassan II Moskee, de grootste moskee van Marokko en de op twee na grootste van de wereld, niet ontbreken. Maar je kunt er ook uren over de enorme markt slenteren, voor een heerlijke massage ga je naar één van de vele hammams en je kunt je te goed doen aan het heerlijke Marokkaanse eten.

casablanca
casablanca

De koningsstad Rabat

Ten noorden van Casablanca ligt Rabat, één van de vier koningssteden van Marokko en tevens de hoofdstad van het land. Misschien iets minder charmant dan haar nóg blauwere broertje, maar ook Rabat heeft schattige blauwe straatjes waar je heerlijk doorheen slentert. Groot voordeel is dat de medina hier een stuk relaxter is dan in andere Marokkaanse steden.

rabat
rabat

Blauwer dan blauw in Chefchaouen

In Chefchaouen, dat ook wel bekend staat als ‘het Blauwe Dorp’, is het blauw dat de klok slaat. Dit relaxte stadje staat vol met gebouwen in vijftig tinten blauw. Slenter uren door de betoverende medina, schiet onwaarschijnlijk veel instagram-kiekjes en slurp aan een heerlijk kopje muntthee op Plaza Uta El-Hammam. Overnachten doe je in één van de schattige boetiekhotelletjes.

Chefchaouen
Chefchaouen

Verdwalen in Fez

De oude koningsstad Fez is er eentje waar je gegarandeerd een keer verdwaald in het labyrint van straatjes in Fès El-Bali, de medina van de stad. Alleen al de belangrijkste toegangspoort tot de medina, de Bab Bou Jeloud, is indrukwekkend. Daarna wacht je om elke hoek een nieuwe verrassing: een gezellig winkeltje, een heerlijk restaurantje of een prachtige moskee. Ook een bezoek aan het Nejjarine Museum, de Kairaouine Moskee en de bekende leerlooierijen mag niet ontbreken.

fez
fez

Zandhappen in Merzouga

Het is even uit de richting, maar zó de moeite waard. Vanuit Fez reis je via het spectaculaire Atlasgebergte door naar Merzouga aan de rand van de dieprode zandduinen van Erg Chebbi. Een kamelentocht en een overnachting in een traditionele bedoeïenentent middenin de woestijn zijn een must. Je kunt de woestijn ook ontdekken met een jeep of quad.

Merzouga
Merzouga

Rotsgebergten en oases van Tinghir

Op doorreis naar Marrakech kun je ervoor kiezen nog even een uitstapje te maken naar de Todra- en Dadeskloof bij Tinghir. Het landschap in deze omgeving is adembenemend mooi: uitgestrekte rotsformaties, prachtige palmoases en rozebruine berberdorpjes. Je kunt hier prachtige wandelingen maken.

tinghir
tinghir

Zonsondergang bij Aït Ben Haddou

Voor de doorgewinterde Game of Thrones fan is ook een bezoek aan dit historische berberstadje - Yunkai in de serie - een aanrader. Leuk om even doorheen te slenteren en, vooral bij zonsondergang, een paar prachtige kiekjes te schieten.

Aït Ben Haddou
Aït Ben Haddou

Mysterieus Marrakech

Ook een bezoek aan de koningsstad Marrakech mag niet ontbreken op je rondreis. Een prachtige, charmante stad met levendige marktjes (souks) waar je je eventjes in het sprookje van 1001-nacht waant. Ook staat de stad bol van heerlijke restaurantjes, hippe koffietentjes en sfeervolle boetiekhotelletjes. Zeker doen? Souveniertjes scoren in de medina, door Jardin Majorelle slenteren en overnachten in een heuse ‘riad’.

marrakech
marrakech

Relaxen aan het strand van Agadir of Essaouira

Na deze drukke rondreis is het de hoogste tijd om nog even te relaxen op het strand. Vanuit Marrakech ben je in een paar uurtjes in Agadir of Essaouira. Agadir is dé strandplaats van Marokko en voor sommigen misschien te toeristisch.
Essaouira is een veel kleiner en gezelliger stadje met een fijne boulevard met heerlijke visrestaurantjes.

Essaouira
Essaouira

Tips autohuur Marokko

Marokko is prima met je eigen huurauto te verkennen. Je kunt er eenvoudig en betaalbaar een auto huren bij één van de vele verhuurbedrijven. Als je geen rondtrip wilt maken, kun je er ook voor kiezen de auto bijvoorbeeld in Marrakesh op te halen en in Fez weer in te leveren. Zorg wel voor een credit card op naam van de bestuurder voor de borg. Denk er ook aan een goede all-risk autoverzekering af te sluiten, zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan. Vaak is dat goedkoper bij je eigen Nederlandse reisverzekering dan bij het verhuurbedrijf in Marokko. De meeste wegen zijn van goede kwaliteit, plaatsen zijn duidelijk aangegeven en het is er over het algemeen behoorlijk rustig. Uiteraard kan het er in de steden wat chaotischer aan toe gaan.

Beste reistijd rondreis Marokko

Houdt er rekening mee dat het in de zomer vooral in het binnenland en de steden bloedheet kan worden, terwijl het in de winter in bijvoorbeeld het Atlasgebergte kan sneeuwen. De beste tijd voor je rondreis is daarom in het voor- of najaar. Prettige temperaturen en een stuk rustiger dan in de toeristische zomermaanden.

Top reizen naar Marokko

15-daagse rondreis Highlights van Marokko

15-daagse rondreis Highlights van Marokko

15 dagen
Groepsrondreis
Marokko, Rabat, Erg Chebbi, Aït Benhaddou, Ouarzazate, Tizi n'Tichka

Reisorganisaties met reizen naar Marokko

Meer blogs over Marokko

Beoordelingen van Marokko

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.4
Cultuur
8.6
Stranden
7.2
Steden
8.4
Eten & drinken
8.1
Activiteiten
8.1