Home
Blog
Bestemmingen
29 meest adembenemende natuurwonderen ter wereld

29 meest adembenemende natuurwonderen ter wereld

op 25 mei 2015
7 minuten leestijd
29 meest adembenemende natuurwonderen ter wereld

Dit is de ultieme bucketlist voor iedere reiziger die zich graag vergaapt aan de natuurlijke schoonheid van onze planeet. Want: wauw, wat is die móói zeg! Bekijk zelf ‘s werelds 29 meest spectaculaire wonderen der natuur!

1. Yellowstone National Park, Verenigde Staten

Yellowstone National Park is een natuurgebied van superlatieven: het is het oudste, één van de grootste en wat ons betreft het mooiste natuurreservaat van Amerika! De vulkanische oorsprong van dit gebied (voornamelijk gelegen in de staat Wyoming) maakt dit park zo speciaal: van spuitende geisers tot warmwaterbronnen in de meest fantastische kleuren. Maar je zult hier ook genieten van schitterende bossen, meren en watervallen. En hou je ogen open voor bizons en beren!

2. Ngorongoro-krater, Tanzania

In het noorden van Tanzania bevindt zich de sensationele Ngorongoro-krater: ‘s werelds grootste ingestorte vulkaan (caldera) die nog intact is. Zo’n 20 kilometer in doorsnee en vol met wild (één van de beste plekken ter wereld om leeuwen te zien!). Vanaf de 600 meter hoger gelegen kraterrand heb je een geweldig uitzicht over het Ngorongoro dal.

3. Patagonië, Chili en Argentinië

Patagonië beslaat zo’n beetje de gehele zuidelijke punt van Zuid-Amerika en is in feite een aaneenschakeling van natuurlijke hoogtepunten. Van de verbluffende pieken in Torres del Paine tot de prachtige Perito Morenogletsjer: een mustsee voor liefhebbers van woeste natuur!

4. Great Barrier Reef, Australië

Voor de noordoost-kust van Australië ligt het Great Barrier Reef: ‘s werelds grootste koraalrif. Het rif strekt zich uit over een lengte van meer dan 2500 kilometer en laat zich natuurlijk het beste van onder water bekijken. Neem een duik en zweef tussen tropische vissen, schildpadden, haaien en walvissen.

5. Ha Long Bay, Vietnam

In het noorden van Vietnam, vlakbij de grens met China, ligt de mooiste baai ter wereld: Ha Long Bay. Deze baai bestaat uit honderden kalkstenen rotsformaties en eilandjes die recht uit het turquoise water omhoog rijzen. Tip: peddel in een kajak door dit prachtige gebied.

6. Geirangerfjord en Nærøyfjord, Noorwegen

In Noorwegen vind je de mooiste fjorden ter wereld. Geirangerfjord en Nærøyfjord, gelegen in het West-Noorse fjordlandschap, zijn de meest spectaculaire van allemaal. Steile rotswanden, watervallen en groene bergen. Genieten!

7. Salar de Uyuni, Bolivia

Salar de Uyuni is niet de grootste zoutvlakte ter wereld (want er is één groter), maar wel de meest bekende. En met reden: dit enorme surrealistische landschap in het hoogland van Bolivia is simpelweg schitterend!

8. Antarctica

Het witte continent Antarctica wordt ook wel de laatste echte wildernis ter wereld genoemd. En dat is precies wat je zult ervaren als jij één van de gelukkigen bent die naar dit majestueuze gebied mag afreizen. Wat een schoonheid en ongerepte natuurpracht!

9. Krabi, Thailand

Krabi is een provincie, gelegen aan de Andaman Zee in het zuidwesten van Thailand. Grootste attractie is de sensationele kustlijn met haar onweerstaanbaar blauwe water, hagelwitte stranden en indrukwekkende rotsformaties. Maar ook het groene binnenland (met watervallen) is prachtig. Één van de mooiste gebieden van Azië!

10 Deadvlei, Namibië

Deadvlei is misschien wel de meest fotogenieke plek van heel Afrika. Middenin de woestijn, in het Namib-Naukluft National Park, bevindt zich deze witte kleivlakte die tezamen met de omliggende rode zandduinen en enkele dode bomen een apart (maar prachtig!) geheel vormt. Tip: zorg dat je ‘s ochtends op tijd bent voor de zonsopkomst van je leven.

11. Mount Everest, Nepal en Tibet

De Mount Everest spreekt tot de verbeelding: de hoogste berg op aarde, immens en  ontzagwekkend! Deze berg ligt middenin de Himalaya en is maar liefst 8850 meter hoog. Ja inderdaad: dat is bijna 9 kilometer! Zowel vanaf de Tibetaanse als de Nepalese kant kun je de berg bekijken en ook trekkings maken.

12. Iguazú-watervallen, Argentinië en Brazilië

De duizelingwekkende watervallen van Iguazú vormen een fenomenaal schouwspel dat je je leven niet zult vergeten! Het donderende geweld van het water dat zich in het ravijn stort is zowel vanaf de Argentijnse als de Braziliaanse kant te bezichtigen vanaf verschillende uitkijkpunten. De woeste “Devil's Throat” is het meest indrukwekkend en zal je absoluut je adem ontnemen.

13. Plitvice meren, Kroatië

Één van de natuurlijke hoogstandjes van Europa is zonder meer het Nationaal Park Plitvice in Kroatië. Dit schitterende gebied van smaragdgroene meren, betoverende watervallen en rijke flora en fauna ligt in het hart van Kroatië. Zorg dat je camera voldoende opgeladen is voordat je hier heen gaat!

14. Galapagoseilanden, Ecuador

Een waar natuurparadijs! Zo mag je de Galapagoseilanden (officieel onderdeel van Ecuador) gerust omschrijven. Deze eilandengroep, middenin de Stille Oceaan, is beroemd om haar unieke en ongerepte natuurschoon. Wat dacht je van vogels met blauwe voeten, reuzenschilpadden, zeeleeuwen en leguanen? Darwin ontwikkelde er zijn evolutietheorie. Prachtige plek!

15. Milford Sound, Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is in zijn geheel één groot natuurspektakel, maar Milford Sound is toch wel dé hotspot. Deze schitterende fjord ligt in het Fiordland National Park op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. De mystieke damp die er vaak hangt, de klaterende watervallen en de steile rotswanden (waaronder de herkenbare Mitre Peak) maken dit tot een plek die je niet mag missen. Aanrader: loop één van de mooiste trekkings ter wereld, de Milford Track.

16. Grand Canyon, Verenigde Staten

De Grand Canyon is de canyons der canyons. Deze immens grote kloof in het noorden van de staat Arizona is één van de grootste toeristentrekpleisters van de Verenigde Staten. Met recht, want de vergezichten (zowel langs de North Rim als de South Rim) zijn werkelijk subliem!

17. Chocolate Hills, Filipijnen

Wellicht nog niet bekend bij het grote publiek, maar de Chocolate Hills zijn toch zeker één van de hoogstandjes van moeder natuur. Deze bijzondere heuvels zijn te vinden op het Filipijnse eiland Bohol. Vanuit een voor de rest vlak landschap doemen deze kegelvormige heuvels van kalksteen her en der op. Een prachtig gezicht! En de naam? In het droge seizoen droogt het gras op en krijgen de heuvels die lekkere chocoladebruine kleur.

18. Tafelberg, Zuid-Afrika

De prachtige Tafelberg is hét symbool van Kaapstad en misschien ook wel Zuid-Afrika. De kenmerkende platte berg van ongeveer drie kilometer breed is vanuit de wijde omtrek te zien. Ga ook zeker omhoog (een pittige hike of met de kabelbaan), want het uitzicht over Kaapstad en de omgeving is geweldig!

19. Jiuzhaigou, China

Jiuzhaigou is een fantastisch natuurpark in het hart van China, in de Chinese provincie Sichuan om precies te zijn. De Chinezen zelf noemen dit gebied “sprookjesland op aarde” en dat is niet zo gek omschreven, want de gekleurde meren en watervallen op verschillende niveaus zijn magisch. Je kunt dit park bezoeken met een georganiseerde rondreis, maar voor wie van backpacken houdt: dat kan ook prima.

20. Seljalandsfoss, IJsland

In IJsland stikt het van de watervallen, maar er kan er maar één de mooiste zijn en dat is de Seljalandsfoss waterval. Deze 65 meter hoge waterval is een absolute must-see als je langs de zuidelijke kust van IJsland rijdt. Je kunt er zelfs achterlangs lopen!

21. Banff National Park, Canada

In Banff National Park tref je het picture-perfect Canada aan, precies zoals je je Canada graag voorstelt: helderblauwe meren, groene bossen en besneeuwde bergtoppen! Verblijf in een lodge bij één van de mooie meren Lake Louise of Lake Moraine en maak mooie wandelingen.

22. Fernando De Noronha, Brazilië

In de categorie “tropische paradijsjes” is Fernando De Noronha een onmiskenbare topper! Deze archipel van 21 kleine eilanden voor de Braziliaanse kust bestaat louter uit witte zandstranden, weelderige natuur en exotische dieren. Vooral in en onder water is het genieten. Zo kun je er dolfijnen of schilpadden tegenkomen. De Braziliaanse regering beperkt wel de toestroom van reizigers, dus wees op tijd met boeken.

23. Bryce Canyon, Verenigde Staten

Bizar en vooral supermooi. Zo kun je de unieke rotsformaties van Bryce Canyon het beste omschrijven. De gekleurde pilaren van kalk- en zandsteen (genaamd 'hoodoos') zijn vooral bij bij zonsopkomst en zonsondergang een lust voor het oog! Om Bryce Canyon (officieel geen canyon trouwens) met eigen ogen te aanschouwen reis je naar het zuidwesten van de staat Utah in de VS.

24. Pamukkale, Turkije

Pammukkale is een wonderbaarlijk natuurverschijnsel in Turkije. Kalkterrassen ontstaan door vulkanische activiteit leveren hier een fabelachtig mooi schouwspel op. Vooral bij  zonsondergang is het een plaatje! Je kunt trouwens een bad nemen in het kalkwater. Dit schijnt goed te zijn voor de huid.

25. Bromo, Indonesië

Op het Indonesische eiland Java ligt één van de mooiste vulkanen van Azië, zo niet de hele wereld: Bromo. Temidden van een spectaculair maandlandschap en twee andere vulkanen is de kegel van de Bromovulkaan een prachtig gezicht. Voor de ultieme ervaring (hoewel soms erg druk) bekijk je de zonsopkomst vanaf de kraterrand. Verplichte kost bij iedere rondreis Indonesië!

26. Sequoia National Park, Verenigde Staten

Om de grootste bomen ter wereld te zien moet je in het Sequoia National Park zijn. Hier staan reusachtige sequoia's (ook wel mammoetbomen) in een bos genaamd Giant Forest. Een overweldigende ervaring om doorheen te lopen! Niet te missen is ook de General Sherman Tree, met 31 meter omtrek de boom met het grootste volume ter wereld. Het gehele park is overigens de moeite waard met prachtige vergezichten.

27. Victoria Falls, Zambia en Zimbabwe

De Victoriawatervallen zijn een stukje natuurpracht in optima forma. Over een breedte van 1,7 kilometer stort het water van de Zambezi rivier zich maar liefst honderd meter naar beneden. Een magnifiek gezicht, zowel van de kant van Zambia als die van Zimbabwe. Een plekje op de Werelderfgoedlijst van UNESCO ontbreekt uiteraard niet en volgens velen zijn de Victoria Falls zelfs de mooiste ter wereld! Adrenaline-junkies opgelet: vanaf de nabijgelegen brug kun je een zeer heftige bungeejump maken én de Zambezi rivier is één van de beste plekken ter wereld om te gaan raften.

28. Dode Zee, Israël en Jordanië

Dat beeld van iemand die op het water drijft en een krant aan het lezen is kent iedereen. Dat is bij de Dode Zee, op de grens tussen Jordanië en Israël. Door het hoge zoutgehalte in het meer blijf je er op drijven. Een leuke ervaring! De uitzichten op en rondom dit laagst gelegen meer ter wereld zijn bovendien prachtig. Jezelf insmeren met de heilzame modder van de Dode Zee hoort er trouwens ook bij.

29. Great Blue Hole, Belize

Het Great Blue Hole is een unieke onderwatergrot voor de kust van Belize. Dit “grote blauwe gat” is perfect rond, meer dan 100 meter diep en één van de beste duiklocaties ter wereld. Er zijn verschillende plekken waar je te water kunt, maar overal zul je genieten van kristalhelder water, ontelbare soorten tropische vissen en spectaculaire koraalformaties. Één van de absolute highlights van Midden-Amerika!

Wat een prachtplekken! En nu zijn wij natuurlijk benieuwd: welke van deze wonderen der natuur kun jij allemaal afvinken?

Top reizen naar Thailand

Reisorganisaties met reizen naar Thailand

Meer blogs over Thailand

Beoordelingen van Thailand

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.8
Cultuur
8.8
Stranden
8.7
Steden
8.1
Eten & drinken
8.8
Activiteiten
8.8