Home
Blog
Bestemmingen
Drie weken rondreizen in Chili: Dit zijn de mooiste plekken

Drie weken rondreizen in Chili: Dit zijn de mooiste plekken

3 minuten leestijd
Drie weken rondreizen in Chili: Dit zijn de mooiste plekken

Chili is een land van uitersten. Deze surrealistische zeven locaties wil je minimaal eens in je leven zien.

In Chili reis je verrassend eenvoudig rond. Of beter gezegd van beneden naar boven of vice versa. Dit langwerpige Zuid-Amerikaanse land wordt geroemd om zijn kolossale natuur, bruisende steden en gastvrije bevolking. Wanneer je in drie weken de volgende plaatsen bezoekt, weet je zeker dat het een trip wordt om nooit te vergeten.

1. Santiago de Chili

santiago de chili
santiago de chili

Een stad die mooi is? Deze wel! Niet in de minste plaats omdat de berg Cerro San Cristóbal midden in de hoofdstad ligt. Vanaf de top op 300 meter hoogte heb je briljant uitzicht over de metropool. Breng boven een bezoek aan Parque Metropolitano en het Mariabeeld Virgen de la Inmaculada Concepción. Je snapt direct waarom we dit tot de categorie ‘prachtige plekken’ rekenen. In het centrum fotografeer je het imposante paleis La Moneda. Cultuur snuiven doe je in Centro Gabriela Mistral. Santiago de Chili is tevens een goede uitvalsbasis om Cajón del Maipo te bezoeken. Een oogverblindend voorproefje van wat het land je allemaal te bieden heeft!

2. Torres del Paine Nationaal Park

torres del paine chili
torres del paine chili

Het alom bekende Chileens Patagonië zal voor altijd op je netvlies staan. Torres del Paine Nationaal Park ligt helemaal in het zuiden en is het mooiste nationale park van Chili. De verscheidenheid in het gebied is enorm. Het ene moment vergaap je je aan azuurblauwe meren, terwijl je het volgende moment dwaalt over paden die slingeren door smaragdgroene bossen. De hoge bergtoppen en gletsjers zijn groot, groter, grootst. Trek meerdere dagen uit om dit geweldige gebied te verkennen. De variatie aan klimaatwisselingen geven een extra dimensie aan hike-, kajak- en paardrijtochten.

3. Pucón

pucon chili
pucon chili

Vertoeven in en rondom Pucón wil je niet overslaan. De natuur is ook hier majestueus. Pucón ligt naast de Villarica vulkaan. Deze vulkaan is al een reden opzich om het gebied te bezoeken. Ook watervallen en lagunes zijn vaste onderdelen van het landschap. Bezoek bijvoorbeeld Ojos del Caburga en struin door het Huerquehue Nationaal Park. Thrillseekers halen hier hun hart op. Kajakken, raften, snowboarden, het kan allemaal. Je maakt hier tevens prachtige lange wandelingen. Na al het adrenaline verhogend vertier kom je tot jezelf op het rustige, ruime Plaza de Armas van Pucón.

4. San Pedro de Atacama

san pedro
san pedro

Zo ruig als het zuiden is, zo rustiek is het noorden van Chili. De combinatie van zand, zoutvlakten, rotsformaties en blauwe lagunes maken de San Pedro de Atacama woestijn woest aantrekkelijk. Droom weg bij de zonsondergang in Valle de la Luna (de maanvallei). Bezoek de geisers aan de voet van de vulkaan Tatio. Fotografeer roze flamingo’s bij lagune Chaxa. Aan diversiteit geen gebrek hier!

5. Altiplano hoogvlakte

altiplano
altiplano

Op 4.000 meter boven de zeespiegel lama’s en alpaca’s spotten kan in het betoverende Lauca Nationaal Park. Regel een jeep om dit noordelijke deel van Chili te verkennen. Het ene moment cross je over dorre hellingen bezaaid met cactussen, waarna je vervolgens langs intens rood gekleurde bergen rijdt. Ook eindeloze grasvlaktes en met sneeuw bedekte vulkanen komen voorbij. Je valt van de ene in de andere verbazing.

6. Valparaíso

valparaiso
valparaiso

Een georganiseerde chaos, dat is hoe Valparaíso het beste omschreven kan worden. Vooral kunstenaars en andere creatievelingen vallen voor de charmes van deze ongewone stad. De liberale vibe doet je denken aan plaatsen als Portland in Oregon of ons eigen Amsterdam. Echter dan met een passievolle Latino vibe. Op Playa Canelo is het ultiem genieten. In de wijk Cerro Concepción maak je de mooiste foto’s. Ga wijnproeven in de Emiliana wijngaard en verdwaal in het doolhof van steile, kronkelige straatjes. Met de oude tram boemel je de heuvels op voor het meest fantastische uitzicht over de stad, het water én het Andes-gebergte. Een unieke combi!

7. Paaseiland

paas eiland chili
paas eiland chili

Er zijn weinig gebieden in de wereld die zó klein zijn en een immense mystieke aantrekkingskracht hebben. Paaseiland is één van de meest geïsoleerde plaatsen op aarde en een openluchtmuseum pur sang. Het behoort tot Chili en ligt er meer dan 3.700 kilometer ten oosten vandaan. Alles draait hier om eco-reizen. Te voet, vanuit je fietszadel of te paard bezichtig je de beelden van Moai. Rondom deze vulkanische gesteentes hangt nog altijd een groot mysterie. Niet alleen aan land, ook op het water is Paaseiland bijzonder. Je kan er fantastisch duiken, snorkelen en surfen. Ultiem chillen, doe je op het parelwitte Anakena Beach.

Top reizen naar Chili

Reisorganisaties met reizen naar Chili

Meer blogs over Chili

Beoordelingen van Chili

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
10
Cultuur
9
Stranden
8
Steden
8
Eten & drinken
8
Activiteiten
9